Kirja jota luet parhaillaan?

Aloittaja Jasper Kaarna, 10.05.2004, 19:11:03

« edellinen - seuraava »

Jasper Kaarna

     Mikä on kirja, jonka lukeminen on juuri nyt kesken? Vai oletko juuri aloittamassa jotakin kirjaa? Vai luetteko te ylipäätään koskaan mitään kirjoja?
    Tällä hetkellä on minulla meneillään Väinö Linnan klassikko Tuntematon Sotilas. Tuskin tarvitsee mainita, mistä kirja kertoo.
Elämä on vain unen hennoilla laineilla kelluva kusitankkeri - Tommi Liimatta

Pekka Laakso

#1
Hmm, en lue kaunokirjallisia teoksia lainkaan, sen jälkeen kun lukio loppui, jos tässä niin puhutaan, mutta seuraavaksi olisi tarkoitus kahlaista läpi Finnish Maritime Index 04-05, kunhan se ensin läpsähtää postista.  ::)

Edit: Miranille tiedoksi...  ::)
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Väyrysen Antti

#2
TMM Vol 2 chap 3, eli pahasti vaiheessa olen.

Mäkään en oikeen tuu toimeen kaunokirjallisuuden kanssa.
-Vanhempi merenkulun harrastaja, Itämeren ferry-asiantuntija, merenkulun huippuosaaja, kuljetusalan ammattilainen ja VIP SILVER (Asiantuntemus ja ammattitaito kilpailukykyisiä myös kansainvälisellä tasolla)-.
FAKTAT: 1) Foorumilla meno on epävakaa ja sen tietää ja selviää vain tulevaisuus.

Ville Taavitsainen

#3
Reijo Mäen Vares-tarina nimeltään Mullan Maku. ei kovin mielenkiintoinen.(olen lukenut sitä jo kolme viikkoa :)). ei ainakaan yhtä hyvä kuin muut vares-kirjat
Silja Serenade 23-25.3.2019

Silja Europa 29-30.3.2019

MIHAIL


Mikko-Oskari Koski

Viime aikojen maailmanpoliittiset tapahtumat saivat ottamaan hyllystä uudelleen esiin Leon Urisin Exoduksen. Se on kirja, joka pystyy edes vähän selittämään Israelin valtion olemassaolon oikeutusta ja selittämään, miten rauhanomaiseen rinakkaiseloon kyenneiden ensimmäisen ja toisen alijan juutalaissiirtolaisten rinnalle tulivat kolmannen alijan siirtolaiset, jotka alkoivat soveltaa oman maansa kehittämiseen Adolf Hitlerin heille opettamia lebensraum-oppeja.
Exoduksen olen lukenut ensimmäisen kerran jo peruskoulun ysillä, sittemmin en ole sitä kokonaan jaksanutkaan läpi kahlata; en nytkään, sillä asioita selittää parhaiten koko järkäleen toinen osa Maa on Herran.

Pentti Saarikosken elämäkerran toinen osa on tällä hetkellä ns.yööytälukemisenani ja sen rinnalla kannattaa ehdottomasti pitää myös Tuula-Liina Variksen Kilpikonna ja olkimarsalkka, joka on puolifiktiivinen muistelmateos Tuula-Liinan traumaattisesta avioliitosta Saarikosken kanssa.
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Anu Seppälä

Luin juuri äärettömä kiinnostavan kirjan, joka istunee jännärikategoriaan: Dan Brownin The Da Vinci Code. Ilmestyy suomeksi syksyllä. Jännitystä, taidehistoriaa, uskontotiedettä, Pariisia, Lontoota ja taas jännitystä. Suosittelen vilpittömästi. Eikä todellakaan ole mikään tyttökirja.

Mulla on myös Atlantic Unicorn "työn alla", mutta täytyy sanoa, että vaikka juoni onkin aika kiinnostava, siinä on mun makuun aivan liian yksityiskohtaisesti selostettu kaikkien laitteiden mitat ja tehot. Tarina unohtuu välillä tehojen tieltä!

Jukka Immonen


Juha Westerlund

Juoppohullun päiväkirjan eilen lukasin... Ei huono! :beer: 8)

Mikko-Oskari Koski

Jaroslav Hasek: Kunnon sotamies Shvejkin seikkailut maailmansodassa.
Tämä kestää lukemista ja antaa aina uudet naurut -ja hyvät Velkopopovicky Kozelin kuohut!  :beer:
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Ville Taavitsainen

pääsin vihdoin sen Vares-kirjan loppuun ja aloitin uuden joka on paljon mielenkiintoisempi, mutta sen päähenkilö ei olekkaan Vares, vaikka Reijo Mäen kirja onkin. tapahtumapaikkana on tukholma ja kirjan nimi on Liian kaunis tyttö. ihan hyvä kirja :thumb:
Silja Serenade 23-25.3.2019

Silja Europa 29-30.3.2019

Miran Hamidulla

Koska en ole niin moukka, että kehtaisin edes verrata jonkun parilla artikkelilla höystetyn kuvitetun alusluettelon selailemista todelliseen kirjan lukemiseen, niin myönnän ihan rehellisesti, etten lue tällä hetkellä mitään kirjaksi laskettavaa teosta. ;) Kesällä olisi kuitenkin tarkoitus alkaa lukemaan J.R.R. Tolkienin pääteosta Silmarillionia. Saa nähdä löydänkö sillekään lopulta aikaa...
Laivakuviani + muita kuvia

19.10 Stena Europe, 24.10 Stena Adventurer, 24.10 Ulysses, 26.10 Stena Superfast VII, 26.10 European Causeway, 27.10 Stena Mersey, 28.10 Superstar

Jasper Kaarna

#12
     Frans G. Bengtsson: Orm Punainen - kertomus epäkristilliseltä ajalta.
    66 sivua lukenut ja hyvältä ja mielenkiintoiselta vaikuttaa. Kertoo  viikingeistä ja heidän retkistään. :D Divareista löytää hyvää, halvalla.
Elämä on vain unen hennoilla laineilla kelluva kusitankkeri - Tommi Liimatta

Jasper Kaarna

     Orm Punainen oli ihan hauska kirja, suosittelen, jos sitä ylipäätään on toista kappaletta koko maailmassa...

    Nyt on aika aloittaa Paul Therouxin teos Suuri Junamatka. Kirja on siis eräs matkapäiväkirja/matkakertomus matkasta, joka aloitettiin Lontoon Victorian asemalta, ja joka jatkui halki Aasian aina Tokioon saakka. Takaisin Eurooppaan hankkiuduttiin Siperian pikajunalla... Kirjassa siis kerrotaan kuulemma erittäin hyvin kaikkea sitä outoa, mitä Aasian ja Siperian radanvarsilla kohtaa. Eli jos ja kun mökillä ei paljoa ole tekemistä, niin tuo onkin sitten melko hyvä viihdyke.
    Nyt on sitten aika lähteä rantaan kertomaan asiasta kiville. Asia kun luultavasti saavuttaa suuremman kiinnostuksen niiden keskuudessa...
Elämä on vain unen hennoilla laineilla kelluva kusitankkeri - Tommi Liimatta

Sami Koskinen

Hobitin lukaisin sitten parissa päivässä kun oikein innostuin. Vertailulta Taruun Sormusten Herrasta ei oikein voi välttää, joten täytyy sanoa että Hobitti on kertovampi, helpommin ymmärrettävä ja siinä on enemmän huumoria kuin Tarussa Sormusten Herrasta. Kirjassani on myöskin Tove Janssonin kuvitusta, joka on mukava lisä kertomukseen.  :)
Suomenlinna II aivan liian harvoin