Kirjoittaja Aihe: Godby Shipping myy Mirandan  (Luettu 739 kertaa)

Pekka Laakso

  • Kippari
  • ******
  • Viestejä: 4641
Godby Shipping myy Mirandan
« : 07.09.2017, 15:26:34 »
Varustamon tiedote:

"FÖRSÄLJNING AV M/S MIRANDA

2017-09-04

Vi har ingått avtal om försäljning av m/s Miranda byggd 1999

Leverans kommer att ske i januari 2018, efter avslutad tidsbefraktning till Stena/Transfennica
Besättningen på Miranda kommer att omplaceras på rederiets övriga fartyg
Planeringen av en smidig övergång har redan påbörjats. Vår personal­avdelning kommer att kontakta de berörda inom september


Kokonaan: http://www.godbyshipping.fi/sv/pressmeddelande/forsaljning-ms-miranda

Ovat valmiina tilaamaan uudisrakennuksia. Siksi on myytävä yksi alus ja päätyivät Mirandaan, jolla ei ole sovittua pitkäaikaisrahtausta:
http://www.sjofart.ax/nyheter/godby-shipping-saljer-mirandaPoimintoja:
"Det var henne vi kunde sälja. De andra sitter fast med längre kontrakt eller med optioner, säger Godby Shippings vice vd Eva Mikkola-Karlström till Sjöfartstidningen, och fortsätter:

– Det blev ett läge, det kom köpare som var intresserade och med beaktande av att vi har ett nybyggnadsprojekt på gång så var det intressant. Ibland blir det bara så att pusselbitarna faller på plats och så blir det affär"


Uudisrakenneprojektista: Toive kaksi nykyistä suurempaa laivaa Kiinasta. Pyrkimyksenä tietylle asiakkaalle pitkillä sopimuksilla.

Poimintoja:

"Eva Mikkola Karlström berättar att Godby Shippings målsättning är att bygga nya fartyg som är anpassade för en specifik kund.

– Vi gör det gentemot att vi får ett långt kontrakt. Det är på det viset som vi i slutändan kan få finansiering. Att vi säljer Miranda gör förstås finansieringen lättare.

Hon förklarar att en utmaning med ett sådant upplägg är att fartygen inte blir alltför specialiserade så att de inte går att använda på andra trader."


"De nybyggen som rederiet planerar blir större än rederiets befintliga fartyg. De två största, Misana och Misida, har en kapacitet på närmare 2.200 filmeter.

– Vi kommer även att sätta mycket fokus på energieffektivitet. Att beställa två fartyg är rimligt eftersom de med stor sannolikhet ska gå i något slag av linjetrafik och då är det klart att kunden gärna vill ha två likadana.

Sannolikt kommer rederiet att beställa sina nybyggen från Kina."


http://www.sjofartstidningen.se/godby-shipping-saljer-och-planerar-nytt/
« Viimeksi muokattu: 12.09.2017, 02:49:17 kirjoittanut Pekka Laakso »
Copyright © 2017 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.  :deal: