maritimeforum.fi

Merenkulku => Matkustaja-autolautat => Aiheen aloitti: Kalle Id - 07.10.2018, 20:29:28

Otsikko: Finnlines suunnittelee uusia matkustaja-autolauttoja
Kirjoitti: Kalle Id - 07.10.2018, 20:29:28
Emmanuele Grimaldi kertoi aiemmin tällä viikolla EuroMed-konferenssissa Kreikassa, että Grimaldi suunnittelee rakentavansa "vähintään neljä" matkustaja-autolauttaa Finnlinesin liikenteeseen, ilmeisesti Naantali–Kapellskär- ja Malmö–Travemünde-linjoille. Uudet laivat perustuvat Star-luokkaan, mutta niihin on tulossa enemmän hyttejä (300 kpl) ja julkisia tiloja, isompi rahtikapasiteetti (5 000 kaistametriä), mutta koneet tulevat olemaan vähemmän tehokkaat. Alusten kehittely on verrattain aikaisessa vaiheessa ja tilaus on ajankohtainen noin vuoden kuluttua.

Kirjoitin aiheesta tarkemmin Ulkomatalan lokikirjaan: http://ulkomatala.net/ajankohtaista/uutiset/2018/grimaldi-suunnittelee-uutta-ropax-luokkaa-finnlinesin-liikenteeseen/
Otsikko: Vs: Finnlines suunnittelee uusia matkustaja-autolauttoja
Kirjoitti: Tauno Hermola - 07.10.2018, 23:10:09
Paljonkohan niissä on matkustajapaikkoja? Naantali–Kapellskär -reitillä 300 hyttiäkin on aika vähän, kun yövuorolla lähes kaikki sellaisen kuitenkin haluavat, jollei sitten matkustajakapasiteettikin ole jotain selvästi alle tuhannen. Tjaa, näyttää Star-luokassa oleva 500 makustajapaikkaa ja 500 hyttipaikkaa, ehkä uusissa mennään samanlaisella suhdeluvulla.

Otsikko: Vs: Finnlines suunnittelee uusia matkustaja-autolauttoja
Kirjoitti: Kalle Id - 08.10.2018, 09:39:41
Hyttipaikkojen määrää ei tosiaan ole vielä missään kerrottu. Stetson–Harrison-metodilla veikkaisin keskimäärin kolmea vuodepaikkaa per hytti, jolloin hyttipaikkojen määrä olisi 900. Ja jos käy niin, että noihin tulee vielä kansipaikkoja (mitä en pitäisi mahdottomana), voi lopullinen matkustajakapasiteetti olla tuhat tai enemmänkin.
Otsikko: Vs: Finnlines suunnittelee uusia matkustaja-autolauttoja
Kirjoitti: S Liljeström - 08.10.2018, 16:46:33
Uudet laivat lienevät siis enemmän räätälöity linjoilleen, eikä niitä samalla tavalla enää voi siirtää ristiin rastiin eri liikennealueille kuten nyt on tehty. Finnswanhan on nykyiselle reitilleen ylitehoinen, sillä pannu, kaksi riittää aikataulussa pysymiseen hyvin.
Tosin Grimaldihan on taitava siirtämään kapasiteettia sinne missä sitä tarvitaan.
Tilanne on vaikea, vuonna 2021 alusten valmistuessa - mikäli ne tilataan - lastia joko on enemmän tai sitten sitä ei ole.

SL
Otsikko: Vs: Finnlines suunnittelee uusia matkustaja-autolauttoja
Kirjoitti: Kalle Id - 08.10.2018, 18:04:41
Grimaldi muistaakseni jossain yhteydessä sanoi, että SuperStareista olisi suunnitteilla myös muokattu versio Välimeren-liikenteeseen. Joten varmaankin myös nuo Itämeren-versiot sopivat tarvittaessa Välimerelle joillekin linjoille.