Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Muu merenkulku / Vs: Tallinkin matkustaja- ja rahtimäärien kehitys
« Uusin viesti kirjoittanut Kai Heino tänään kello 17:43:26 »
Tallink ei ole vielä 2017 presentaatiota eikä Factsheettiään julkaissut.
2016 ilmoittivat markkinaosuudeksi Hel-Sto 58 %. Viikkarilla oli matkustajia 994046 ja silloin Siljalle saadaan 1372730 eli pyöristettynä prosentttiluvun mukaan noin 1,4 miljoonaa matkaajaa. Toisaalla Tallink ilmoittaa Suomi-Sverige (Tku-Sto ja Hel-Sto) matkaajien kokonaismääräksi 2886383.
Tästä saadaan Tku-Sto matkaajien määräksi noin 1,5 miljoonaa. Kertovat myös markkinaosuutensa olevan yli 50 %.
Viikkarin vuosikertomuksessa on taas luku 1884441 linjalla Turku-Maarianhamina-Tukholma. Tässä vissiin åålannin risteilijät puolin ja toisin aiheuttavat mukavan poikkeaman.
Aika vaikea on vertailla yhtiöiden matkustajamääriä .
 
2
Muu merenkulku / Vs: Jäätalvi 2017-2018
« Uusin viesti kirjoittanut Ari-Jukka Perkiomaki tänään kello 15:20:21 »
Tomeiku Zeus Of Finlandilla näyttää olevan menossa erikoiskeikka, eli luotsille rännin murtaminen.  :)  Onko sitten Vaasan majakan paikkeilta työntynyt jonkunmoiset sohjot ränniin, vai onko vanha ränni puristunut kokonaan kiinni? Luotsi ei ilman rännin avausta pääsisi luotsinottopaikalle?
Skagenbank on menossa kohti Vaasaa, joten pian luotsin tarvitsee päästä alukselle.
3
Muu merenkulku / Vs: Tallinkin matkustaja- ja rahtimäärien kehitys
« Uusin viesti kirjoittanut Sami Penttilä tänään kello 10:18:55 »
Siljaltahan Hel-Sto saa halvemmalla juotavaa, kun Tallinnan laivalta.
Olut laatikko ja Litra viinaa alle 10€  :)
4
Muu merenkulku / Vs: Jäätalvi 2017-2018
« Uusin viesti kirjoittanut Ari-Jukka Perkiomaki 20.03.2018, 23:13:58  »
Mä olin jostain syystä siinä luulossa, että WE:n jääluokka olisi vain 1B, eli se ei olisi mitenkään erityisen kummoinen jäälaiva ainakaan paperilla.
Tauno kerkesi ottaa esille viralliset tiedot samalla kuin minä olin myös kirjoittamassa vastausta. Laitetaan tähän vähän historiaa, vaikka sivutaankin offtopicia, mutta kuitenkin liittyy aiheeseen jotenkin.
Tulee mieleen talvi 2006 ja M/S Vironian jääluokka 1B reitillä Kotka-Sillamäe, jolloin se ei saanutkaan enää jäänmurtaja avustusta, kun Kotkasta vaadittiin 1A jääluokka. Se joutui jättämään vuoroja ajamatta.
Laitetaan tähän väliin lainaus topicista vuodelta 2006
Epäilys Vironian jääominaisuuksista oli sittenkin aiheellinen... :(

Sillamäe-Kotka-laivareitin avaaminen siirtyy
01.03.2006 14:11

Viivästymisen syynä on Kotkan sataman vaikea jäätilanne.

Sillamäen ja Kotkan välisen laivareitin avaaminen siirtyy myöhemmäksi keväälle. Projektijohtaja Karl Kolk Narva Line -yhtiöstä kertoo, että viivästymisen syynä on vaikea jäätilanne Kotkan satamassa.

Narva Linen oli tarkoitus aloittaa reittiliikenne Sillamäen ja Kotkan välillä maaliskuun alkupuolella. Kolk ei osaa arvioida, milloin reitille tuleva Vironia-alus pääsee säännölliseen liikenteeseen.

- Yritämme kuitenkin olla optimisteja, sillä kevät on lähellä eivätkä tällaiset jääolot kestä enää kauan. Olemme pahoillamme, Kolk sanoo.

Varsinainen matkustajaliikenne oli alunperinkin tarkoitus käynnistää alkukesästä sen jälkeen, kun matkustajaterminaalit molempiin satamiin saadaan valmiiksi.

(MTV3-STT)

Pitää kyllä paikkansa, että Wasa Expressin jääluokka (M/S Travemunde ja muistaakseni myös Thjelvar) on täytynyt alunperin olla 1B.  Jonkun telakoinnin tai luokituksen yhteydessä se on nostettu. En tiedä asiasta enempää.
Kyllähän Wasa Express juuttuu jäihin siinä missä muutkin, mutta aina viimeisten joukossa Holmsundiin kulkevista aluksista. Esim. Fennialla/Casino Expressillä ja RG1:llä oli jääluokka 1A ja Wasa Express kulkee kyllä paljon paremmin jäissä noihin verrattuna. Onhan Wasa Expressissä toki enemmän vetoisuutta ja konetehoa.

EDIT: Heti tämän kirjoittamisen jälkeen Ymer avustaa Wasa Expressiä Odelgrundista kohti Holmsundia. Siellä Odelgrundin paikkeilla on ahtaumaa, ja pimeällä ei ole niin helppo sitä kiertää. Ahtauman kiertoa näkyy hyvin juuri nyt AIS:n trackissa. :) Sieltä ei olisi nyt sitten selvinnyt ilman Ymerin avustusta...
5
Muu merenkulku / Vs: Jäätalvi 2017-2018
« Uusin viesti kirjoittanut Tauno Hermola 20.03.2018, 23:09:06  »
Mä olin jostain syystä siinä luulossa, että WE:n jääluokka olisi vain 1B, eli se ei olisi mitenkään erityisen kummoinen jäälaiva ainakaan paperilla.

DNV:n julkinen alustieto sanoo Wasa Expressistä "Class notation: 1A1 Car ferry A Ice(1A) MCDK", minkä ymmärtäisin tarkoittavan jääluokkaa 1A :-\
6
Muu merenkulku / Vs: Jäätalvi 2017-2018
« Uusin viesti kirjoittanut Kalle Id 20.03.2018, 22:01:38  »
Mä olin jostain syystä siinä luulossa, että WE:n jääluokka olisi vain 1B, eli se ei olisi mitenkään erityisen kummoinen jäälaiva ainakaan paperilla.
7
Muu merenkulku / Vs: Tallinkin matkustaja- ja rahtimäärien kehitys
« Uusin viesti kirjoittanut Joonas Kortelainen 20.03.2018, 21:02:54  »
Ja taas hakataan päätä samaan seinään. Kyllä se hintaero mm. vaatteissa ja parfyymeissä on välillä ihan yhtä merkittävä kuin Ruotsin, Suomen ja Siljan hintojen ero. Eli kun ostaa vähän enemmän kerralla verottomasti, niillä bonuspisteillä tekeekin sitten taas seuraavan matkan. Miksi ostaa Stockalta tai Kaubamajasta, kun sen saa laivalta?
8
Muu merenkulku / Vs: Tallinkin matkustaja- ja rahtimäärien kehitys
« Uusin viesti kirjoittanut Artsi Leskinen 20.03.2018, 17:11:28  »
Mutta miksi joku normaali, ei-uusrikas virolainen lähtisi kalliille laivamatkalle ostamaan tuotteita, jotka sieltä Tallinnan keskustastakin kaiketi (?) edelleen saa laivahintoja halvemmalla?

Saman ihmettelyn voisi esittää myös esim. Hki-Sto-reitin risteilymatkustajista. Silti meitä riittää vuodesta toiseen. Jospa sinne laivalle lähdetään ihan vaan nauttimaan merimatkasta oheispalveluineen?
9
Muut alukset / Vs: Grimaldi tilaamassa Finnlinesille roroja Kiinasta
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Laakso 20.03.2018, 16:48:16  »
Optiot kahden vanhimman Breezen pidentämiseen on päätetty käyttää. Finnbreeze ja Finnsea tullaan pidentämään syys-joulukuun välisenä aikana:

https://www.finnlines.com/fi/uutishuone/finnlines-kayttaa-optiot-ja-pidentaa-viela-kaksi-roro-alusta

https://www.sjofartstidningen.se/finnlines-forlanger-ytterligare-tva/

Edit:

Kylläpä Kymen Sanomia kiinnostaa Finnlines:
https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/b2d0446c-0110-4a97-ab49-67207a5e0f0e
10
Muu merenkulku / Vs: Tallinkin matkustaja- ja rahtimäärien kehitys
« Uusin viesti kirjoittanut Mikko-Oskari Koski 20.03.2018, 14:49:16  »
Kuten sanottu, risteilytarjonnan kokonaismäärän vähentyminen Tukholmassa on varmasti ohjannut ruotsalaisasiakkaita Tallinnan ja Riian lähdöille. Hyvä niin, harmi vain, että perilläoloajat ovat kohteiden kiinnostavuuteen nähden kovin lyhyet.
Kuten sanottu, ovat kauppamyynnit kohdillaan. Kuten kaikki hyvin tiedämme, sovelletaan verovapaalla linjalla Siljan hinnastoja. Ovathan ne kuitenkin ruotsalaisasiakkaille kohtalaisen edullisia. Kukaan Baltian suunnalta tulija ei tee laivalla sellaisia ostoksia, jotka saa kotoa halvemmalla, ja nuuska on ainoa tuote, joka tämän määreen täyttää.
Oikeastaan ongelma Viron ja Ruotsin välillä on se, että Tallinkilla on siinä kovin monen kulkijan kannalta monopoliasema. DFDS:n vuoro olisi edullisempi, ja monilta muiltakin ominaisuuksiltaan parempi, mutta minkäs teet, jos ei varustamo varovaisuuttaan halua volyymejaan kasvattaa. Viking taas ei ilmeisestikään halua koukata Tallinnan kautta ympärivuotisesti, koska asiakasmarginaali sieltä länteen on niukka -siinäkin tapauksessa, että tuote myytäisiin järjestäen Tallinkia edullisemmin. Jos Tallink haluaisi ottaa niskalenkin ainoasta todellisesta kisaajastaan, se luonnollisesti lisäisi Kapellskärin linjalle volyymejä eli toisi reitille Atlantic Visionin heti, kun sen nykyrahtauksesta irti saisi, mutta tuskin Tallinnan konttorilla resurssit näin järkevään ratkaisuun riittänevät. Tai saattaisivat riittääkin -ja tietoisina siitä, että todellisten matkustajien pako pikalinjalle saattaisi kyseenalaistaa päivittäisen risteilylinjan olemassaolon tarpeellisuuden, eivät edes halunneet ottaa riskiä. Mahdollisuuksiahan tähän olisi ollut niin fastereiden kuin Superstarinkin kohdalla, jotka siis mieluummin annettiin pois kuin pidettiin omassa liikenteessä.

Ja kuten sanottu, tämän alkuvuoden matkustaja- ja rahtilukemat ovat oikeasti kiinnostavia vain FIN-SWE-linjoilla poikkeuksellisen pitkään vallinneen poikkeustilan johdosta, ja ennen kaikkea muiden kuin Tallinkin kohdalla.

Suosittelen avaamaan suhteellisen jämähtänyttä maailmankuvaa naapurikansoista vaikkapa varaamalla vapaavalintaisen risteilyn ko. reitillä.
Laajennan tajuntaani veljeskansastamme mieluummin nauttimalla korkeatasoisesta virolaisesta kulttuurista niin teatterin, oopperan, kuoro- ja orkesterimusiikin kuin kansanmusiikinkin sektoreilla. Olen kulttuurijournalistina erittäin iloinen siitä, että noin monipuolinen runsaudensarvi on noin lähellä meitä. Näissä kuvioissa en tosiaan ole tavannut itämafian kätyreitä ja heidän naikkosiaan, joten ilmeisesti käsitykseni naapureista on rajallinen. Mutta miksi joku normaali, ei-uusrikas virolainen lähtisi kalliille laivamatkalle ostamaan tuotteita, jotka sieltä Tallinnan keskustastakin kaiketi (?) edelleen saa laivahintoja halvemmalla?
Baltian ja Ruotsin elinkustannusindeksien välinen kuilu on fakta, jonka soisi muuksi muuttuvan. Samalla soisi sen kehittyvän siten, että Baltiassa tienaaminen olisi mahdollistakin vain rehellisellä tavalla.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10