Kirjoittaja Aihe: NLC Ferryn merenkurkun liikenne  (Luettu 102980 kertaa)

Mikko Valli

 • Matruusi
 • **
 • Viestejä: 111
Vs: NLC Ferryn merenkurkun liikenne
« Vastaus #210 : 03.06.2016, 15:33:45 »
Merenkurkun lauttahanke ei etene – tukihakemuksessa todettu puutteita
Merenkurkun autolauttahanke viivästyy. Merenkurkun Midway Alignment -hankkeen EU-rahoitushakemuksessa on havaittu puutteita. Hakemuksen käsittely on keskeytynyt eikä se etene seuraavaan hakuvaiheeseen.

Merenkurkun Midway Alignment -hankkeen hankehakemus on läpikäynyt teknisen tarkastelun. Hakemuksen on tarkastanut EU:n Innovoinnin ja verkkojen toimeenpanovirasto.  Hakemuksessa on todettu puutteita eikä hanke etene tällä hakukierroksella seuraavaan vaiheeseen.

Hankekoordinaattori Mathias Lindström uskoo kuitenkin hankkeen jatkumiseen.

– Nyt täytyy istua alas ja miettiä, mitä se tarkoittaa meidän aikataululle. Hakukierroksia on tulossa lisää, ehkä jopa tänä vuonna, toteaa Lindström.

Lindströmillä ei ole vielä tarkaa käsitystä siitä, mitä puutteita hakemuksessa on ollut. Hän sanoo, että seuraavaksi analysoidaan palaute ja sen jälkeen muokataan hakemusta.

Komission tukeen luotetaan

Lindströmin mukaan hankkeelle on komisiossa edelleen vahva tuki. Siksi hän luottaa siihen, että hanke edistyy eikä tule kaatumaan hakemuksessa todettuihin puutteisiin.

– EU on kuitenkin jatkuvasti peräänkuuluttanut juuri Midway Alignmentin kaltaisia innovatiivisia hankkeita. Nyt tarkistamme työn aikataulua, ja järjestelemme ja hiomme hankkeen teknisiä perusteluja, Lindström tiivistää.

Midway Alignment of the Bothnian Corridor -hankkeen tavoitteena on parantaa Pohjois-Eurooppaa halkovaa itä-länsisuuntaista liikennejärjestelmää. Hanke sisältää uuden Vaasan ja Uumajan välille räätälöidyn matkustajalautan, joka soveltuu talvimerenkulkuun ja käyttää vaihtoehtoisia polttoaineita.

http://yle.fi/uutiset/merenkurkun_lauttahanke_ei_etene__tukihakemuksessa_todettu_puutteita/8928802

Mika Liinamaa

 • Messikalle
 • *
 • Viestejä: 49
Vs: NLC Ferryn merenkurkun liikenne
« Vastaus #211 : 07.05.2017, 23:10:13 »
Wasalinen ensimmäinen kvartaali 2017 vaikuttaa lupaavalta. Wasalinen aikaisia ennätyksiä on taas onnistuttu rikkomaan.

Ensimmäisen kvartaalin jälkeen matkustajamäärissä kasvua 14% (3990 matkustajan kasvu). Rahtimäärät puolestaan kasvoivat 29,1% Uumajassa hotellipakettien myynti kasvanut 8,9% ja vastaavasti Vaasassa kasvua tapahtunut 20,4%

Yllä mainitut peräisin Pohjalainen-lehdestä (20.4.2017).

Mika Liinamaa

 • Messikalle
 • *
 • Viestejä: 49
Vs: NLC Ferryn merenkurkun liikenne
« Vastaus #212 : 04.06.2017, 23:30:16 »
Tämän päivän Pohjalainen kertoo lisää lupaavia uutisia rahdin ja matkustajamäärien kehityksestä.

Tämän vuoden 5 ensimmäisen kuukauden aikana rahtia on kuljetettu enemmän vuoden ensimmäisen viiden kuukauden aikana kuin kertaakaan aikaisemmin varustamon olemassaolon aikana vuodesta 2013 lähtien. Rahtimetreillä mitattuna tammi-toukokuussa kasvua tapahtunut 20,7% Matkustajamäärät ovat nekin kasvaneet samana ajankohtana 9,3% Wasalinen kautta varattujen hotelliyöpymisten osalta kasvua kertynyt Vaasassa 58% ja Uumajassa 23%

Hyviä kasvuprosentteja, vaikka menneiden aikojen tax-free aikaikauteen onkin vielä matkaa valovuoden verran. Niihin aikoihin on vähän turha edes verrata. Konsepti on sen jälkeen niin vahvasti muuttunut.

Juhani Mehto

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 1823
 • Chios Luck tulossa Kantvikiin 2.10.2013
Vs: NLC Ferryn merenkurkun liikenne
« Vastaus #213 : 09.06.2017, 13:27:52 »
Wasa Express saa lisää matkustajakapasiteettia pelastusvarustusta ja istumapaikkoja lisäämällä. Kapasiteetti kasvaa näillä toimilla 850:stä 915:een. Lisäistumapaikkoja tulee muuttamalla konferenssitiloja istumasalongiksi.

Sjöfartstidningen
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

<- Chios Luckin kuva Marinetrafficissa
Lisää laivakuvia täällä.