Kirjoittaja Aihe: Koronaviruksen vaikutukset kootusti  (Luettu 70660 kertaa)

Mikko Valli

 • Matruusi
 • **
 • Viestejä: 116
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #120 : 04.06.2020, 18:53:56 »
TALLINK SILJA AVAA KESÄKSI UUDEN REITIN HELSINGISTÄ LATVIAN RIIKAAN

Tallink Silja avaa kesän 2020 ajaksi uuden laivareitin Helsingin ja Latvian Riian välille. Reitillä alkaa operoida yksi yhtiön upeimmista laivoista, Silja Serenade, joka liikennöi normaalisti Helsinki-Tukholma-reitillä. Uusi reitti mahdollistaa reittimatkan, Päivä Riiassa -risteilyn tai hotellimatkan Suomesta Latviaan.

Silja Serenade liikennöi Helsingistä Riikaan 26.6.–15.8.2020 joka toinen päivä koko kesän ajan. Saapumis- ja lähtöajat antavat molemmista maista tuleville matkailijoille mahdollisuuden nauttia ensin rauhallisesta matkasta yön yli Silja Serenadella ja viettää sitten päivän tai pidempään määränpäässä.

Aikataulu, joka toinen päivä, 26.6.2020 alkaen on seuraava:

16.00 lähtö Helsingin Olympiaterminaalista
10.30 saapuminen Riikaan seuraavana aamuna
16.30 lähtö Riiasta
11.00 Saapuminen Helsingin Olympiaterminaaliin
”Tuleva kesäsesonki eroaa huomattavasti aiemmista vuosista. Olemme kysyneet asiakkailtamme kesän matka- ja kohdetoiveista ja sen pohjalta suunnitelleet kohdevalikoimaamme ja palvelujamme uusiksi hyvin lyhyessä ajassa. Olen todella tyytyväinen, että pystymme tarjoamaan heille tämän uuden matkakohteen läheltä”, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Laivamatkojen lisäksi Tallink Silja tarjoaa asiakkailleen hotellipaketteja Riikaan, joihin kuuluu majoitus keskeisellä paikalla sijaitsevassa Tallink Hotel Rigassa, liput paikallisiin nähtävyyksiin ja paljon muuta. Majoituspaketteja voi ostaa kahdelle, neljälle tai useammalle yölle, mikäli haluaa tutustua rauhassa kohdemaan pääkaupunkiin.

"Helsinki-Riika-reitti ei ole meille täysin uusi tuote. Olemme aiempina vuosina tehneet erikoisristeilyjä näiden pääkaupunkien välillä, ja risteilyt ovat aina herättäneet kiinnostusta ja olleet suuressa suosiossa erityisesti suomalaisten asiakkaidemme keskuudessa. Moni on toivonut mahdollisuutta jäädä Latviaan pidemmäksi aikaa", kertoo Schults.

Helsinki-Riika-reitin matkat on varattavissa 4.6.2020 alkaen. Jokaisella matkustajalla on oltava matkalla mukanaan passi tai poliisin myöntämä henkilökortti. Tiedot tulee ilmoittaa jo matkavarauksen yhteydessä.

Silja Serenadella huolehditaan matkustajien hyvinvoinnista mm. säännöllisellä siivouksella ja desinfioinnilla, kapasiteettirajoituksilla ravintoloissa ja baareissa sekä erilaisilla uudenlaisilla ohjelma- ja viihdevaihtoehdoilla.

Lisätietoja medialle antaa:

Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704

https://www.tallinksilja.fi/medialle/-/cision/expanded-release/d8e868653f9589a9

Joonas Vähämäki

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 1020
  • Laivapiirroksiani vuosilta 1990-1993
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #121 : 11.06.2020, 17:23:10 »
Tallink tiedotti myös kahdesta uudesta reitistä. Suoraan sanottuna tälläisiä uutisia olen odotellutkin.

Lainaus
TALLINKILLE UUSI RISTEILYTUOTE HELSINGISTÄ MAARIANHAMINAAN KESÄKSI

Tallinkin Baltic Queen siirtyy liikennöimään täysin uudenlaiselle reitille heinäkuun ajaksi kesäperjantaisin. Laivalla on mahdollista toteuttaa Päivä Maarianhaminassa -risteily Helsingistä Maarianhaminaan. Laiva tekee heinäkuussa reitillä yhteensä neljä risteilyä Helsingistä. Normaalisti laiva liikennöi Tallinna-Tukholma-reitillä.

Laiva liikennöi Helsingistä heinäkuussa perjantaisin 3.7., 10.7., 17.7. ja 24.7.

Perjantairisteilyjen aikataulu on seuraava:
- Lähtö Helsingin Länsiterminaalista klo 18.30
- Saapuminen Maarianhaminaan seuraavana aamuna klo 9.00
- Lähtö Maarianhaminasta klo 18.00
- Saapuminen Helsingin Länsiterminaaliin seuraavana päivänä klo 10.00

Laiva lähtee risteilylle jo Tallinnasta klo 15.00. Vastaavasti seuraavana päivänä matka jatkuu Helsinkiin saapumisen jälkeen kohti Tallinnaa klo 11, saapuen perille 13.30.

”Useat suomalaiset ovat kertoneet matkustavansa tänä kesänä ennen kaikkea lähialueilla, siksi halusimme lisätä myös kotimaista matkatarjontaa tekemällä nämä neljä risteilyä Helsingistä Ahvenanmaalle. Nyt myös pääkaupunkiseudulta ja muualta Suomesta on helppo päästä päiväksi Maarianhaminaan mukavalla risteilyaikataululla”, sanoo Tallink Siljan tuotteista ja kohteista vastaava päällikkö Jani Mäkelä.

Baltic Queen on rakennettu Suomessa ja se on aloittanut liikennöinnin Tallinna-Tukholma-reitillä vuonna 2009. Laiva on aikoinaan liikennöinyt Helsinki-Tallinna-reitillä, joten se on osalle suomalaisista tuttu laiva. Laivan erikoisuus on venäläinen ravintola Russian à la carte, jollaista ei ole millään muulla Tallinkin tai Silja Linen laivalla.

Näille risteilyille on mahdollista ottaa mukaan myös auto, moottoripyörä tai polkupyörä. Laivalla on mahdollista tehdä myös yhdensuuntainen reittimatka. Baltic Queen tekee kesäkuussa 19.6.2020 ja 26.6.2020 kaksi risteilyä suoraan Tallinnasta Maarianhaminaan ilman pysähdystä Helsingissä.

Lisätietoja medialle antavat:
Tallink Silja Oy, päällikkö, tuotteet ja kohteet Jani Mäkelä, 040 778 3449, jani.makela@tallinksilja.com
Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, 0400 207 704, marika.nojd@tallinksilja.com

https://www.tallinksilja.fi/medialle/-/cision/expanded-release/d8e868653f9589a9

Sekä ruotsalaisille...

Lainaus
Tallink Silja aloittaa liikenteen reitillä Tukholma-Visby

Lähialueiden matkustustarpeet ovat lisääntyneet merkittävästi koronapandemian ja ulkoministeriön matkasuositusten seurauksena. Täten TallinkSilja alkaa nyt tarjota risteilyjä Tukholman ja Visbyn välillä heinäkuussa lippulaivallaan Silja Symphonyllä.

Nykyisen koronakriisin vuoksi monella ruotsalaisella on mennyt kesälomasuunnitelmat pieleen, pidemmät matkat on pitänyt peruuttaa ja monet ovat epävarmoja siitä, kuinka matkustaa turvallisesti. Mutta vaikka kaukomatkat peruutetaan, halu matkustaa ja kokea kauniita ympäristöjä, hyvää ruokaa ja viihdettä yhdessä rakkaansa kanssa ei ole hävinnyt minnekään. Siksi TallinkSilja on päättänyt aloittaa risteilyt ensimmäistä kertaa yhdelle Ruotsin rakastetuimmista kohteista - Visbyhyn. Risteilyt kulkevat Maarianhaminan kautta ja niitä tehdään ainakin heinäkuun ajan. Kanssamme vieraat saavat matkan varrella todellisen saaristokokemuksen, hyvää ruokaa, juomaa ja viihdettä - Unohtamatta mahdollisuutta tehdä verovapaita ostoksia, kertoo TallinkSiljan toimitusjohtaja Marcus Risberg.

- Odotamme innolla ensimmäistä risteilyä Visbyhyn. On selvää, että monet ihmiset haluavat "mennä kotiin" nyt, ja saaristomatka Itämerelle on loistava tapa ihmisille aloittaa kotimatka vastuullisesti. Aluksillamme on paljon tilaa ja siten mahdollisuus sosiaaliseen etäisyyteen, nollaprosenttinen kiertoilma, kaikilla matkustajilla on oma hytti, aluksella koulutettu lääkintähenkilöstö ja laiva on aina lähellä satamaa, Marcus Risberg sanoo.

- Turvallisuus on osa merenkulun DNA:ta ja kehitämme jatkuvasti rutiinejamme, jotta sekä vieraamme että henkilöstömme voivat tuntea olonsa turvalliseksi nykyisen koronapandemian aikana. Visby-risteilyillä tarjoamme suuremman määrän lähtöjä siten, että jokaisella lähdöllä laivaan otetaan matkustajia vain puolet sen kapasiteetista. Matkustajilla on myös mahdollisuus ottaa auto alukselle turvallista nousua ja poistumista varten. Kaikki sen varmistamiseksi, että aluksella on riittävästi tilaa etäisyyden pitämiseksi toisistaan, Marcus Risberg sanoo.

Lippujen myynti alkaa perjantaina 12. kesäkuuta ensimmäisille risteilyille 10., 12., 15. ja 17. heinäkuuta. Sen jälkeen voidaan lisätä lisälähtöjä.

Lisätietoja antaa viestintäpäällikkö Erika Janson, 0709901999.

https://www.tallinksilja.se/press#/pressreleases/tallink-silja-boerjar-trafikera-stockholm-visby-3007336

Mikko-Oskari Koski

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 3896
 • Liputuskysymys...
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #122 : 11.06.2020, 20:32:34 »
Tämän jälkeen Tallinkin laivastossa onkin sitten toimettomana enää vain Romsku. Tosin BQ:n viikonloppuristeilytkään eivät ole "kokoaikaista" duunia. Katastrofaalinen kesäkausihan tämä silti on, mutta pahemminkin olisi epäilemättä voinut käydä.
Tallinkin ratkaisu jäädyttää kaikki Tukholmaan suuntautuvat risteilytuotteet toistaiseksi on järkevä, harkintakykyä osoittava. Samaa ei totisesti voi sanoa Vikingistä, joka näillä näkymin on aloittamassa HEL-MHQ-STO-reitin sekä Cinderellan risteilyt heinäkuun alussa. Tämä siis tilanteessa, jossa Suomen viranomaiset eivät suosittele Ruotsiin matkustamista, ja jossa Tallinnan reitille matkustajamäärärajoitusten vuoksi totisesti tarvittaisiin ylimääräinen alus (jollainen Gabriella siinä tällä hetkellä on).

”Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka”
Carl-Erik Creutz, 1950

Kalevi Lehto

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 1497
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #123 : 11.06.2020, 22:51:27 »
Tallinkin ratkaisu jäädyttää kaikki Tukholmaan suuntautuvat risteilytuotteet toistaiseksi on järkevä, harkintakykyä osoittava. Samaa ei totisesti voi sanoa Vikingistä,
Hmm... Eikös Turku-Tukholma risteilylle sentään Tallinkillakin jo pääse... ?
« Viimeksi muokattu: 11.06.2020, 22:57:16 kirjoittanut Kalevi Lehto »
Laivamatkailua Suomen Turusta jo vuodesta 1964

Mikko-Oskari Koski

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 3896
 • Liputuskysymys...
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #124 : 12.06.2020, 13:49:36 »
Ei kai Turun 23h-keikkailijoilla Tukholmassa ole maihinnousuoikeutta? Viimeistään rajavartijat käännyttävät seikkailijat takaisin laivaan, koska raja on periaatteessa kiinni, ja Ruotsissa käyminen toisi kotimaahan palattaessa karanteenin. En tosin hahmota, miksi joku lähtisi moiselle risteilylle muutenkaan, koska laivassa kuitenkin on kohtalaisen iso riski törmätä ruotsalaisiin kanssamatkustajiin, jotka siis luetaan riskiryhmäksi, ja jotka Suomeen tullessaan menevät karanteeniin. Ahvenanmaalle päiväristeilylle suuntaavilla kaikinpuolinen riski on pienempi, ja olisi tosiaan kiintoisaa tietää, millaisia matkustajamääriä mainituilla risteilytuotteilla on viime viikkoina ollut (Ruotsista alkavat risteilyt eivät kai toistaiseksi ole mahdollisia muilla kuin Rosellalla, josta ei tosiaan MHQ:ssa edes ehtisi kuin terminaaliin).

Stenan makuutetuista aluksista Stena Danica on heinäkuun alussa palaamassa Göteborgin ja Frederikshavnin välille, mutta samaan aikaan Stena Vinga on ilmeisimmin jäämässä laituriin, joten vuoromäärä pysynee nykyisellään.
”Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka”
Carl-Erik Creutz, 1950

Kalevi Lehto

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 1497
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #125 : 12.06.2020, 15:42:27 »
Ei kai Turun 23h-keikkailijoilla Tukholmassa ole maihinnousuoikeutta? Viimeistään rajavartijat käännyttävät seikkailijat takaisin laivaan, koska raja on periaatteessa kiinni, ja Ruotsissa käyminen toisi kotimaahan palattaessa karanteenin.
Niin, käsitykseni mukaan Ruotsi ei ole sulkenut rajojaan, eli sen suhteen ei pitäisi olla ongelmaa maihinpääsyssä ja Suomeen päin suomalaisella on aina mahdollista palata, mikäli olen oikein ymmärtänyt. Viime viikonvaihteessa tulikin tehtyä Amorellalla tuollainen 23-tunnin keikka, kun pitkästa aikaa taas mahdollista oli. Aika vähän matkustajia laivalla oli ja Turkuun palatessa pitikin varmaan ensimmäistä  kertaa Suomi-Ruotsi risteilyllä kaivella passia esiin, eli rajatarkastus oli ainakin maanantaiaamuna vielä käytössä. Mistään karanteenista ei ainakaan meikäläiselle kukaan maininnut sanaakaan.
Laivamatkailua Suomen Turusta jo vuodesta 1964

Joonas Vähämäki

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 1020
  • Laivapiirroksiani vuosilta 1990-1993
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #126 : 12.06.2020, 16:17:49 »
Mistään karanteenista ei ainakaan meikäläiselle kukaan maininnut sanaakaan.
Käsittääkseni kotikaranteeni on koko ajan ollut vapaaehtoinen. Ei kai karanteeniin voida määrätä jos sitä ei mitenkään valvota? Ja Suomessa ei ole sellaisia karanteeneja Uudenmaan rajasulkua lukuunottamatta ollut.

Edit: En tiedä mihin työpaikkojen vaatimukset karanteeneista ovat perustuneet, ovatko lainmukaisia. Kyllä varmaan työnantaja voi kieltää työntekijää tulemasta työpaikalle.
« Viimeksi muokattu: 12.06.2020, 16:20:42 kirjoittanut Joonas Vähämäki »

Arto Papunen

 • Pursimies
 • **
 • Viestejä: 202
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #127 : 15.06.2020, 12:32:00 »
Ja muutama Turku-Tallinna risteilykin tulossa, ilmeisesti Baltic Queenilla..

Tuomas Masalin

 • Puolimatruusi
 • *
 • Viestejä: 98
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #128 : 16.06.2020, 16:01:56 »
Ja muutama Turku-Tallinna risteilykin tulossa, ilmeisesti Baltic Queenilla..

Laivayhtiö Tallink tekee Baltic Queen -aluksella kolme risteilyä Turusta Tallinnaan 7., 14. ja 21. heinäkuuta.
Baltic Queen lähtee Turusta kello 18 ja saapuu Tallinnaan seuraavana aamuna kello 10. Takaisin Suomeen alus lähtee kello 18 ja on Turussa seuraavana päivänä kello 10.
Matkan varrella laiva pysähtyy Ahvenanmaan Långnäsissä, joten verovapaiden ostosten tekeminen on matkalla mahdollista.

https://balticguide.ee/turusta-tallinnaan-paasee-heinakuussa-laivalla/

Arto Papunen

 • Pursimies
 • **
 • Viestejä: 202
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #129 : 16.06.2020, 18:20:24 »
Ja huomenna Viking Linen lehdistötilaisuus

Vie matkustajavarustamotoiminnan uudelle tasolle..

Janne Koskinen

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 3206
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #130 : 17.06.2020, 13:04:00 »
Ja huomenna Viking Linen lehdistötilaisuus

Vie matkustajavarustamotoiminnan uudelle tasolle..

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006544065.html

"Viking Line siirtää M/S Gabriellan Helsingin ja Ahvenanmaan väliseen risteilyliikenteeseen kolmeksi päiväksi viikossa heinäkuun alusta alkaen. Risteilyt jatkuvat 9. elokuuta saakka, Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström kertoi STT:lle keskiviikkona.

Laiva lähtee iltapäivällä Helsingistä ja saapuu Maarianhaminaan seuraavana aamuna. Laiva palaa Tallinnan kautta Helsinkiin saman päivän iltapäivänä."
"Syyttömiä ihmisiä ei ole olemassakaan; ainoastaan väärinkuulusteltuja." Josif Vissarionovitš Džugašvili "Kun syyllinen tiedetään, niin rikokset on helppo keksiä." Sama

Tero Lindfors

 • Messikalle
 • *
 • Viestejä: 48
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #131 : 17.06.2020, 13:08:05 »
https://www.lapinkansa.fi/viking-line-ensimmainen-maailmassa-luokituslaitos/2618928?fbclid=IwAR3UTo3hviy9TEWYICNfBn_Fp1f2ingODlJ1HVGD_nPU_A1RUorDFariCLU

No, tämä taitaa olla Vikingin ”mullistava” uutinen, joka on ”merenkulkualalla ainutlaatuinen”. Lisäksi Gabriella alkaa tehdä pari risteilyä viikossa Helsingistä Maarianhaminaan. Odotin kyllä jotain suurempaa, kun oikein tiedotustilaisuus Helsingissä piti järjestää. Ajattelin jo esim. Birka Paradisen Stockholmin ostoa ja tuomista Helsinkiin uudeksi Silja Operaksi! Olisi asia erikseen, kuinka kannattavaa sellainen olisi etenkin poikkeusajan jälkeen...

Kaiken lisäksi puheet ja tulevat otsikot Viking Linen sertifikaatin ainutlaatuisuudesta siitä, miten Viking Line on maailman ensimmäinen lauttavarustamo, jolla tuollainen on, ovat virheellisiä. Samoin Vikingin oma tiedotus asiasta vaikuttaa olevan vähintäänkin harhaanjohtavaa. Jo puolitoista kuukautta sitten espanjalainen Baleària (joka hauskaa kyllä on entisen Viking Songin nykyinen omistaja) nimittäin ilmoitti hankkineensa samanlaisen sertifikaatin (vaikkakin myöntäjänä oli BV eikä DNV-GL). Baleàriakin nettisivuillaan ylpeilee olevansa maailman ensimmäinen tuollaisen saanut varustamo. Hyvää markkinointia kyllä!

https://www.balearia.com/en/press-room/press-releases/balearia_will_be_the_first_shipping_line_in_the_world_with_bureau_veritas

Kuitenkin vaikuttaa sitlä, että Tallink on ollut poikkeusjärjestelyissä uusine reitteineen huomattavasti Viikkaria vikkelämpi ja luovempi.

Arto Papunen

 • Pursimies
 • **
 • Viestejä: 202
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #132 : 17.06.2020, 22:37:31 »
Ehkä kuitenkin kolme risteilyä viikossa ja taitaa Cinderellakin aloittaa risteilyliikenteen 1.7 lähtien..

Ja näköjään Mariella heinäkuun ja elokuun alun Tallinnan liikenteessä..
« Viimeksi muokattu: 18.06.2020, 22:42:20 kirjoittanut Arto Papunen »

Jarkko Korhonen

 • Perämies
 • ***
 • Viestejä: 412
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #133 : 24.06.2020, 22:46:03 »
TALLINK SILJA AVAA KESÄKSI UUDEN REITIN HELSINGISTÄ LATVIAN RIIKAAN

Hinnoittelu vähintäänkin mielenkiintoinen kun 2 yötä Tallinkin hotellissa vakiohuoneessa ja menopaluu Serellä A-hytissä maksoi itsellä 258e kahdelta hengeltä ja samaan aikaan 195e pelkkä risteily A-hytissä. Katselin muidenkin päivien lähtöjä niin hotellipaketti oli aina tuon 258 noilla spekseillä kun taas pelkkä risteily oli jopa 370!
Perämies on erämies.

Pete Lehto

 • Puolimatruusi
 • *
 • Viestejä: 69
 • Bunkraaja
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #134 : 25.06.2020, 20:11:47 »
Melkoista myllerrystä, tehdäänpäs otsikon mukainen pikku kooste missä lähialueen laivat kesällä seilaa:

Viking Line:
Amorella, Viking Grace, XPRS, Rosella ja Cinderella: Omilla reiteillään (Cinderella myös Visby)
Gabriella:Päivä Maarianhaminassa risteilyjä ja koukkaus Tallinnan kautta takaisin Helsinkiin
Mariella:Helsinki - Tallinna

Tallink / Silja Line:
Galaxy, Baltic Princess, Star, Megastar ja Europa: Omilla reiteillään
Silja Symphony: Tukholma - Visby
Silja Serenade: Helsinki - Riika
Victoria |: Helsinki - Tallinna päiväristeilyjä ja erikoisristeily Saarenmaalle
Baltic Queen: Viikko-ohjelma: Tallinna - Turku - Tallinna - Turku - Tallinna - Helsinki - Maarianhamina - Helsinki
Isabelle: Paldiski - Kapellskär
Romantika: Yksittäiset erikoisristeilyt Riiasta - Visbyhyn, Maarianhaminaan ja Saarenmaalle

Ja tästä kun tehdään nopeat ynnäykset, niin innokkaille risteilijöille avautuu lähes ennennäkemättömät vaihtoehdot liikkua Itämerellä, liikkuen kuitenkin tutuilla laivoilla. Esimerkiksi Turusta Maarianhaminaan, vaihto Riikaan ja Riiasta hotelliyön jälkeen Helsinkiin.
Nopeana ynnäyksenä kiinnostava elementti on myös Maarianhaminan ruuhkaisat lauantait. Satamassa samaan aikaan Turun laivojen pikakäännöt sekä päivä Maarianhaminassa risteilyjen Gabriella ja Baltic Queen.   ps. kuva ois kiva  ;D