Merenkulku > Muu merenkulku

Meriliiton juhlanäyttely Jugendsalissa

(1/2) > >>

Mikko-Oskari Koski:
Suomalaisia laivoja pienoismalleina on esillä Jugendsalissa Helsingissä, Pohjoisesplanadi 19, Meriliiton juhlanäyttelyssä 2.kesäkuuta asti. Näyttely on varmaan ainakin osittain sama,kuin muutama vuosi sitten Argoshallissa ollut, mutta katsomisen arvoinen se on varmaan joka tapauksessa.

Aukioloajat ma-pe 9-17, su 11-17, la suljettu. Mainoksessa ei puhuttu mitään sisäänpääsymaksusta, mutta jos sellainen on, se ei kaiketikaan ole mikään hirvittävän korkea.

Janne:
Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Laajempi tiedote näyttelystä:

http://www.meriliitto.fi/doc/laivamallinayttely_tiedote.pdf

Markus:
Se on kyllä ihan ilmainen. Joten käykää ihmeessä. Mun
mielestä siellä olisi voinut olla enemmänkin uudehkoja matkustaja-autolauttoja. Siellä oli pelkästään Silja Serenade
ja Viking Saga. Mut olihan ne vanhemmatkin ihan mielenkiintoisisa.

wirrankoski:
Kyllähän näyttelyssä uusiakin laivoja on esillä, jopa niin uusia, etteivät ole vielä valmistuneetkaan (mm. Merivoimien ilmatyynyalus ja Fortumin DAT -tankkeri). Uudenpaa matkustajalaivalinjaa edustaa mm. Carnival ja Royal Caribbean -risteilijät. Näyttelyhän ei varsinaisesti ole mikään Suomen laivanrakennuksen mannekiiniesitys, vaan läpileikkaus suomalaiseen merenkulkuun ja laivanrakennukseen kolmelta eri vuosisadalta.
Muistakaa myös käydä katsomassa salin perällä olevat taulut ja erityisesti Keijo Polónin korttikokoelma ss Aallotar -laivasta (josta allekirjoittaneellta puuttuu ainakin neljä korttia-> kateudesta vihreänä... )

Auditoriossa pyörii mielenkiintoinen, mutta hieman huonolla kopiointitekniikalla videolle siirretty filmi Suomen laivaston kehityksestä: SUOSITELLAAN!

Rami-the model boat-man

Miran Hamidulla:
Todella erinomainen tuo näyttely! Tuon laivaston historiasta kertovan videon lisäksi siellä pyörii myös muita erinomaisia videoita mm.jäänmurtajista. Omasta mielestäni alusten määrät jokaista ikäluokkaa ja alustyyppiä kohden olivat ihan ok. Näyttelyhän olisi ollut enemmänkin tylsä jos siellä olisi ollut kymmeniä malleja joistain Cinderelloista sun muusta nykyisestä autolautta kalustosta. Niitähän voi katsella kun kävelee muutaman kymmenen metrin näyttelystä Kauppatorille. Paljon kiinnostavempaa on katsella vanhempaa aluskalustoa jota ei enään näe. Tai jotain Fortumin tulevaa DAT:ia.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta