Kirjoittaja Aihe: RSSC/MSC  (Luettu 1354 kertaa)

Timo Kauppinen

  • Puolimatruusi
  • *
  • Viestejä: 60
RSSC/MSC
« : 24.05.2007, 13:36:12 »
Seven Seas Voyagerin maailmanympäriristeily on takana, samoin kuin kutsuvierastilaisuus MSC:n uudella Orchestra-aluksella, joka on parhaillaan neitsytmatkallaan.

RSSC on todella onnistunut, eräs tunnettu luksusvarustamo on menettänyt paljon matkustajia RSSC:lle ja varsinkin maailmanympäriristeilyn aikana. Myös entisen Royal Viking Linen kanta-asiakkaat seilaavat tänään nimenomaan RSSC:llä.
Voyagerin maailmanympäriristeily on niin suosittu, että tänä vuonna 150 henkeä jäi rannalle, ja ensi vuodenkin risteily on jo yli 80% täynnä.

MSC yrittää kovasti kilpailla Costan kanssa Välimeren "herruudesta". Kaikki eurooppalaiset eivät halua seilata amerikkalaisilla laivoilla. Mahdollisuus aloittaa MSC:n risteily eri satamista (espanjalaiset Espanjasta, ranskalaiset Ranskasta, italialaiset Italiasta) on ollut yksi tukipiri menestykseen. Mahdollisuus saada palvelua eri kielillä (englannin lisäksi) on tärkeä valintakriteeri heille, jotka englantia eivät hallitse. MSC:llä on myös mittava tilauskanta uusista aluksista, jolla myös suunnataan katseet tulevaisuuteen.

Moni amerikkalainen varustamo on yrittänyt tarjota espanjakielistä palvelua (etenkin Barcelonasta lähtevien risteilyiden osalta), mutta huonoin tuloksin. Risteilyesitteissä ollut maininta "espanjankielisestä palvelusta laivalla" on usein ollut vain ruokalista ja päiväohjelma espanjaksi, ei muuta.
Kun maailmassa on yli 450 000 000 ihmistä, jotka puhuvat espanjaa, ei se ihme, että heidän mielestään sillä (kielellä) pitäisi pärjätä. Esimerkiksi Aasiassa opiskellaan parhaillaan kovasti espanjaa, joten espanjaa puhuvien määrä tulee tulevaisuudessa vain kasvamaan.