Kirjoittaja Aihe: Langhin laivoja rapakon taakse  (Luettu 1838 kertaa)

Pekka Laakso

  • Kippari
  • ******
  • Viestejä: 5000
Langhin laivoja rapakon taakse
« : 17.01.2009, 06:52:22 »
Langh Ship julkaissut tiedotteen käyttämiensä kehtovälikansien käytöstä nyt myös Raahen ja Yhdysvaltain välisessä liikenteessä. Marjatta ja ensi viikolla myös Laura pääsevät ensimmäistä kertaa oikeasti pitkälle matkalle, kun suuntaavat Raahesta New Orleansiin.

"Langh Shipin kehtoratkaisut uuden haasteen edessä

Tiedote julkaistu 13.1.2009
 
Langh Ship Cargo Solutions -kuljetusratkaisut ovat uuden haasteen edessä, kun lähimerenkulussa kannuksensa hankkineet kehtovälikannet ja -kasetit lähtevät ensimmäisen kerran ylittämään Atlanttia matkallaan Raahesta Yhdysvaltoihin.
 
Suurien teräskelojen kuljettamiseen kehitetyt kehtoratkaisut ovat todistaneet kykynsä Pohjois-Suomen ja Keski-Euroopan välillä, sillä kelalastit ovat pysyneet vahingoittumattomina koko yhdeksän vuoden ajan. Nyt kuljetusmuoto saa uuden haasteen m/s Marjatan lähtiessä viemään teräslastia Raahesta New Orleansiin, USA:n etelärannikolle. Menomatka kestää noin kolme viikkoa.
 
Ruukin rahtaamassa m/s Marjatassa osa suurista teräskeloista kuljetetaan ruuman pohjalla Langh Shipin patentoimissa kehtokaseteissa. Osa teräskeloista lastataan kehtovälikansille, jotka sijaitsevat ruuman yläosassa. Tällöin aluksen painopiste nousee ja teräslastille tyypillinen ylivakaus vähenee.
 
”On ehdottomasti paljon mukavampaa lähteä viemään teräskeloja ison veden ylitse, kun tietää että ne ovat turvallisesti kehdoissaan. Kehtovälikansien avulla saadaan vielä laivan vakavuutta optimoitua huomattavasti verrattuna perinteisellä tavalla lastattuun lastiin, jossa kaikki teräsrullat joudutaan ahtaamaan ruuman pohjalle”, toteaa kokenut merikapteeni Harri Viljaharju."


Kokonaisuudessaan Langh Shipin sivuilla:
http://www.langhship.fi/Main.aspx?id=4288
Copyright © 2019 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.  :deal:

Timo Lehtinen

  • Kippari
  • ******
  • Viestejä: 1300
  • Kylmä kymi!
    • Laivakuviani
Vs: Langhin laivoja rapakon taakse
« Vastaus #1 : 17.01.2009, 13:12:17 »
Hieno juttu, päästään vähän laajentamaan suomen lipun liehunta-aluetta...
Kaikki paitsi merivalvonta on turhaa! -Jenkkimenttaliteettiviranomaisbyrokratian sisäistänyt henkilö-


http://s100.photobucket.com/albums/m26/timolehtinen/