Kirjoittaja Aihe: Suuria uudistuksia suunnitteilla Turun satamassa.  (Luettu 3965 kertaa)

Risto Hartikainen

 • Matruusi
 • **
 • Viestejä: 148
  • Rahapeliopas
Vs: Suuria uudistuksia suunnitteilla Turun satamassa.
« Vastaus #15 : 22.08.2018, 21:50:32 »
Liikenneasiathan suunniteltiin alkujaan järkevästi: uudelle keskustan ja Lidingön raitiotiet yhdistävälle linjalle piti tulla pysäkki suoraan terminaalin oven eteen. Uuden raitioyhteyden toteutus vaan laitettiin jäihin minulle tuntemattomasta syystä.
Näinhän se tehtiin. Luulenpa etten mene kovinkaan paljoa metsään jos veikkaan syylliseksi rahaa -tai pikemminkin sen puutetta, mutta sehän ei olisi ollut esteenä 76:n reittimuutokselle. Saas nähdä mitenkä raitiotieyhteydelle käy kun Frihamnstadenia (vai mikäs sen tulevan uuden kaupunginosan nimi olikaan) aletaan rakentamaan (jos aletaan ja koska aletaan, se taas on eri asia...)

Kalle Id

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 2330
  • kships.blogspot.com
Vs: Suuria uudistuksia suunnitteilla Turun satamassa.
« Vastaus #16 : 23.08.2018, 09:43:23 »
Syy ei ilmeisesti ollut niinkään raha kuin se, että kaupungin päättävissä elimissä raitioteiden laajennus joutui vastatuuleen. Tuon Spårväg City -hankkeen, johon tämäkin linjaus liittyi, piti olla alkujaan paljon laajempi ja ison osan siitä pitäisi alkuperäisten suunnitelmien mukaan olla jo valmis, mutta ainoa mitä on saatu aikaan on Djurgårdenin linjan lyhyt jatke T-Centralenille.
"Europan fanithan on ihan innoissaan kun mikään ei muutu ja kaikki kulahtanut 90-luku löytyy edelleen alukselta."

Marko Manninen

 • Perämies
 • ***
 • Viestejä: 406
Vs: Suuria uudistuksia suunnitteilla Turun satamassa.
« Vastaus #17 : 30.08.2018, 15:45:40 »
Todella hieno uudistus Turun satamaa. Rauhoitetaan satama toiminnalta. Linnan ympäristö ja otetaan käyttöön vajaa käyttöistä rahti- junavaunu satamaa.
Mietityyää miksi siihen suunnitelmaan on jätetty kaksi rautatie linjaa? Eikös toi nykyinen jää turhaksi kun uusi tehdään aivan terminaalin viereen. Ensmmäisen-, toisen- ja kolmannenlinjan lija-auto paikkojen uudistus jäi vähän kaivertaa. Toisenlinjan parkki jää kaiketi olemaan varmaan pikavuorolle ja tilausajolle tehdään yksi iso vanhojen pohjoispuolelle punaisen viivotuksen keskelle.
Rahti kiittää kun pääsee tulemaan satamaan jo mittarikentän kohtaalta Pansiontieltä.
Ratikkakin tulevaisuudessa saadaan varmaankin helposti mahtumaan siihen terminaalin viereen.
Satama toiminnasta varmaankin saadaan paljon kustannustehokkaampi ku samoilla koneilla ja miehillä voidaan hoitaa kummatkin laivat. Samoin terminaali tarvii vähemmän henkilökuntaa.
Autolla menneet 1/2018->: Finnstar, Finnmaid, Finnlady, Stena Britannica, Finnswan, Finnclipper, Finnfellow, Finnpartner, Stena Superfast X, Tom Sawyer
Autolla tulevat 2018: Finnstar?, Finnmaid?, Finnlady?
Risteily menneet 1/2017->: Galaxy, Baltic Prinses, Mariella, Stena Nautica, Stena Jutlantica
Risteily tulevat 2018: