Merenkulku > Risteilijät

Costa Allegralla tulipalo

(1/3) > >>

Olli Tuominen:
Costa Allegran generaattoreissa syttyi tulipalo kun se oli matkalla Madagaskarilta Seychelleille. Alus on tuuliajolla 200 kilometrin päässä Seychelleistä. Laivalla on 1049 matkustajaa, mutta kenenkään ei kerrota loukkaantuneen.

Onnettomuudesta uutisoi mm. YLE

Ari Leskinen:

--- Lainaus ---Alus on rakennettu Suomessa. Turun Wärtsilän telakalla 1969 valmistettu alus oli alunperin rahtilaiva. Se on kuitenkin uudistettu täydellisesti risteilykäyttöön Italiassa 1992. Reilut 28 500-tonninen Allegra on 188 metriä pitkä.
--- Lainaus päättyy ---

Mikähän uudirakennus on tässä kyseessä?

Vastaus: http://www.edensborg.eu/nordstjernan/annie_johnson3.html

John Hacklin:
Kyseessä on Annie Johnson
http://kommandobryggan.se/johnson/annie69.htm

Kalevi Kuutschin:
Costa Cruises on saanut tiedon tänään klo 10:39 Keski-Euroopan aikaan, että M/V Costa Allegra -aluksen sähkögeneraattorihuoneessa oli syttynyt tulipalo.
Aluksen sammutuslaitteisto ja sammutustyöt aloitettiin välittömästi. Aluksen koulutetut palopelastajat saivat sammutustyöt heti käyntiin ja palo saatiin tukahdutettua.
Tuli ei päässyt leviämään aluksen muihin osiin. Tulipalosta ei aiheutunut loukkaantumisia tai uhreja. Aluksella ei ole suomalaisia matkustajia.

Aluksen yleinen hälytysjärjestelmä laukaistiin ja matkustajat ja miehistö kutsuttiin varmuuden vuoksi pelastusasemille. Tämä on yleinen tapa matkustaja-aluksilla niiden ollessa merellä.
Alus on noin 200 mailia lounaaseen Seychellen saarivaltiosta ja noin 20 mailia Alphonse Islandista. Tarkastukset konehuoneessa ovat käynnissä, jotta alus voidaan aktivoida toimimaan normaalisti. Toimintaohjeiden mukaan, Costa Cruises on ilmoittanut asiasta asianomaisia viranomaisia, mukaan lukien Meripelastuskeskusta Roomassa, joka antaa tarvittavaa tukea tarpeen niin vaatiessa.

Costa Allegra on lähettänyt hätäsignaalin ja saa avukseen lähistöllä olevia rahtialuksia ja jotain ilmavoimien yksiköitä. Costa Cruises ja viranomaiset ovat valmiina toimimaan ja avustamaan matkustajia ja miehistöä tarpeen mukaan.

Costa Allegralla on 636 eri kansallisuuksien matkustajaa ja 413 miehistön jäsentä..

Alus lähti lauantaina 25.2.2012 Diego Suarezista ja oli risteilemässä kohti Victorian satamaa (Mahè - Seychelles), johon sen odotettiin saapuvan huomenna 28.2.2012.

Costa Allegra,  on rakennettu nykyiseen asuunsa Mariottin telakalla Genovassa 1992: 28.597 brutto tonnia. Pituus 188 metriä. 8 matkustajakantta, 399 hyttiä.  Aluksen enimmäiskapasiteetti on 1400 henkilöä miehistö mukaan luettuna.

Lauri Vuorinen:
Onko tietoa, liekö Kapteeni vielä aluksella?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta