Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Matkustaja-autolautat / Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Laakso 28.03.2020, 20:21:31  »
Rosella alkaa kuljettaa rahtia kolme kertaa viikossa reitillään Maarianhaminan ja Kapellskärin välillä ensi tiistaista lähtien.

Lainaus:
"Fartyget Rosella som trafikerar linjen Kapellskär-Mariehamn kommer att under perioden 31 mars – 23 april 2020 gå tre dagar i veckan med endast frakt ombord. Inga resenärer kan åka med fartyget.

Rosellas frakttidtabell 31 mars – 23 april 2020:
Tisdagar, onsdagar och torsdagar (lokala tider)

Mariehamn-Kapellskär: kl 10.15-12.15
Kapellskär-Mariehamn: kl 19.30-23.30
"


https://www.sjofart.ax/nyheter/rosella-borjar-kora-igen

Sopii varmasti Merimies-Unionille.  :thumb:

Norjassa myöskin Color Linen SuperSpeed 1 on aktivoitu pelkkään rahtiliikenteeseen Kristiansandin ja Hirtshalsin välillä eilisestä alkaen. Sen sijaan SuperSpeed 2:han on koko ajan ollut liikenteessä rahtipainotteisesti Larvikista Hirtshalsiin.

https://maritimedanmark.dk/Mobil/?Id=43235
2
Matkustaja-autolautat / Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Uusin viesti kirjoittanut Timo Heikkinen 28.03.2020, 13:49:14  »

Sattuiko joku seuraamaan minkälaisilla nopeuksilla ajoivat Turku-Kapellskär väliä? Aikataulussa kun oli väljyyttä jotta kuljettajille taataan vuorokausilepo.

Ajoivat 11-12solmun vauhdilla.
3
Vapaa keskustelu / Vs: Fakta om Fartyg suljettu!
« Uusin viesti kirjoittanut Kalevi Lehto 26.03.2020, 19:43:34  »
Nyt toimii taas :thumb:
4
Muut alukset / Vs: Godby Shippingin alusten rahtauksista
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Laakso 26.03.2020, 17:04:04  »
Baltica tuodaankin telakointinsa jälkeen Maarianhaminaan odottamaan tulevaa (ETA maanantaiksi). Ohittaa Skagenin arviolta myöhään tänä iltana.
5
Matkustaja-autolautat / Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Laakso 25.03.2020, 18:12:41  »
Vaihteeksi tällaista - kertovat merimiesliitot:

"Merimiesliitot tuomitsevat Huoltovarmuuskeskuksen ilmoituksen antaa taloudellista tukea Ruotsin ja Viron lipun alla oleville aluksille
25.3.2020

Merimiesliitot tuomitsevat Huoltovarmuuskeskuksen ilmoituksen antaa taloudellista tukea Ruotsin ja Viron lipun alla oleville aluksille (M/s Galaxy / Ruotsin lippu ja M/s Megastar / Viron lippu).

Samaan aikaan suomalaisia matkustajalaivoja on pysäytetty satamiin Helsingissä ja Maarianhaminassa. Niillä työskentelevät lähes 2 500 suomalaista merimiestä ovat lomautettuja.

- Tämä on käsittämätön päätös Huoltovarmuuskeskukselta ja Suomen valtiolta.

- On väärin, että Suomen valtio tukee Ruotsin ja Viron lipun alla olevia matkustaja-aluksia, kun niiden tilalle voidaan ottaa liikennöimään välittömästi suomalaiset matkustaja-rahtialukset, merenkulun kolme ammattiliittoa ovat suivaantuneita.

Tällä hetkellä Helsinkiin on pysäytetty Suomen lipun alla olevat Viking Linen M/s Gabriella ja M/s Mariella ja Tallink Siljan M/s Silja Serenade sekä Maarianhaminassa Viking Linen M/s Rosella.

- Suomalaiset veronmaksajat laitetaan maksamaan tukea nyt Ruotsin ja Viron lipun alla oleville aluksille, kun nämä valtiot voivat tukea itse omaa merenkulkuaan, mikäli haluavat rahdin kulkevan korona-epidemiasta huolimatta omiin maihinsa.

- Huoltovarmuuskeskuksen päätös tarjota taloudellista tukea Ruotsin ja Viron lipun alla oleville aluksille pitää perua. Helsingistä Viroon voi alkaa liikennöidä joko M/s Gabriella, M/s Mariella tai M/s Silja Serenade. Maarianhaminassa nyt tyhjän panttina makaavan M/s Rosellan voisi siirtää ajamaan rahtia esimerkiksi Turun ja Tukholman välille.

Merimiesliitot edellyttävät, että Huoltovarmuuskeskus peruuttaa välittömästi päätöksensä tukea ulkomaalaisia aluksia. Liitot edellyttävät Huoltovarmuuskeskukselta pikaista ratkaisua.

Helsingissä, 25.3.2020

Suomen Merimies-Unioni
Simo Zitting / puheenjohtaja


Suomen Konepäällystöliitto
Robert Nyman / toiminnanjohtaja


Suomen Laivanpäällystöliitto
Johan Ramsland / toiminnanjohtaja"


https://www.smu.fi/uutiset/merimiesliitot-tuomitsevat-huoltovarmuuskeskuksen-ilmoituksen-antaa-taloudellista-tukea-ruotsin-ja-viron-lipun-alla-oleville/

Edit:

https://www.smu.fi/uutiset/suomalaiset-2-500-lomautettua-merimiesta-huoltovarmuuskeskuksen-on-heti-peruttava-ruotsalaisen-ja-virolaisen-aluksen-tukeminen/
6
Risteilijät / Vs: PONANT rakentaa jäätämurtavan risteilyaluksen
« Uusin viesti kirjoittanut Tuomas Romu 25.03.2020, 17:54:43  »
Le Commandant Charcot'n 17 megawatin jäävahvistetut Azipod-ruoripotkurit odottelevat asennusta Saint-Nazairessa, jonne runko hinataan Romaniasta:

https://www.saintnazaire.fr/actus/operation-navale-hors-norme-pour-clemessy-a-saint-nazaire-17512
7
Matkustaja-autolautat / Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Laakso 24.03.2020, 03:26:48  »
https://www.finnlines.com/newsroom/coronavirus-covid-19-preparedness-finnlines-koronavirukseen-covid-19-varautuminen
Finnlines tiedottaa saman linkin takaa seuraavaa:

"Päivitetty 23.3.2020

Tietoja päivitetään jatkuvasti

Muutokset kansainvälisessä matkustajaliikenteessä Suomessa, vaikutukset Finnlinesin matkustajaliikenteeseen, 23.3.2020

Helsinki, Maarianhamina, Turku ja Vaasa toimivat toistaiseksi henkilömatkustajaliikenteen rajanylityspaikkoina. Lue lisää Suomen Rajavartiolaitoksen nettisivuilla.

Eri maiden ja EU:n säännöt koskien rajanylityksiä ja matkustamista päivittyvät jatkuvasti. Matkustajan omalla vastuulla on selvittää ja arvioida, milloin matkustaminen on sallittua. Seuraa kohdemaan viranomaisten tiedotusta.

Naantali-Långnäs-Kapellskär
Koska Naantalin satama ei ole tällä hetkellä Suomen viranomaisten määrittelemä matkustajaliikenteen virallinen rajanylityspaikka, Naantalista ei voi toistaiseksi matkustaa Kapellskäriin tai päinvastoin. Sen sijaan Naantalista voi matkustaa Ahvenanmaalle Finnlinesin Naantali-Långnäs-Naantali välisellä reitillä.

Finnlines tekee jatkuvasti yhteistyötä eri viranomaisten kanssa ja tekee kaikkensa palauttaakseen palvelun, joka yhdessä vienti- ja tuontitavaroiden (esim. lääkkeiden, elintarvikkeiden ja muiden välttämättömien tavaroiden) kuljetusten kanssa toimii tärkeänä linkkinä ja varmistaa Suomen kansalaisten kotiin paluun. 

Valtioneuvoston päätöksellä ei ole vaikutusta rekkakuskeihin ja rahtiliikenne reitillä jatkuu normaalisti.

Helsinki-Travemünde
Suomen rajaliikennettä alettiin rajoittaa torstaina 19.3.2020. Rajoitukset ovat voimassa 13.4.2020 asti. Lisätietoja Suomen Rajavartiolaitoksen nettisivuilla.

Malmö-Travemünde
Toistaiseksi ei ole rajoituksia Saksan ja Ruotsin väliseen matkustajaliikenteeseen."
8
Matkustaja-autolautat / Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Uusin viesti kirjoittanut Pete Lehto 23.03.2020, 20:17:42  »
Onko rahtia niin paljon, vai olisikohan rahdilta tullut liikaa palautetta sataman vaihdosta? Etelään suuntaavalle rekalle Kapellskär kuitenkin tarkoittaa tunnin verran enemmän ajoa, joka saattaa kostautua illalla ajoajan täytyttyä ikävään kohtaan. Muutoin luulisi tällaisen vaihtamisen vain sekoittavan kuljetuksia että mihin satamaan nyt pitikään ajaa.
Sattuiko joku seuraamaan minkälaisilla nopeuksilla ajoivat Turku-Kapellskär väliä? Aikataulussa kun oli väljyyttä jotta kuljettajille taataan vuorokausilepo.
9
Matkustaja-autolautat / Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Uusin viesti kirjoittanut Pasi Saarinen 23.03.2020, 18:04:07  »
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4903673/Baltic+Princess+ja+Galaxy+palaavat+takaisin+TurkuTukholmareitille

Silja Linen laivat Baltic Princess ja Galaxy siirtyvät liikennöimään takaisin Turku–Tukholma-reitille, kertoo Tallink Silja. Reitti operoidaan Ahvenanmaan Långnäsin kautta.

Baltic Princess palaa normaaliin aikatauluun maanantaina 23.3. lähtien illalla Turusta. Galaxy palaa normaaliin aikatauluun tiistaina 24.3. lähtien aamulla Turusta.
10
Muut alukset / Vs: Uusi alus Ronja Marinille
« Uusin viesti kirjoittanut Anders Isaksson 23.03.2020, 14:09:08  »
Tanskalaiset ovat näköjään vieläkin katkeria rautatiesillan onnettomuuden osalta kun tuokin asia oli pakko mainita uutisen yhteydessä.

Samaan hengenvetoon voinee todeta että Ronja (OJSG) on vaihtanut lippua ja nimeä, on nykyään Baltic Sprinter Kyproksen lipulla. Ronjan tapauksen osalta koko hommassa ei löydy yhtään voittajaa, pelkkiä häviäjiä niin merenkulkijoiden, varustamon kun lippuvaltionkin kannalta. Mutta vaihtoehtoja ei juurikaan ollut kun muuan virkamies luokitteli liikenteen Ruotsin Mälarenilla kotimaan sisävesiliikenteeksi ja sen perusteella evättiin sitten varustamolta merenkulun tuen.

Tuollekin asialle saataneen lainvoimainen tulkinta jossain vaiheessa jahka hallinto-oikeus kerkeää asian käsittelemään, 15 kuukautta tuota käsittelyä on nyt odotettu eikä varsinaista varmaa tieto päätöksen saamisesta vielä ole missään vaiheessa saatu. Ruotsalaisilta pääomistajilta loppui sitten usko Suomen oikeusjärjestelmään ja paljon mainostettuun oikeusvaltioon. Lisäksi alus menee todennäköisesti takaisin Tukholman ohikulkutien työmaalle loppukeväästä eivätkä halunnneet ottaa sitä riskiä että kansainvälisessä kilpailussa joutuisivat maksamaan työnantajamaksut Suomen kotimaan sisävesiliikenteen mukaan. Lippu vaihtui siten sellaiseksi jonka kokivat arvostavan merkenkulkua ja yrittämistä merenkulun piirissä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10