maritimeforum.fi

Merenkulku => Muut alukset => Aiheen aloitti: Mikko-Oskari Koski - 11.01.2018, 15:17:34

Otsikko: Muikku hotelliksi Helsinkiin -> korvaajaksi ms.Isosaari
Kirjoitti: Mikko-Oskari Koski - 11.01.2018, 15:17:34
Aiemmin tutkimusaluksena tunnettu Muikku (alun perin mittausalus Särkkä, rakennettu 1965, uusittu -78 ja -89) on aloittanut uuden elämän hotellilaivana Helsingin Kauppatorin rannassa. Ainakin aluksi laivan sijainti on Kolera-altaassa, mutta keväämmällä lienee edessä siirtyminen toisaalle turistiliikenteen ottaessa taas omat laiturinsa.
Aluksen omistaja -tai ainakin hotellitoimintojen pyörittäjä- on Suomen Saaristokuljetus. Niinpä ei olekaan yllätys, että samoilla huudeilla ravintolana toimiva Marival II on suositus myös vieraiden aamiaispaikaksi.
Muikun majoituspalvelut toimivat omppuhotellien periaatteella, itsepalvelukeittiön ansiosta laiva muistuttaa konseptiltaan pikemminkin hostellia. Olisi kiintoisaa kuulla, miten konsepti käytännössä toimii ja millaisia fiiliksiä vanhassa tutkimusaluksessa majoittumisesta saa.

https://hotellilaivamuikku.fi
Otsikko: Vs: Muikku hotelliksi Helsinkiin
Kirjoitti: Marko Mäkelä - 11.01.2018, 19:40:21
No kun nettisivuja kattosin niin eipä tuo kauhian houkuttavalta vaikuta. Yöpymisen hinnat toki vaikutti suht huokeilta verrattuna tavalliseen hotelliin.
Otsikko: Vs: Muikku hotelliksi Helsinkiin
Kirjoitti: Kimmo Rantanen - 16.01.2018, 00:51:40
Jos on tarkoitus yöpyä Helsingin ytimessä, niin hinnat on todella houkuttelevat.
Otsikko: Vs: Muikku hotelliksi Helsinkiin
Kirjoitti: Joonas Vähämäki - 16.01.2018, 07:47:24
itsepalvelukeittiön ansiosta laiva muistuttaa konseptiltaan pikemminkin hostellia.

Ja majoituksen tason vuoksi muutenkin. Toki hinta on sikäli kilpailukykyinen lyhyeen majoittumiseen, koska sijainti on loistava ja eipä edes Omenaan yleensä Helsingissä pääse sillä alkaen hinnalla (55€).
Otsikko: Vs: Muikku hotelliksi Helsinkiin
Kirjoitti: Pekka Hömppi - 23.03.2018, 17:50:54
Muikku myytävänä, hinta 249000€.
https://www.nettivene.com/moottorivene/muu-merkki/711898
Otsikko: Vs: Muikku hotelliksi Helsinkiin -korvaajaksi ms.Isosaari
Kirjoitti: Mikko-Oskari Koski - 27.11.2018, 14:35:12
Muikun hotellikausi jäi yhteen talveen, mutta nyt Saaristokuljetus kokeilee samaa konseptia isommalla aluksella, eli ms.Isosaarella, entisellä Aspöllä, jonka toimialue kesäisin on Isosaaren yhteysliikenteen hoitaminen. Tässä aluksessa on aika paljon paremmat saumat majoituspalveluidenkin onnistumiseen, toimihan se jo SSL:n Utön liikenteessä ollessaan myös kelluvana majatalona Utön satamassa yöpyessään. Noihin aikoihin verrattuna laiva on saanut lisää majoituskapasiteettia, sillä (käsittääkseni jo Laaksosen suunnitelmissa jossain vaiheessa ollut) näkemys väli- eli pääkannen (siis entisen autokannen) peräosaan rakennettavista hyteistä on toteutunut. Uudet hytit ovat A-luokkaa, alakannen ikkunalliset B- ja pimeät C-luokkaa.
Toivottavasti pitävät uudessa asemapaikassaan Skattan rannassa, Altaan ja Vikingin terminaalin välissä, yllä myös ainakin jonkinlaisia ravintolatoimintoja; tämä ei ainakaan vielä kotisivuiltaan ilmene.

https://msisosaari.fi/etusivu/

Mitä Muikkuun tulee, sen kerrotaan varustamon taholta olevan myyty, mutta Nettiveneen linkki edellä toimii yhä.