Kirjoittaja Aihe: NLC Ferryn merenkurkun liikenne  (Luettu 141955 kertaa)

Mika Liinamaa

 • Puolimatruusi
 • *
 • Viestejä: 56
Vs: NLC Ferryn merenkurkun liikenne
« Vastaus #225 : 16.09.2018, 21:36:07 »
Hyvältä näyttää tällä rintamalla. Uutisten mukaan uuden laivan rahoitus pitäisi olla varma ja laivatilaus on totta tämän vuoden aikana. Olisi hienoa, jos tänne saataisiin Suomalaisen telakan laiva. Toivottavasti voittava tarjous osuisi Suomeen.

Viitaten aiempaan kirjoitukseen Siljan luopumiseen reitistä... Sama juttu itselläkin. Olihan se iso harmi, kun Silja vetäytyi näiltä vesiltä, mutta olihan nämä vedet aivan toisenlaset silloin, kun tax-free oli vielä liian tuoreessa muistissa. Silloin haikailtiin, jotain sellaista, mihin ei ollut enää paluuta. Nykyään konsepti on liikenteellisesti paljon monipuolisempi ja nykyinen konsepti tuntuu myös toimivan. Tietysti matkustajamäärissä ollaan vielä kaukana tax-free aikakauden matkustajamääristä, jolloin laivoja oli useita ja reittejäkin useaan eri kaupunkiin. Noista ajoista on ehtinyt kulua jo lähes 20 vuotta ja uusi matkustajasukupolvi ei enää osaa edes kaivata kaikkia tax-free aikakauden "riemuja".

Tauno Hermola

 • Försti
 • ****
 • Viestejä: 540
Vs: NLC Ferryn merenkurkun liikenne
« Vastaus #226 : 17.09.2018, 00:44:26 »
Kvarken Link tuskin lienee myytävänä, mutta uuden aluksen operointi saatettaisiin kilpailuttaa. Siinä tilanteessa Eckerö voisi tosiaan -niin halutessaan- olla mahdollinen toimija, mutta yhtä hyvin voi olla, ettei moinen sitä kiinnosta. Eihän Eckerö tiettävästi lähtenyt kisaamaan Ålandstrafikeninkaan operoinneista, vaikka siinä oltaisiin oltu kirjaimellisesti varustamon kotivesillä.

Jos ei sittenkään kilpailuteta! Pakko ihailla sitä tinkimätöntä turvallisuuskulttuuria, joka nykyisen operaattorin toimitusjohtajan(?) sanoista heijastuu:

Lainaus
Inte en enda passagerare utöver det som fartyget registrerats för. Inte en enda. Det är vad som gäller.

https://www.vasabladet.fi/Artikel/Visa/3801


Tuomas Romu

 • Luotsi
 • *****
 • Viestejä: 1640
Vs: NLC Ferryn merenkurkun liikenne
« Vastaus #227 : 29.11.2018, 21:30:44 »
Suunnitelmat uuden laivan saamiseksi Merenkurkkuun etenevät. Kvarken Link Ab on kutsunut neljä telakkaa jättämään sitovat tarjoukset uuden laivan rakentamisesta. Telakoista kolme on eurooppalaisia ja yksi aasialainen.

Kaksi on leikistä jäljellä:

TS: Wasalinen uuden aluksen rakentaja ratkeaa pian – Rauman telakka lähellä tilausta

Wasalinen uuden aluksen rakentaja ratkeaa pian. Mukana tarjouskilpailussa on enää kaksi telakkaa, RMC Raumalta sekä ”suuri eurooppalainen telakka”. Tilaus saattaa selvitä jo joulukuun alussa.

Mikähän mahtaa olla kilpailija? Flensburger Schiffbau-Gesellschaft?
All information and details given in good faith but not guaranteed!

Kalle Id

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 2362
  • kships.blogspot.com
Vs: NLC Ferryn merenkurkun liikenne
« Vastaus #228 : 29.11.2018, 23:20:21 »
Saattaapi olla – paljon riippuu siitä, haluaako Kvarken Link sen alkujaan puhutun 2021-toimituksen. FSG ei nimittäin käsittääkseni siihen pysty, sen verran hyvässä kuosissa ovat tilauskirjat. Lisäksi kun puhuttiin suuresta eurooppalaisesta telakasta niin mietin, että olisiko kuitenkin Fincantierilla jollain telakalla tilaa? Heillähän on toki paljon tilauksia, mutta niin on telakoitakin...
"Europan fanithan on ihan innoissaan kun mikään ei muutu ja kaikki kulahtanut 90-luku löytyy edelleen alukselta."