Kirjoittaja Aihe: Tallink luopumassa Superfasteista?  (Luettu 164529 kertaa)

Mikko-Oskari Koski

  • Kippari
  • ******
  • Viestejä: 3853
  • Liputuskysymys...
Vs: Tallink luopumassa Superfasteista?
« Vastaus #315 : 20.11.2017, 14:16:03 »
Fastereiden korvaajaksi kiinalaiset olisivat omituinen veto, koska ne lienevät kapasiteettiarvoiltaan niiden kanssa aika lailla yhteismitallisia. Laganista ja Merseystä voisi sen sijaan tulla Stenan Baltian linjojen kulkijoita, mutta yllättävämpi on väite, että niiden nykyään täysin rahtivetoisille linjoille oltaisiin sijoittamassa tuhannen matkustajan kiinalaislauttoja. Tosin Liverpool/Birkenhead saattaisi hyvin olla kehittämiskelpoinen Irlanninliikenteen satama, josta kolmella aluksella voisi hyvin operoida sekä Belfastiin että Dubliniin, jolloin Holyheadin ja Dublinin välille sitten riittäisikin yksi alus (nykyistä nopeammin ajava Faster kymppi tai kapasiteetiltään sitä isompi mutta hitaampi Adventurer?). Ei tosin kuulosta ihan todennäköisimmältä vaihtoehdolta.
Seiskaa ja kasia tuskin vie Belfastin pohjoiselta linjalta muu kuin sellainen tilanteen (eli oletusarvoinen ja pysyvä liikennemääriä pienentävä) muutos, jossa reitin operointiin riittäisikin vain yksi tämän kokoluokan alus. Toisaalta matka on sen verran lyhyt, että operointiin voisi pystyä melkein samalla aikataululla myös jollain hitaammalla aluksella, jos fasterien nopeutta haluttaisiin hyödyntää jossain muualla. Stenallahan tunnetusti lyhyitäkin reittejä riittää. ::)
”Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka”
Carl-Erik Creutz, 1950