Kirjoittaja Aihe: Tallink Grupp tilaa LNG-käyttöisen nopean laivan Meyeriltä Turusta  (Luettu 185660 kertaa)

Kalle Keinonen

 • Matruusi
 • **
 • Viestejä: 164
Megastar on ylittänyt odotukset ja Tallink kaavailee sisaraluksen tilaamista:

https://www.err.ee/839160/tallink-kaalub-uue-laeva-tellimist

Mikäli Helsingin-linjalle tulee vuosien saatossa enemmänkin LNG-käyttöisiä uudisrakennuksia, jokohan me pian näkisimme rakkaassa pääkaupungissamme myös LNG-bunkrausaluksen, joka voisi samalla täyttää Turvankin tankit.

Mikäli² Turun telakan tilauskirjoissa on täyttä, tässä saattaisi olla sauma Kermas Helsinki Shipyardille päästä takaisin autolauttojen makuun. Paljon pitää toki tapahtua ennen kuin tämä olisi todellisuutta...
Gasumin asiakaslehdessä, Gasetissa onkin paljon juttua LNG-asioista. Sivulla 11 on Tallinkin johtajan Tarvi-Carlos Tuulikin mietteitä, jossa hän toteaa mm. "Mielestäni LNG on paras vaihtoehto alusten polttoaineeksi Itämeren alueella."
Gasetin voi ladata täältä: https://www.gasum.com/globalassets/julkaisut/gasum_sidosryhmalehti_gasetti_lng-teema_01-2018.pdf

Marko Manninen

 • Perämies
 • ***
 • Viestejä: 423
Todella hyvä uutinen. No paljon menee aikaa siihen ku se on valmis.
Eikös Turun telakan lohko tuotanto ole saanut rahoitusta emoyhtiöltä, juuri suurempien lohkojen valmistamiseen. Tätä kautta ”Gigastar” olisi helpompi runnoa johonkin risteilijöiden väliin rakennettavaksi.
Onko kenelläkään tietoa kuinka paljon tälläinen suurempien lohkojen valmistus nopeuttaa laivan saantia pois telakka-altaasta, kyseisen laivan kohdalla.
Star on kuitenkin vielä uusi laiva ja varmasti ostaja sille löytyy suhteellisen helposti.
Itse kannatan Helsinki-Tallinna välille identtisiä sisarruksia. Itsellä ei juuri ole huonoa sanottavaa Mega starista.
Autolla menneet 1/2018->: Finnstar, Finnmaid, Finnlady, Stena Britannica, Finnswan, Finnclipper, Finnfellow, Finnpartner, Stena Superfast X, Tom Sawyer
Autolla tulevat 2018: Finnstar?, Finnmaid?, Finnlady?, Finnswan?
Risteily menneet 1/2017->: Galaxy, Baltic Prinses, Mariella, Stena Nautica, Stena Jutlantica
Risteily tulevat 2019: Viking Grace

Kalle Id

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 2502
  • kships.blogspot.com
Turun telakan uudet tilaukset on otettu nopeamman tuotannon aitaulujen mukaan, joten kokonaan tyhjää aikaa altaassa ei taida olla ennen nykyisen tilauskirjan päättymistä vuonna 2024. Sitä en sitten tiedä, mahtuisiko Gigastar altaaseen yhtä aikaa Costalle ja Carnivalille rakennettavan sarjan laivojen kanssa - jos ei, niin seuraava mahdollisuus saada laiva Turkuun olisi 2023 yhtä aikaa Mein Schiff 7:n kanssa (koska todistetusti MS-sarjan laiva ja Megastar mahtuivat altaaseen yhtä aikaa) - tosin en osaa sanoa onko se sitten lohkotuotannon kannalta mahdollista kun muutenkin laivaa tehdään enemmän kuin koskaan aiemmin. Ja joka tapauksessa veikkaisin, että Tallink haluaa laivan aiemmin kuin 2023 jos se vaan mitenkään on mahdollista - ergo, se rakennetaan jossain muualla.
"Europan fanithan on ihan innoissaan kun mikään ei muutu ja kaikki kulahtanut 90-luku löytyy edelleen alukselta."

Marko Manninen

 • Perämies
 • ***
 • Viestejä: 423
Toivottavasti toiveeni toteutuu ja Megastar saa sisaraluksen itselleen. Pidän laivaa lnnistuneinpana 2000 luvun laivana jonka Tallink ja Viking Line ovat tilanneet. Tyylikkäät linjat ja väritys ulkoasussa. Rahtia mahtuu muihin verrattuna hyvin. Sisätiloiltaan Viron liikenteeseen ensimmäinen onnistunut laiva. Eikä heti uutena liian pieni. Viking Grace on sijalla kaksi, mutta siinäkin on varsinkin sisätiloista enemmän huomauttamista kuin tässä.

Mitenköhän yhteistyömalli mahtaisi onnistua Papenburgin ja Turun välillä tai jopa Rauman kanssa. Rakennettaisiin niin pitkälle Raumalla, että sen voisi tuoda Turkuun lopputöiden tekoon. Vastaavaa tehtiin Color Linen risteiliän kanssa. Silloin tietysti telakat oli saman yrityksen omistuksessa.
Autolla menneet 1/2018->: Finnstar, Finnmaid, Finnlady, Stena Britannica, Finnswan, Finnclipper, Finnfellow, Finnpartner, Stena Superfast X, Tom Sawyer
Autolla tulevat 2018: Finnstar?, Finnmaid?, Finnlady?, Finnswan?
Risteily menneet 1/2017->: Galaxy, Baltic Prinses, Mariella, Stena Nautica, Stena Jutlantica
Risteily tulevat 2019: Viking Grace