Merenkulku > Matkustaja-autolautat

Kiinteä yhteys Rødbyn ja Putgardenin välille?

(1/3) > >>

Miran Hamidulla:
Tanskan ja Saksan välille rakennetaan silta

Saksa ja Tanska ovat sopineet rakentavansa sillan Fehmarnin salmen yli. 19-metrisestä sillasta tulee yksi maailman pisimmistä.
Kun silta on valmis vuonna 2018, sitä pitkin pääsee ajamaan Hampurista Kööpenhaminaan. Matka-aika lyhenee tunnilla eli noin 3,5 tuntiin.

Tällä hetkellä matka vaatii lauttaa, joita salmen yli sahaa ympärsi vuorokauden puolen tunnin välein.

Hankkeen kustannusarvio on 5,6 miljardia euroa. Osa pyritään saamaan takaisin siltatulleina.(YLE)


Eli 2018 asti salmen pääsee ylittämään vielä merimatkasta nauttien, sen jälkeen täytyy ostaa huoltikselta kumivene tai käyttää Gedserin/Trelleborgin reittejä Rødby-Puttgarden reitin sijasta...

Kimmo Rantanen:

--- Lainaus käyttäjältä: Miran Hamidulla - 29.06.2007, 16:16:28 ---19-metrisestä sillasta tulee yksi maailman pisimmistä.

--- Lainaus päättyy ---

Käsittämätöntä. 19 metriä pitkä. Mihinkähän se ihmiskunta vielä tulevaisuudessa pystyy? :o ;D

Jussi Littunen:
Siinä on Scandlinessille pieni menetys. Heidän reittinsä ja 4 lauttaa joutuu käyttämättömäksi, jos silta todella korvaa laivaliikenteen.
Kenties laivaa myyntiin ?


--- Lainaus käyttäjältä: Miran Hamidulla - 29.06.2007, 16:16:28 --- 19-metrisestä sillasta tulee yksi maailman pisimmistä.
(YLE)

--- Lainaus päättyy ---

Vaiko sittenkin 19-kilometrisestä sillasta?

Miran Hamidulla:

--- Lainaus käyttäjältä: Oskari Littunen - 29.06.2007, 17:37:53 ---Siinä on Scandlinessille pieni menetys. Heidän reittinsä ja 4 lauttaa joutuu käyttämättömäksi, jos silta todella korvaa laivaliikenteen.
Kenties laivaa myyntiin ?
--- Lainaus päättyy ---
Onhan nuo alukset tuolloin jo 20 vuotiaita, joten ovat sopivassa myynti-iässä toisin kuin esimerkiksi Ison-Beltin laivat, jotka sillan valmistuessa kelpasivat vain lähinnä kehitysmaihin tai romuttamolle. Rødby-Puttgarden välille on myös pyrkinyt myös norjalainen Bastö Fosen varustamo enkä olisi mitenkään yllättynyt, vaikka sekin tulisi vielä vuolemaan kultaa välille, kun sillan valmistumiseen menee vielä noin pitkä aika.


--- Lainaus käyttäjältä: Oskari Littunen - 29.06.2007, 17:37:53 ---Vaiko sittenkin 19-kilometrisestä sillasta?
--- Lainaus päättyy ---
YLE osaa. ;)

Kimmo Rantanen:
Saksassa vastustettiin Tanskan-siltaa

Sadat ihmiset osoittivat tiistaina Pohjois-Saksassa mieltään Saksasta Tanskaan rakennettavaa siltaa vastaan. Saksalaiselta Fehmarnin saarelta on tarkoitus rakentaa silta Lollandiin Tanskaan. Siltahanke on saanut vastaansa erityisesti luonnonsuojelijoita, jotka pitävät hanketta vaarallisena ympäristölle. Suurta vastusta hanke on herättänyt myös niissä, jotka saavat elantonsa Fehmarnin ja Lollandin välisestä lauttaliikenteestä. Saksan ja Tanskan viranomaiset antoivat viime viikolla siunauksensa sillan rakentamiselle. Yhdeksäntoista kilometriä pitkä silta olisi Euroopan pisin. Rakennustyöt on määrä aloittaa 2011, ja sillan kaavaillaan valmistuvan 2018.

Julkaistu 3.7.2007 21:54:00  -Turun Sanomat-

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta