Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Muut alukset / Finncarrier Color Linelle
« Uusin viesti kirjoittanut Kalle Id 14.07.2018, 20:40:34  »
Teen tästä nyt törkeästi uuden ketjun:

Finncarrierin (ex-United Carrier, Birka Carrier, Carrier) ura on Finnlinesin laivana jäi sitten verrattain lyhyeksi, sillä Color Line tiedotti eilen ostaneensa aluksen (linkki lehdistötiedotteeseen: https://www.colorline.no/polopoly_fs/7.99199.1531481407!/PM%20MS%20Finncarrier%20Eng%201.pdf). Laiva tulee Colorin liikenteeseen ensi tammikuussa rahtilauttana Oslo-Kiel -linjalla nykyisen kaksikon Color Magicin ja Color Fantasyn rinnalla. Norjalaisessa mediassa olleiden tietojen mukaan laiva siirtyy Colorin omistukseen jo aiemmin ja rahdataan takaisin Finnlinesille vuoden loppuun asti. Finnlines ei ole aiheesta vielä tiedottanut.

Finncarrierin nimeä Colorin laivastossa ei ole julkistettu, mutta jotenkin veikkaisin sen saavan nimekseen Color Carrier. ;)
22
Muut alukset / Merivoimat aseisti aluksiaan raskailla ilmatorjuntaohjuksilla
« Uusin viesti kirjoittanut Juha Paulavuo 13.07.2018, 17:21:49  »
Merivoimat lähettää huippukokouksen virka-apuun Hämeenmaa-luokan miinalaivat, jotka kykenevät merimiinoittamisen lisäksi myös ilmavalvontaan ja -torjuntaan.

Seuran tietojen mukaan merivoimat on jo aseistanut miinalaivansa raskailla ilmantorjuntaohjuksilla. Alusten henkilökunta on saanut salaiset ohjeet mahdollisten poikkeustilanteiden osalta. Ohjusveneissä on tykkiaseistus. Jokaisella veneellä on oikeus ampua kovilla, jos huippukokousta uhataan.

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/merivoimat-aseisti-ohjusveneensa-raskailla-ilmatorjuntaohjuksilla-oikeus-ampua-kovilla-viranomaiset-eivat-kiista/
23
Risteilijät / Vs: STX neuvottelee risteilijätilauksesta saksalaisvarustamolle
« Uusin viesti kirjoittanut Kalle Id 13.07.2018, 13:46:45  »
Oman huomioni kiinnitti, että ainakin nykyisen tilauskirjan valossa Meyer Turku olisi myös voinut nuo alukset toimittaa samassa aikataulussa - eli syynä päätökseen on joko hinta tai sitten joku innovatiivinen ratkaisu jota Fincantieri on tarjonnut.
24
Risteilijät / Vs: STX neuvottelee risteilijätilauksesta saksalaisvarustamolle
« Uusin viesti kirjoittanut Tuomas Romu 13.07.2018, 12:15:18  »
Seuraavat laivat rakennetaankin sitten Italiassa:

http://www.cruiseandferry.net/articles/tui-cruises-orders-first-two-lng-ships-from-fincantieri

TUI Cruises has become the latest operator to order LNG-powered cruise ships after finalising an order for two low-emission vessels from Italian shipbuilder Fincantieri on 12 July.
25
M/S Seascape laskettu pitkästä aikaa vesille. Nyt Rauman kalasatamaa vastapäätä merikoulun puolella.
26
Matkustaja-autolautat / Vs: NLC Ferryn merenkurkun liikenne
« Uusin viesti kirjoittanut Juha Paulavuo 12.07.2018, 14:18:51  »
Suunnitelmat uuden laivan saamiseksi Merenkurkkuun etenevät. Kvarken Link Ab on kutsunut neljä telakkaa jättämään sitovat tarjoukset uuden laivan rakentamisesta. Telakoista kolme on eurooppalaisia ja yksi aasialainen.

Telakoiden on määrä jättää tarjouksensa jo elokuun loppuun mennessä. Tavoitteena on, että sopimus voidaan allekirjoittaa ennen vuodenvaihdetta. Merenkurkun uuden laivan toimitusajaksi on määritelty huhtikuu 2021.

https://yle.fi/uutiset/3-10301083
27
Toivottavasti toiveeni toteutuu ja Megastar saa sisaraluksen itselleen. Pidän laivaa lnnistuneinpana 2000 luvun laivana jonka Tallink ja Viking Line ovat tilanneet. Tyylikkäät linjat ja väritys ulkoasussa. Rahtia mahtuu muihin verrattuna hyvin. Sisätiloiltaan Viron liikenteeseen ensimmäinen onnistunut laiva. Eikä heti uutena liian pieni. Viking Grace on sijalla kaksi, mutta siinäkin on varsinkin sisätiloista enemmän huomauttamista kuin tässä.

Mitenköhän yhteistyömalli mahtaisi onnistua Papenburgin ja Turun välillä tai jopa Rauman kanssa. Rakennettaisiin niin pitkälle Raumalla, että sen voisi tuoda Turkuun lopputöiden tekoon. Vastaavaa tehtiin Color Linen risteiliän kanssa. Silloin tietysti telakat oli saman yrityksen omistuksessa.
28
Vapaa keskustelu / Valannon kirja
« Uusin viesti kirjoittanut Jukka Nordström 09.07.2018, 13:10:14  »
Joko J. Valannon uutta kirjaa saa jostain/mistä/koska?
29
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking ADCC myyty?
« Uusin viesti kirjoittanut Tauno Hermola 07.07.2018, 22:27:44  »
Samaa ajattelin, kun kirjoitin pelkästään 'kuvista' enkä 'valokuvista' ;)

Mistä mahtaa olla tuon kuvasarjan keskivaihella olevan ravintolakuvan ikkunoista näkyvä maisema; jos se on jostain telakan ympäristöstä, epäilen, ettei ole tietokonemallinnus ;D. Aika massiivista rakennusrivistöä siellä minusta näyttäisi taustalla olevan.
30
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking ADCC myyty?
« Uusin viesti kirjoittanut Kalle Id 07.07.2018, 20:54:01  »
Päätellen kuvien epätodellisesta hehkusta ja siitä, että kaikkiin on laitetut Oliver Design -arkkitehtifirman logo väittäisin melkein, että nuo ovat tietokonemallinnuksia eivätkä oikeita kuvia.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10