Merenkulku > Risteilijät

Australialaismiljardööri suunnittelee Titanic-kopion rakennuttamista

(1/13) > >>

Juha Paulavuo:
Australialainen kaivosmiljardööri Clive Palmer suunnittelee 21. vuosisadan kopion rakennuttamista Titanic-loistoristeilijästä. Laivan on tarkoitus matkata Englannista New Yorkiin Kiinan laivaston saattamana loppuvuonna 2016. Palmer on solminut aiesopimuksen Nanjingilaisen CSC Jinling Shipyardin kanssa Titanic-kopion rakentamisesta osana suunniteltua loistoristeilijälaivastoa, uutistoimisto Bloomberg kertoo.

Palmerin kaavaileman aluksen mitat ovat samat kuin sen esikuvan: pituus 270 metriä ja korkeus 53 metriä. Siihen tulee 840 hyttiä yhdeksällä kannella, ja lisäksi kuntosaleja, uima-altaita, kirjastoja ja ravintoloita.

Palmer on Australian viidenneksi rikkain henkilö. Hänen omaisuutensa arvo on noin neljä miljardia euroa. Hänen mukaansa kiinalaiset telakat haluavat laajentaa toimintaansa risteilyalusten rakentamiseen, joka on tähän asti ollut eurooppalaisten hallinnassa.

tekniikka&talous

Tuomas Romu:
Kiina, Jinling... Onko tavoitteena oikeasti upottaa tämäkin laiva neitsytmatkallaan? Telakan referenssejähän ovat mm. Nesteen 2000-luvun alkupuolella tilatut tankkerit...

Pekka Laakso:

--- Lainaus käyttäjältä: Tuomas Romu - 30.04.2012, 20:07:24 ---Kiina, Jinling... Onko tavoitteena oikeasti upottaa tämäkin laiva neitsytmatkallaan? Telakan referenssejähän ovat mm. Nesteen 2000-luvun alkupuolella tilatut tankkerit...

--- Lainaus päättyy ---
Tai Grimaldi/Finnlinesin uudisrakenteet ja Spliethoffin D-tyypin multipurposerahtilaivat. OK, Nesteen rakenteet ja ruotsalaisvoimin tilatut ensimmäiset Finnlinesin kiinattaret ovat kärsineet ongelmista, mutta... Varustamon rakennusvalvontahan kuitenkin vaikuttaa varsin paljon lopputulokseen. :)

Kalle Id:
Ei ole ensimmäinen kerta, kun Titanicia on joku rakentamassa uudelleen. Vaan mitenköhän tuo käytännössä onnistuu? Alkuperäisen Titanicin piirustuksiin pitää tehdä erittäin laajoja muutoksia, jotta siitä saadaan nykyisten SOLAS-vaatimusten mukainen. Onko tuollainen laiva sitten kuitenkaan "kopio" Titanicista... saman tien voisi vetää johokin geneeriseen risteilyalusmalliin (vaikka Vista-luokkaan) White Star Linen maalit ja Titanic-nimen. En ihan rehellisesti usko tästä tulevan mitään, mutta jos tulee niin lopputulos on kyllä erittäin mielenkiintoinen nähdä.


--- Lainaus käyttäjältä: Pekka Laakso - 30.04.2012, 20:13:41 ---Varustamon rakennusvalvontahan kuitenkin vaikuttaa varsin paljon lopputulokseen. :)

--- Lainaus päättyy ---

Ja kun on kyse miljardööristä, jolla ei mitä ilmeisimmin ole kauheasti kokemusta laivanvarustuksesta...

Samu Rautiainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Kalle Id - 30.04.2012, 21:19:34 ---Onko tuollainen laiva sitten kuitenkaan "kopio" Titanicista...

--- Lainaus päättyy ---
Todennäköisesti alus vain tulisi vain perustumaan Titaniciin. Siitä tulisi varmaan ihan erilainen sisältä ja ulkoa, kuin aito Titanic. Minkäköhän alus saisi nimekseen? Titanic II vai Cinatit, mikä kuulostaisi hyvältä?  :D

(Cinatit on siis Titanic toisinpäin)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta