Merenkulku > Risteilijät

Välimeren, Karibian yms. risteilyt ja liput

(1/4) > >>

Arttu Laaksonen:
Lähivedet on riittämiin koluttu ja kiinnostusta olisi lähteä risteilemään vaihteeksi suuren maailman tyyliin :). Foorumilta löytyy tunnetusti siltäkin saralta kokeneempia tekijöitä, joten ajattelin avata topicin johon voisi kerätä vinkkejä ja linkkejä kauempien vesien risteilyihin liittyen.

Lähinnä minua tällä hetkellä kiinnostaa risteilyjen etsiminen ja ostaminen. Mikä on hyväksi todettu paikka lippujen ostoon ja onko hinnoissa suuria eroja riippuen mistä katsoo? Pikaisella googlauksella Seascanner.com tuli ainakin vastaan ja vaikutti näppärältä sivulta. Onko näitä muita vastaavia? Entä miten kilpailukykyisiä varustamojen omat sivut yleensä ovat?

Muutenkin näin noviisina kiinnostaa kaikki mitä nyt hyvä olisi tietää. Ei muuta kun kokemuksia jakoon!

Eerik Laine:
Itselläni ei juuri lainkaan ole kokemusta näistä markkinoita hallitsevista risteily-yhtiöistä, vaan olen pääasissa käyttänyt pienempiä paikallisesti toimivia yhtiöitä, joiden jälleenmyyntiverkosto ei ole kovinkaan suuri. Näin olen pääasiassa varannut matkat suoraan yhtiöltä, tai vaihtoehtoisesti paikallisten matkoja myyvien matkatoimistojen kautta. Joidenkin yhtiöiden tapauksessa matkatoimiston kautta varaaminen on ollut pakollista, koska itse yhtiön kautta ei ole edes matkoja voinut varata (Esim. Happy Cruises). Valintamahdollisuuteni risteilyjeni varauksen suhteen ovat olleet siis varsin rajalliset.

Ainakaan minkään suomalaisen matkatoimiston kautta tuskin kannattaa lähteä varaamaan risteilyjä. Suurimmilla toimijoilla risteilymarkkinoilla tuntuu olevan suunnaton myyntiverkosto, ja eri hintoja riippuen eri markkinoista. Esimerkiksi jotkut amerikkalaiset risteilymatkatoimistot eivät myy dollarihintaisia matkoja lainkaan USA:n ulkopuolella asuville. Mistä sitten suurien varustamojen matkat oikeasti kannattaa varata? Tähän en osaa sanoa, enkä ole edes hintoja sen suuremmin edes vertaillut, mutta nyrkkisääntönä on ainakin että koskaan ei kannata maksaa listahintoja. Erilaisia tarjoushintoja tuntuu olevan niin varustamon omilla sivuilla, sekä lukuisilla matkatoimistosivustoilla.

Eri varustamojen päämarkkina-alueilla varmaankin löytyvät ne parhaimmat tarjoukset. TUI Cruisesin parhaat tarjoushinnat mitä luultavammin löytyvät varmemmin saksalaisen matkatoimiston kautta, kuin australialaisen matkatoimiston palveluiden välityksellä. Erilaisia tarjoushintoja ei ainakaan varustamon omilla nettisivuilla kovinkaan innokkaasti markkinoida, vaan luulen että erilaiset paikallislehdet, ja matkatoimistojen omat mainokset ovat joillakin markkina-alueilla tehokkain tapa löytää tarjouksia.

Kari Liimatainen:
Seascanner.com sun muut oli itselläkin harkinnan alla kun 2009 varasin Vision of the Seasin Pietarin risteilyn, mutta päädyin kuitenkin varustamon oman sivun kautta varaukseen, ihan varmuuden vuoksi. Ja halvimmalla pääsin kun varasin suoraan, lisäksi matkaan liittyvien muutosten ym. esim. hyttiin tilattavien juomien sun muiden tilpehöörien lisäksi,  pystyi helposti risteilyyn liittyviä kiertoajeluita varaamaan varauksen tekemisen jälkeen helposti ennen risteilyä.

Kalle Id:
Suomalaisista matkatoimistoista Kaleva Travelillä on varsin edustava valikoima risteilyitä ja ajoittain myös ihan kilpailikykyisiä tarjouksia. TUI-ryppääseen kuuluva WonderCruises myy myös risteilyitä Suomessa ja osaan risteilyitä saa myös lennot samasta paikasta ihan kilpailukykyiseen hintaan. WonderCruises vaikuttaa samantapaiselta keksinnöltä kuin SeaScanner. Itse olen kerran varannut SeaScanneriltä ja kahdesti Finnmatkoilta. Kummallakaan kerralla ongelmia ei ollut (tosin osa SeaSCannerin toimittamista matkustusdokumenteista oli saksaksi) ja risteilyiden hinnatkin olivat ihan kelvollisen kilpailukykyisiä.

SeaScannerin ja WonderCruisesin kaltaisten palveluiden kanssa kannattaa kuitenkin muistaa, että firma ei välttämättä tarjoa kaikkia tietyn varustamon risteilyitä. Omat havaintoni varustamoiden nettisivuista ovat samantapaisia kuin herra Liimataisen yllä, eli sieltä saattaa hyvinkin saada saman risteilyn halvemmalla kuin välittäjäsivuston kautta. Kannattaa ainakin tarkistaa.

Eerik Laine:
Tein nopean täysin epätieteellisen hintatestin. Otin esimerkiksi Noordamin 10-yön risteily 5.10., ja kokeilin minkälaisia hintoja eri sivustot risteilylle antavat.

Sivustot antoivat seuraavat hinntat per henkilö kahden hengen halvimmassa hyttiluokassa.

http://cs.cruise.com               1099,00 USD  n.  840,00  EUR
http://cruises.priceline.com   1099,00 USD  n.  840,00    EUR
www.cruisedirect.co.uk       711.53 GBP   n.  855,00  EUR
www.hollandamerica.com                              899,47  EUR
www.kreuzfahrten.de                                 899,00  EUR
www.seascanner.com                                  899,00  EUR
www.cruisecompete.com           1188 USD  n.    900,00 EUR
www.goldiumcruceros.com                               1033,00 EUR
www.cruiseaway.com.au             1669 AUD n. 1310  EUR

Eli jos suinkin amerikkalaiset matkatoimistot suostuvat myymään ulkomaalaisille, saa ainakin nykyisellä valuuttakurssilla matkat sieltä parhaimpaan hintaan. (Myös dollarihintoja tarjoavissa matkatoimistossa toki löytyy niitä joiden dollarihinnatkaan eivät ole kovin edullisia.) Myös punnan kurssi suosii brittiläisen matkatoimiston suosijaa. Eurohintaiset matkat tuntuvat olevan järjestäen 899 euroa riippumatta, onko kyseessä varustamon oma nettisivusto vai matkatoimistosivusto. Espanjalainen GoldiumCruceros kuitenkin antaa matkalle kaikkein suolaisimman hinnan. Ainakaan Australiasta ei kannata valuuttakurssialennuksen sokaistamana matkaa varata, siellä hinta pomppaa jo taivaisiin.

Vertailussa ei ole luonnollisestikaan otettu huomioon mahdollisia lisämaksuja luottokortin käytöstä, matkatoimiston mahdollisia käsittelykuluja yms. Nämä asiat kannattaa aina tarkastaa ennen kuin tekee varausta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta