Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Muu merenkulku / Vs: Tallinkin matkustaja- ja rahtimäärien kehitys
« Uusin viesti kirjoittanut Joonas Kortelainen 20.03.2018, 13:24:01  »
Ohhoh, on sulla jutut. Reban lähdöstä on 9 vuotta ja Festarin lähdöstä 5.

Jos low season aikaan pystyt myymään keskiarvolla 1400 matkustajaa joka lähdöllä, se tarkoittaa n 900 hytin laivalla, jolle ei kansipokaa myydä, että ollaan jo lähellä double occupancyä. Moni matkaa kuitenkin autollaan yksin.

Kyllä ne kuule kassakoneet laulaa siellä Victorian ja Baltic Queenin parfyymi- ja vaateputiikeissa ihan samalla tavalla kuin muillakin reiteillä. Empiria sen todistaa ja tyypillinen asiakas on nuorehko venäjää tai viroa puhuva nainen. Suosittelen avaamaan suhteellisen jämähtänyttä maailmankuvaa naapurikansoista vaikkapa varaamalla vapaavalintaisen risteilyn ko. reitillä. Jos nuuskaratsut ja suihkua karttavat duunarit olisivat todella se ainoa näiden reittien asiakaskunta, niin siinä tapauksessa ei tarvittaisi kuin Regal Star ja ehkä se ReBa ja Vana Tallinn. Mutkun mutkun asiat ovat menneet eteen päin, oikeasti. Anekdoottina ”jo” 2014 syksyn 25 vuotta Tallinkin synttäribileissä oli ysäriartisteja ja varsin nimekkäitä sellaisia Tallinnan ja Tukholman välillä jokaisena viikonloppuna. Laivat täysiä ja lähinnä perheitä, olipa isovanhempiakin raahattu mukaan. Mukavat paardit, kaikki tanssivat eurodiskoa niillä kahdella reissulla millä olin mukana. Ja mutta pointtina siis se että kyllä varsin vakiintunut harrastus se Ruotsiin risteileminen myös Tallinnan suunnasta on. Ja ollut vuosikausia.
22
Muu merenkulku / Vs: Jäätalvi 2017-2018
« Uusin viesti kirjoittanut Ari-Jukka Perkiomaki 20.03.2018, 10:57:51  »
Mites muuten Wasa Express on pärjännyt tänä talvena, onko tarvinnut jäänmurtajien apua? Menneinä vuosina on avustustakin toisinaan tarvittu, mitä vanhoista keskusteluista katsoin, vanhemmista vaasanlaivoista nyt puhumattakaan, joita joskus jouduttiin hinaamaan paljonkin.
Hyvin on kulkenut. Ainoastaan muutaman kerran on avustettu WE:tä. Poikittaissuunnassa eivät jäät ole olleet niin pakkautuneet kohti Holmsundia ja Vaasan majakkaa. Holmsundiin on ollut ja on nytkin iso railo Väktatenin majakan paikkeilla, joka on ollut vain ennimmäkseen uuden jään ja tasaisen jään peittämä. Tietyt tuulet tukkivat väylän kohti Väktarenia, mutta tänätalvena on ollut suotuisat tuulet, joten railoon Väktarenilta ulospäin ei ole edes tuuli ahtanut pahemmin jäitä.

Juuri nyt tätä kirjoitettaessa näyttää olevan jonkinmoista pientä ahtaumaa Odelgrundin kohdalla, eli aika keskellä WE:n reittiä, sekä väylällä kohti pohjoista/Nordvalenin majakkaa. Tästäkin WE läpi 5-7 solmun vauhdilla. WE on kyllä hyvä jäissäkulkija.

Jäät ovat ahtautuneet juuri tuon poikittaisreitin ylä ja alapuolelle tänä talvena ja Wasa Express on pystynyt kiertämään pahimmat ahtaumat. Wasa Express pitää myös tehokkaasti Vaasan väylän auki. Siksi avustusten tarve on ollut yllättävän pieni Vaasaan tänä talvena. 1A rajoituskin tuli voimaan Vaasaan vasta 14maaliskuuta, joka on todella myöhään.

Hyvä ränni Norrskär-Vaasan majakka 7.maaliskuuta 2018:
https://1drv.ms/u/s!AlLPPFZE_yYDgoYZgtjmDOBU748ONQ
Vaasan majakalla tasaista jäätä 7.maaliskuuta 2018:
https://1drv.ms/u/s!AlLPPFZE_yYDgoYb_S-Vzq1IfFTJaQ
Norra Gloppetin majakalla myös tasaista jäätä ja Wasa Expressin tehoilla ei ongelmia rännissä. 7.maaliskuuta 2018:
https://1drv.ms/u/s!AlLPPFZE_yYDgoYl0dSOWLJehCuw3g
Raskaskulkuinen ränni Väktarenilta kohti Odelgrundia keskelle Merenkurkkua 7.maaliskuuta 2018. Kahdeksaa-yhdeksää solmua WE rännin läpi.
https://1drv.ms/u/s!AlLPPFZE_yYDgoYSELbK3Olsd9ecOw
Ymerin avaama raskaskulkuinen ränni Väktarenilta loppuu tässä seuraavassa kuvassa 7.maaliskuuta 2018:
https://1drv.ms/u/s!AlLPPFZE_yYDgoYWQo1FhjjtU2Lt_A
Ymer keskellä pientä ahtaumaa. Tämän ahtauman pystyi esimerkiksi WE kiertämään ottamalla kurssin kohti Nordvlenia ja sitten taas kurssi kohti Väktarenin majakkaa. Etualalla uutta jäätä ja tasaista jäätä, joka on peittänyt railon. Eli kuten aikaisemmin mainitsin, ei ahtaumat ole osuneet poikittaisuunnalle kovin pahasti. Nämä ahtaumat on toki vaikeampi nähdä/kiertää kun on pimeää. Silloin niihin helpommin "osuu" ja jää kiinni. Kuvassa näkyy pienenä Gunvorsgrundin majakka, jonka kautta Holmsundista lähtevä liikenne eteläänpäin voi kulkea. Nyt siellä oli ahtauma joka näkyy kuvassa, joten alukset ojataan kaikki keskelle Merenkurkkua Odelgrundina kautta etelään ja pohjoiseen. Näin tehdään edelleen, vaikka kuva on otettu  8.maaliskuuta 2018:
https://1drv.ms/u/s!AlLPPFZE_yYDgplPHWGDdvy5lgo-Uw
Mutta talvi ei ole vielä loppu, joten vielä on paljon mahdollista, että väylä Väktarenin kautta Holmsundiin menee vielä tukkoon sekä Norrskäristä kohti Vaasan majakkaa väylälle voi ilmestyä ahtaumia ja muuttua vaikeakulkuiseksi myös Wasa Expresille.
23
Muu merenkulku / Vs: Jäätalvi 2017-2018
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Laakso 20.03.2018, 02:59:34  »
Työ- ja elinkeinoministeriö on päättänyt siirtää ulkomaanliikennettä uhkaavaa lakkoa kahdella viikolla 6. huhtikuuta klo 6 saakka. Tästä syystä jäänmurtajia koskeneet tukilakkouhat peruuntuvat.

http://valtakunnansovittelija.fi/artikkeli/-/asset_publisher/ulkomaanliikennetta-uhannut-lakko-siirtyy-alkamaan-aikaisintaan-6-4-2018-klo-6
24
Muu merenkulku / Vs: Tallinkin matkustaja- ja rahtimäärien kehitys
« Uusin viesti kirjoittanut Mikko-Oskari Koski 20.03.2018, 01:35:49  »
Kiintoisaahan noissa Tallinkin FIN-SWE-lukemissa ei oikeastaan ole muu kuin se, että rahdin toteutumavaje aiempaan verrattuna on suunnilleen se, mikä kapasiteettivajekin. Alusten käyttökate on siis ollut suunnilleen normaali, matkustajavaje jopa pienempi, koska Tukholman ilta- ja Turun aamulähtö ei selvästikään sen paremmin oikeiden matkustjien kuin risteilijöidenkään parissa ole niin tärkeä, eivät ilmeisesti myöskään Ahvenanmaan päiväristeilyt.
Paljon kiinnostavampaa olisikin nähdä Vikingin ja Grimaldin lukemat ajalta, jolloin Galaxy ajoi yksinään Tallink Siljan mandaattia Turussa -jos niilläkään ei ole ihmeempää ahtautta ollut havaittavissa, voidaan varsin aiheellisesti ruveta keskustelemaan siitä, kuinka paljon liikavuoroja nykyään ajetaan, ja kuka mistäkin rupeaa vähentämään. Oikeastaan vähennystarve jatkuvaan kolmen firman kahden lautan ajoon on ilmeinen, jos Vikingillä tai Finnlinesilla on ollut kummallakin päiviä, joina autokannen täyttöprosentti on jäänyt alle 80:een siitäkin huolimatta, että Baltic Princess oli poissa. Vähennyksen pitää kuitenkin olla sillä tavoin tasaista, että jokainen lopettaa jonkun tietyn vuoron, eikä tällaisilla poistoilla saada aikaan tilannetta, ettei jonain päivänä mikään kolmikosta olisi menossa.

Varmaan Turun risteilyjen puuttuminen ohjasi jonkun verran ruotsalaisia Baltian suuntaan. Tallinnan reitin vuorokohtainen matkustajakeskiarvo oli tammikuussa 1160 ja helmikuussa 1396 matkustajaa, josta luvusta tietysti pitää vähentää Regal Starilla kulkeneet kuskit. Rahtiyksikköjen keskiarvon laskin siten, että lisäsin tiedossa olleisiin Vickanin ja BQ:n lähtömääriin 50 lähtöä kuukaudessa (se ei varmaan mene ihan tasan Regal Starin todellisten kulkemisten kanssa, mutta on riittävän lähellä sitä), ja sain vuorokohtaiseksi keskiarvoksi kumpanakin kuuna noin 37 yksikköä. Puheet BQ:n ylikapasiteetistä ovat siis aiheellisia sekä matkustaja- että rahtipuolella.
Latvian linjalla vartaavat matkustajaluvut olivat tammikuussa 782,5 ja helmikuussa 902,7 henkilöä/lähtö. Rahtia taas 20,5 ja 22,8 yksikköä. Kaikki olisi mahtunyt hyvin Regina Balticallekin, ja varmasti Festari olisi ollut Isabellelle Romskua sopivampi ja yhteismitallisempi pari. Tai jos joskus on ollut täydenpuoleisia pokia, on välillä sitten ollut todella hiljaista (ja niistä vähistäkin asiakkaista puolet 85 kruunun risteilyllä olijoita, kenties balttikeikkalaisia pelkällä kotimatkalla. Ja jos Stenalla on ollut kovin täyttä, voidaan taas pohtia sitä, mikä osa Tallinkille päätyneestä kuormasta on vain sieltä yli jäänyttä...

Sen verran olen valmis perumaan aiempia puheitani idän suunnasta tulevien asiakkaiden vilkaisemattomuudestakaan myymälän suuntaan, että luonnollisesti virolaiset nuuskaajat hakevat varastoihinsa täydennyksen Vickanilta tai BQ:lta. Nuuskakauppahan on ainoa motiivi poiketa reitiltä niinkin pahasti. Ja sen on kyllä pakko vetää, eli tuottaa ainakin paremmin kuin mitä muuten turhasta visiitistä tulee löpökuluja. Viinapuolellahan virolaiset maahinnatkin riittäisivät ruotsalaisasiakkaille (ja olisivat varmaan jopa taxfree-tuotteita edullisemmat), ja sen puolen idän asiakkaat hoitavat kotikaupassaan, mutta nuuskan myynti maahinnoin ei ilmeisesti muissa kuin Ruotsiin liputetuissa laivoissa onnistuisi, joten jotta mällikaappi on ylipäätään virolaislaivaan saatu, vuoro pitää kierrättää Ahvenanmaan kautta. Kyllä siat aina porsaanreiän löytävät...
25
Muu merenkulku / Vs: Jäätalvi 2017-2018
« Uusin viesti kirjoittanut Tauno Hermola 19.03.2018, 23:55:43  »
Murtajat ovat nyt täystyöllistettyjä myös Merenkurkussa/Nordvalenista pohjoiseen, eikä vain Perämeren satamiin.  :thumb:  Tälläistä viimeksi talvella 2011.
Juuri nyt viisi murtajaa Vaasan korkeudelta Kokkolaan. Fennicaakin tarvittaisiin, mutta se on Vaasassa ilmeisesti bunkraamassa. Letkat ei kulje. Aluksia pitää yksitellen avustaa.

Mites muuten Wasa Express on pärjännyt tänä talvena, onko tarvinnut jäänmurtajien apua? Menneinä vuosina on avustustakin toisinaan tarvittu, mitä vanhoista keskusteluista katsoin, vanhemmista vaasanlaivoista nyt puhumattakaan, joita joskus jouduttiin hinaamaan paljonkin.
26
Muu merenkulku / Vs: Jäätalvi 2017-2018
« Uusin viesti kirjoittanut Hannu Sarell 19.03.2018, 22:29:02  »
Niin mikä on pitkä aika? Muutama viikkoko on kulunut vastaavasta tapauksesta Suomenlahdella? Taisi olla 25.2. Siinä ei ollut kai jäänmurtajaa edessä.
27
Muu merenkulku / Vs: Jäätalvi 2017-2018
« Uusin viesti kirjoittanut Jussi Lampinen 19.03.2018, 22:25:41  »
Taitaa olla pitkään aikaan ensimmäinen jäätilanteen aiheuttama "kolari".http://www.raja.fi/lsmv/tiedotteet/1/0/rahtialukset_tormasivat_merenkurkussa_75384
28
Lainattu Bore-topicista päivitetyin tiedoin:

Bore Bayn tuuraus Transfennicalle tulee ainakin toistaiseksi päätökseen, ja AIS mukaan olisi suuntaamassa Lyypekistä Odenseen telakalle. Liekö edessä rikkipesurin asennus? Tietääkseni siihen ei asennettu viime kesänä "autokansien kuorinnan" yhteydessä pesuria...
Korkea korsteenin pakoputki ilmaisee tässä tapauksen rikkipesurin asennetun (vastaava kuin Bore Bankissa).
http://wp.luebeck-port-diary.de/2018/03/17/
29
Matkustaja-autolautat / Vs: Baltic Princessin alennusvaihteet
« Uusin viesti kirjoittanut Kai Heino 18.03.2018, 10:28:44  »
Ja vastaavasti noin kolmessa minuutissa nopeuteen 15,7 solmua!
30
Matkustaja-autolautat / Vs: Baltic Princessin alennusvaihteet
« Uusin viesti kirjoittanut Kai Heino 18.03.2018, 10:27:10  »
Aikamoinen hidastuvuus! 11,1 solmusta 2 minuutissa nollaan. Noin 300 metrin matkalla siis?
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10