Merenkulku > Risteilijät

Risteilykesä 2012

(1/8) > >>

Juha Paulavuo:
Cunard-varustamon alus Queen Victoria poikkeaa jälleen ensi kesänä Helsingissä ainakin kahden risteilyn aikana. Alus saapuu Helsinkiin tiistaina 15. toukokuuta sekä perjantaina 6. heinäkuuta.

Helsinki on yksi etappi 14 vuorokauden risteilyillä. Helsinkiin alus saapuu Tukholmasta ja jatkaa seuraavana päivänä Pietariin. Sieltä matka jatkuu muun muassa Tallinnan kautta takaisin Englannin Southamptoniin.

aamulehti

Kimmo Heinonen:
Helsinki uhkaa hävitä kilpailun risteilyaluksista Tallinnalle


--- Lainaus ---Vaikka Helsinkiin tulee ensi kesänä ennätysmäärä suuria risteilyaluksia, ei yksikään laiva vaihda matkustajia kaupungissa. Useat varustamot ovat valinneet ensi kesäkauden vaihtomatkustajasatamaksi Tallinnan edullisempien väylämaksujen vuoksi.

Helsingin sataman viestintäpäällikön Eeva Hietasen mukaan vaihtomatkustajakäyntien määrässä on tapahtumassa suuri muutos viime vuoteen verrattuna.
--- Lainaus päättyy ---

http://yle.fi/alueet/helsinki/2011/12/helsinki_uhkaa_havita_kilpailun_risteilyaluksista_tallinnalle_3117690.html

Kenny Leong:
Parhaillaan San Giorgio del Porto shipyard -telakalla Genovassa uudistettavana oleva Costa Romantica, jota uudistuksen jälkeen kutsutaan nimellä Costa neoRomantica vierailee Baltian kierroksellaan Helsingissä 28.7.2012.

Swan Hellenicin Minerva on myöskin uudistettavana Bremenhavenissa ja jää nähtäväksi vieraileeko tulevana kesänä Helsingissä. Menneenä kesänä alus taisi vierailla Helsingissä vain yhden kerran(?). Minervan keskeneräisistä uudistustöistä on jo muutamia kuvia >> http://minerva.swanhellenic.com/news/news-from-minerva-s-upgrade-147.html (Huomaa uusi Orpheus Lounge!).

Olli Tuominen:
Helsingin satama on päivttänyt ensi kesän risteilijävierailut odotettavien risteilijöiden listalle. Lista on tietysti tässä vaiheessa vielä osin epäluotettava, mutta jotain osviittaa se ensi kesästä antaa.

Eteläsataman puolella näyttäisi olevan seuraavia uusia verrattuna tähän vuoteen
- Saga Cruisesin uusi Saga Sapphire sekä Quest for Adventure, joka viime kesänä seilasi Saga Pearl II-nimellä.
- Ponantin Le Diamant
- Princess Cruisesin Ocean Princess
- Hapag-Lloydin Columbus 2
- Star Flyer edustaa Star Clippers-varustamoa.

Länsisataman puolella uutta tähän vuoteen verrattuna ovat
- Kennyn mainitsema Costa neoRomantica ja Costa Fortuna.
- Tauon jälkeen Helsinkiin tulee myös Thomson Spirit, joka käy Helsingissä viisi kertaa kesän aikana.
- Phoenix Reisenin Artania, eli entinen P&O:n Artemis vierailee Helsingissä uudella nimellä.
- Holland America Line tuo Helsinkiin Ryndamin
- RCCL jatkaa Visionilla, mutta myös Brilliance of the Seas tulee Helsinkiin.

Listalta löytyy myös Mona Lisa II, jonka pitäisi niin ikään tehdä useampi Helsingin-vierailu. Ilmeisesti kyseessä olisi Mona Lisan korvaajaksi kaavailtu alus, joka on aiemmin ollut Pullmanturin liikenteessä Atlantic Star-nimellä. Tällä hetkellä alus on kuitenkin makuutettuna Marseilles'ssa. Onko jollain mahdollisesti tarkempaa tietoa Atlantic Starin tulevaisuudesta?

Kim Helle:
Lienee selvää että kustannusrakenne lahden tällä puolella on kalliimpi tehdään mitä tahansa mutta ihmetyttää kuitenkin se ettei tunnnuta asialle tehtävän mitään. Etenkin noissa väylämaksuissa luulis olevan jotain jouston varaa, etenkin niille jotka kesässä käyvät useammin. Länsisataman fasiliteetit noiden vaihtojen osalta ei ole kaikkein parhaimmat, pakko myöntää, toivottavasti sataman muuttuessa asia korjaantuisi.

Kuvattavaa taas luvassa, toivottavasti tulevana kesänä onnistuisi veneestä kuvaaminen useammin. Tuppas olemaan männä kesänä turhan tuulista tälle kuvaamismuodolle. Ei sinänsä tulihan niitä otettua mutta suurin osa oli täyttää scheissea.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta