Kirjoittaja Aihe: Viking tilaa uuden aluksen Kiinasta  (Luettu 125382 kertaa)

Tuomas Honkala

 • Maakrapu
 • Viestejä: 1
Vs: Viking tilaa uuden aluksen Kiinasta
« Vastaus #210 : 16.09.2020, 19:23:45 »
Kyllä se hyvin mahtuu Kustaanmiekasta. Eikö pituus ole enemmän ongelma kun leveys, Kustaanmiekka on räjäytyksen ( Kun FInnjet tuli 1977 ) jälkeen 90 metriä leveä, pikemminkin ongelman aiheuttaa käännös, ja jostain luin että 225 metriä pitkä laiva pystyy vielä kääntämään. Finnlinesin star luokan laivathan menivät läpi, ja ne on 218 metriä pitkiä. Hieno laiva tulossa.

Kustaanmiekka ei ole mikään ihmeellinen hidaste verrattuna vaikkapa pukin mutkaan Turussa.
1971 lentotukialus HMS Bulwark vieraili Helsingissä Katajanokan kaijassa. Mitoiltaan alus vastaa ngli:n uutukaista.

Mikko-Oskari Koski

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 3903
 • Liputuskysymys...
Vs: Viking tilaa uuden aluksen Kiinasta
« Vastaus #211 : 16.09.2020, 23:57:34 »
Viking Line on tänään 5. huhtikuuta allekirjoittanut ehdollisen alusrakennussopimuksen kiinalaisen telakan Xiamen Shipbuilding Industry Co:n kanssa uudesta matkustaja-aluksesta reitille Turku–Ahvenanmaa–Tukholma. Aluksen toimitus on vuonna 2020. Lopullinen sopimus edellyttää sekä ostajan että myyjän hallituksen hyväksyntää sekä solmittuja rahoitusjärjestelyjä. Sopimuksen arvo on noin 194 miljoonaa euroa. Sopimus sisältää myös option toisesta aluksesta.

Uuden aluksen on tarkoitus olla useiden suomalaisten ja eurooppalaisten laitetoimittajien yhteistyöprojekti. Energiatehokkaan aluksen pituus on 218 metriä ja bruttovetoisuus noin 63 000 tonnia. Matkustajakapasiteetti on 2 800 matkustajaa ja rahtitilan pituus on 1 500 metriä. Sisustuksen osalta Viking Line aikoo luottaa skandinaavisiin arkkitehteihin. Suunnittelussa on painotettu sekä ympäristön huomioonottavia ratkaisuja että innovatiivisia energiatehokkuussovelluksia. Uusi alus tulee tarjoamaan uusia matkustajaelämyksiä vieraille.

Samansuuruisilla valmistumisaikataulun poikkeamamarginaaleilla tässä taidetaan liikkua kuin Amorellan kohdalla aikanaan..?
”Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka”
Carl-Erik Creutz, 1950

Kalle Id

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 2519
  • kships.blogspot.com
Vs: Viking tilaa uuden aluksen Kiinasta
« Vastaus #212 : 17.09.2020, 00:06:45 »
Sinällään ihan kiinnostavaa, että jos FoF:n päivämäärät pitävät paikkansa valmistui Amorella lopulta myöhästymisineenkin kahdessa ja puolessa vuodessa tilauksen allekirjoittamisesta. Gloryn piti alkujaan valmistua kolmen ja puolen vuoden kuluttua, ja näillä myöhästymisillä päästään jo yli neljän vuoden aikaan tilauksesta valmistumiseen.
"Europan fanithan on ihan innoissaan kun mikään ei muutu ja kaikki kulahtanut 90-luku löytyy edelleen alukselta."