Kirjoittaja Aihe: Koronaviruksen vaikutukset kootusti  (Luettu 153600 kertaa)

Mikko Valli

 • Matruusi
 • **
 • Viestejä: 132
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #270 : 11.05.2021, 16:12:12 »
Eipä tullut mitenkään yllätyksenä.

T24: Tallink peruu heinäkuuksi suunnitellut Helsinki-Saarenmaan risteilyt

 
Laivayhtiö Tallink on perunut heinäkuuksi suunnitellut kaksi erikoisristeilyä Helsingistä Viron suurimmalle saarelle Saarenmaalle. Lisäksi on vielä epäselvää, milloin laivayhtiö voi aloittaa liikennöinnin Tallinnan ja Tukholman välillä.

Tallinkin viestintäjohtaja Katri Link sanoi Viron yleisradion haastattelussa, että Saarenmaan risteilyt joudutaan perumaan, koska Suomi ei ole antanut mitään merkkiä siitä, että Suomen ja Viron välinen matkailu voisi elpyä jo kesä- tai heinäkuussa.

– Virolaisille asiakkaillemme pystymme tällä hetkellä tarjoamaan vain 5 tunnin ostosristeilyn Tallinnasta Helsinkiin ilman maihin pääsyä, Link sanoo

Tallinna-Tukholma-reittikään ei tule vielä avautumaan kesäkuussa.

– Seuraamme koko ajan koronatilanteen kehittymistä ja arvioni on, että jonkin verran liikennettä voisi Tallinnan ja Tukholman välillä olla heinäkuussa, Link sanoo.

Myös Tallink odottaa päätöksiä koronapassin käyttöönotosta, joka voisi mahdollistaa myös rokotettujen henkilöiden matkustamisen.

https://www.helsinginuutiset.fi/teemat/4140664


Kalle Id

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 2584
  • kships.blogspot.com
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #271 : 11.05.2021, 23:40:26 »
Kannattaa muistaa, että normaaliolosuhteissa sekä Viking että Tallink ovat voittoa tuottavia yrityksiä. Eivät mitään rahantekokoneita, mutta voitollisia kuitenkin. En näe mitään syytä sille, että nykyinen, vuosikymmeniä kaiken kestänyt risteilymatkustuskonsepti olisi nyt yhtäkkiä tullut tiensä päähän.
Voittoa vuottavia yrityksiä kyllä, mutta molemmista varustamoista tiedetään etteivät kaikki ennen pandemiaa liikennöidyt linjat olleet kannattavia. "Vuosikymmeniä kestänyt risteilymatkustuskonsepti" on ollut kriisissä jo vuosia, koska uusien alusten rakentaminen ei kannata kaikille linjoille, eivätkä ne vanhat kestä ikuisesti. Kokemukset muilta vastaavilta reiteiltä on, että risteilymatkustuskonsepti on häviämässä – ja tämä on merkittävä ongelma myös niille muutamille jäljellä oleville, koska risteilylauttojen kysyntä käytettyjen laivojen markkinoilla on olematonta.
"Europan fanithan on ihan innoissaan kun mikään ei muutu ja kaikki kulahtanut 90-luku löytyy edelleen alukselta."

Arto Papunen

 • Pursimies
 • **
 • Viestejä: 257
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #272 : 12.05.2021, 00:48:37 »
Välillä täällä foorumilla myös väitetty, että Cinderella on voinut olla kannattavin matkustajapuolen laiva Vikingillä. Epäilen tätäkin kannattavuutta jos kerta Birkalla toiminta oli tappiollista, että päättivät lopettaa niin tuskin samaan aikaan Cinderellan risteilyt ovat olleet suurbisnes Vikingille.

Ja epäilen sitäkin, että kannattaakko Cinderellaa tuoda minnekkään kolmenneksi laivaksi Turun ja Tukholman välille. Eiköhän sen rahtikuljetus nyt ole +-0 toimintaa ja Viking itse saa heti lisää rahtikapasiteettiä kun Glory tulee. Ja sitten tulee ne Finnlinesin uudet missä vielä enemmän rahtia. Eiköhän se riitä Ruotsin ja Suomen välille. Ynnä ne Helsingin ja Tukholman välin laivat, eiköhän ne nyt kuitenkin tule takaisin.

Mitä nykyhetkeen tulee niin itse lähinnä odottelen kuinka Viron tautitilanne hellittää. En yhtään yllättyisi jos Mariella löytäisi jälleen Tallinnan suuntaan kesäksi ja jos ihmiset vielä paremmin uskaltaisivat matkustaa kuin viime kesänä. (Ja toivon mukaan siitä aiheutuisi se että toinen laiva Tallinnaan nähtäisiin oikeasti tarpeelliseksi Vikingille.)

Pete Lehto

 • Puolimatruusi
 • *
 • Viestejä: 84
 • Bunkraaja
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #273 : 12.05.2021, 13:33:16 »
Sähköpostiin kilahti eilen Viikkarin mainos. Taas jotain erilaista, ja kuinkas muutenkaan, koronarajoituksista johtuvaa.

Eli Gabriella seilaa muutaman reissun Helsingistä suoraan Tukholmaan, mutta maihin pääseekin vasta paluumatkalla Maarianhaminassa, ja aikaa kävellä on vain 3,5 tuntia. Kuulostaa vähän väkisin väännetyltä konseptilta. Matkustajia Tukholmasta ei oteta, mutta tuskin Tukholmaan asti ajellaan vain maisemien takia. Rahdille voi kelvata menomatka, miksei paluumatkakin, jos aikainen lähtö ja 24h matkan kesto näkyy hinnassa.

Tapio Väyrynen

 • Messikalle
 • *
 • Viestejä: 46
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #274 : 12.05.2021, 13:39:58 »
Nyt se sitten tapahtui. Mariella myyty.
Katso Iltalehti. Myyntihinta 19.6 miljoonaa €.

Harri Anukka

 • Puolimatruusi
 • *
 • Viestejä: 57
Vs: Koronaviruksen vaikutukset kootusti
« Vastaus #275 : 12.05.2021, 18:39:01 »
Viking linen tiedote:
https://www.vikingline.com/fi/lehdistohuone/C2B0BB0F9B101D6C

Edit:
Tuolla Viking Line muuttaa kurssiaan aiheen alla on sitten enemmänkin tietoa myynnistä

« Viimeksi muokattu: 12.05.2021, 18:49:00 kirjoittanut Harri Anukka »