Merenkulku > Matkustaja-autolautat

Atlantin ylittävän lauttaliikenteen mahdollisuudet

(1/2) > >>

laivat:
Linja Hampurista tai jostakin muusta Keski-Euroopan satamsta New Yorkiin kuulostaa mielenkiintoiselta mutta melko epätodennäköiseltä.

laivat:
Joo, Blue Star Ferries kuuluu myös Attica Enterprices -yhtiöön.

Miran Hamidulla:
Tuskin matkustajia kannattaa Atlantin ylityksellä pitää laivassa Hampuriin saakka, kun on kyse on niin pitkästä merimatkasta. Euroopan puoleinen satama pitäisi tuollaisella reitillä laittaa mahdollisimman länteen ja manner-Eurooppaan(ei Brittilään) eli mieluiten Le Havreen, Cherbourghiin tai Brestiin.

Tuon Blue Star Ferriesin osakkeista 51% on Attican hallussa.

Mikko-Oskari Koski:
Vertasin Superfastin ja Blue Starin hintoja reitillä Ancona-Igoumenitsa-Patras ja havaitsin BS:n olevan noin 10% edullisempi, vaikka alusbrändit ovat lähes yhdenlaiset. Omituista kilpailua itsensä kanssa... 8)

Jos Atlantin reitti avattaisiin, se kannattaisi ajaa kahdesta eurooppalaisesta satamasta, jotka voisivat olla esim.Le Havre ja Southampton. Hampuristakin lähtevä vuoro voisi olla perusteltu: se palvelisi koko pohjoista Eurooppaa, Saksa mukaanlukien.

Pekka Ruponen:
Yllättävän paljon keskustelua on syntynyt tällä palstalla SuperFastin Atlantin liikenteestä ja sen päätesatamista. Ajatus siitä, että SuperFast tai jokin muu autolauttavarustamo aloittaisi liikenteen Atlantin yli on mielestäni täysin järjetön, eikä tule koskaan toteutumaan. Ensinnäkin nykyisen tyyppiset alukset eivät sovellu Atlantin olosuhteisiin, lisäksi markkinat olisivat todella pienet. Suurin osa haluaa nopeasti perille. QE2 ja tulevaisuudessa QM2 kyllä pitävät perinteikästä reittiliikennettä yllä. Realistisempaa ja mielestäni erittäin toivottavaa olisi, että jokin muu risteilyvarustamo (RCI, Costa, Carnival, jne) aloittaisi myös ainakin ajoittaisen reittiliikenteen Atlantilla. Näin meillä vähemmän rikkaillakin olisi mahdollisuus joskus käydä Amerikassa laivalla.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta