Kirjoittaja Aihe: Etäluotsaus.  (Luettu 2111 kertaa)

Toivo Myllylä

  • Maakrapu
  • Viestejä: 4
Etäluotsaus.
« : 28.08.2018, 23:56:33 »
Ilmeisesti etäluotsausta aiotaan kokeilla jo ensi vuonna.
Itseä ainakin harmittaa jos luotsauksesta tulee toimistossa istumista. Ks kirjoittaa : Luotsausyhtiö Finnpilot Pilotage on mukana One Sea -projektissa, jossa tutkitaan itseohjautuvan meriliikenteen tuomista Itämerelle. Miehittämättömien alusten testiajot ovat alkamassa Selkämerellä ensi vuonna.
Kuinkakohan moni luotsi tai kutterinhoitaja haluaa johonkin toimistoon neuvomaan kiinalaisia merimiehiä ja yrittämään estää heitä täräyttämästä koko Suomenlahtea täyteen raakaöljyä? Luulen että luotseiksi ollaan tultu tekemään töitä merellä laivoista tai veneistä ei valvomaan jossakin maa asemalla.  Muutenkin on kyllä aika riskialtista puuhaa jos vaikka mietitään suomen talvi jossa 200m tankkeri miehistönään jäästä mitään tietämättömiä ulkomaalaisia merimiehiä jotka eivät ole koskaan käyneet Suomessa.
On heillekin aika vaikeaa yrittää ajaa pimeätä kapeaa ja matalaa väylää pimeässä pelkän teknologian ja mantereelta käsin ohjaavien luotsien avulla kuin vaikka että paikalla olisi merikapteenin koulutuksen saanut 30v samoja reittejä ajanut luotsi joka näkee tilanteen suoraan paikan päällä ja osaa tarvittaessa itse ohjata laivaa tiukassa tilanteessa.  Ehkä rahaakaan säästy yhtään etäluotsauksen myötä   Lisäksi työstä katoasi mielenkiintoisuus kun Meri työskentely katoaisi.
Viime vuonna luotsit ehkäisevät 29 vakavaa Onnettomuutta
Luulen että etäluotsauksella tuo luku olisi pienempi ja onnettomuuksien määrä isompi.
Itse toivon että etäluotsaus ei tule vakiosatamatoimintaan
Seuraavaan 50vuoteen
« Viimeksi muokattu: 28.08.2018, 23:58:54 kirjoittanut Toivo Myllylä »