Merenkulku > Muut alukset

Ravintolalaiva Kimalle lähellä upota Tampereella

(1/1)

Juha Pitkänen:
Tampereen Ratinan suvannon laituriin ankkuroitu alus M/S Kimalle vuotaa ja se on painunut keulasta veden alle.

Aamulehti

https://www.aamulehti.fi/uutiset/juuri-nyt-pelastuslaitos-yrittaa-pelastaa-vuotavaa-ja-kallistunutta-alusta-tampereella-ratinansuvannossa-201000807

Mikko-Oskari Koski:
Taisi Kimalteen taru myös kelluvana juottolana loppua tähän sankkaukseen.
https://yle.fi/uutiset/3-10244906

Aluksellahan on sinällään kunniakas menneisyys. Alun perin se rakennettiin Fredriksstadissa vuonna 1946 Myrvold-nimiseksi vuonolaivaksi, jonka toimintafunktio oli enemmän rahti- kuin henkilökuljetuspainotteinen. Muistan nähneeni laivasta joskus kuvan, jossa sillä roudattiin lampaita, sittemmin matkustamoiksi muutetut kaarevat ylärakenteet toimivat noihin aikoihin sääsuojina.
Vuoksenniska oy osti laivan Jussarön kaivostoimintojensa yhteyslaivaksi joskus -50-60-lukujen vaiheessa, jolloin nimeksi tuli Jussarö. -67 alus myytiin Rautakorvelle Helsinkiin, tämä muutti sen ainakin suunnilleen sen näköiseksi, millaisena se koko matkustajalaiva-aikansa tunnettiin. Nimi Terhi 2, jonka Rautakorpi alukselle antoi, kelpasi myös Raimo Östermanin Meribussille, jonka väreissä alus hoiti lähinnä Turun virkistysalueiden Vepsän, Maisaaren, Pähkinäisten ja Nötön liikennettä vuodesta -78 johonkin -90-luvun alkupuolelle asti. Merikelpoisena Terhi 2 oli aina ensisijainen lähtijä, kun Nötöseen asti piti mennä, näitä keikkoja tosin oli vain kahdesti viikossa.
Kimalteena alus risteili ensin Lahdessa ja sitten Virroilla -onko muitakin järvimatkailukokeiluja ennen Tampereen alennusvaihetta raflana ollut, kertokoon joku aiheeseen paremmin perehtynyt.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta