Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Muut alukset / Almirante Storni tulessa
« Uusin viesti kirjoittanut Jussi Viljanen 05.12.2021, 00:55:43  »
https://www.expressen.se/gt/stort-fartyg-i-brand-utanfor-vinga/
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/bf09efac-9a19-4724-97d0-44504e885cb6
Puutavaralla lastattu rahtialus palaa Göteborgin Vingan saaren edustalla. Hälytys tulipalosta tuli lauantaina puoli kolmen aikaan iltapäivällä ja käynnissä on ollut suuri pelastusoperaatio.

Aluksella on 17 miehistön jäsentä. Paloa ei ole vielä saatu hallintaan. Meri- ja ilmapelastuskeskuksen pelastusjohtaja Anders Lännhölm kuvailee operaatiota jättimäiseksi. Tehtävään osallistuu useita helikoptereita, useita veneitä sekä Naton laiva.

Lännholmin mukaan aluksen kapteeni ei ole suostunut miehistön evakuointiin.

– Katson livekuvia helikopterista ja siellä on suuri palo. Se ei näytä hyvältä. Aluksella on vaarallista, mutta kapteeni ei halua evakuoida, Lännholm sanoo Expressenin mukaan.

Lännholmin mukaan kapteeni tekee päätökset aluksella eikä pelastuskeskuksella ole mahdollisuutta evakuoida miehistöä väkisin.

– Mielestämme olemme tehneet monia hyviä ehdotuksia, mutta kapteeni ei ole ottanut niitä vastaan. Hän on se, joka päättää aluksella. Emme voi tehdä muuta kuin kertoa mielipiteemme.

Ruotsin rannikkovartioston tiedotteen mukaan aluksella on erikoiskoulutettuja palomiehiä Göteborgista ja Karlskronasta. Laivaa on hinaajan avulla yritetty kääntää tuulen suuntaan liekkien leviämisen ehkäisemiseksi. Pelastustyöt jatkuvat läpi yön. Palon syttymissyy ei ole tiedossa.

Rahtialus purjehtii Liberian lipun alla ja se kuuluu NSC-varustamon omistukseen. Se oli matkalla Ljusnesta Göteborgiin.
12
Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, olisi Sibir luovutusvalmiina kuun puolivälissä, ja pääsisi aloittamaan jäänmurrossa Karanmerellä tammikuun alussa. Tällä välin sen pitäisi käydä ensi viikon lopulla vielä yksillä koeajoilla.

"“Hopefully, Baltiysky Zavod will remedy them within 8-10 days. That has been scheduled at least. Additional sea trials are to begin on December 10 and to last for 3-5 days, according to the programme. On December 15, if things go to plan, we can commence paperwork and then embark on the passage (to the Kara Sea - Ed.)”, said Vyacheslav Ruksha."

https://portnews.ru/top_news/322126/

Arktika taasen ohitti Skagenin tänään aamuyöllä.
13
Risteilijät / Vs: Ekspeditioristeilyalusten tilaus Helsinki Shipyardilta
« Uusin viesti kirjoittanut Juhani Mehto 04.12.2021, 12:53:22  »
SH Minerva ei ollut pitkään telakalla koeajon jälkeen; se lähti lopullisesti telakalta jo eilen illalla. AIS:n mukaan määränpäänä oli Kiel.

Mahtaakohan koskaan aiemmin kaksi risteilyalusta lähtenyt saman päivän aikana suomalaisilta telakoilta, kun myös Costa Toscana lähti eilen?
14
Matkustaja-autolautat / Vs: Stena tilaa uusia aluksia Kiinasta
« Uusin viesti kirjoittanut Juhani Mehto 04.12.2021, 01:38:54  »
Sarjan kuudes alus on nyt luovutettu. Se tulee Brittany Ferriesin liikenteeseen Salamanca-nimisenä ja on tehty "LNG-valmiiksi", varustettuna dual fuel -koneistolla.

Lisää kertoo Sjöfartstidningen
15
Jatuli on parhaillaan koeajoilla Etelä-Koreassa. Jaarli on puolestaan matkalla Singaporesta Rotterdamiin (eta 2.12.), kulkien Hyväntoivonniemen ympäri.

Jatuli luovutettiin 2.12. ja seuraavana päivänä Stena Arctica siirtyi Norjan lipulle Sköldvikin edustalla. Jaarli on puolestaan jo Euroopassa Milford Havenin redillä.
16
Matkustaja-autolautat / Vs: Georg Otsin ja sen sisarusten nykytilanne
« Uusin viesti kirjoittanut Kalevi Lehto 04.12.2021, 00:00:02  »
Vanha aihe, mutta tässä ihan mielenkiintoista ja ainakin itselleni uutta tietoa Georg Ots-aluksen myöhemmistä vaiheista.
www.youtube.com/watch?v=wiSCydUlptY
17
Muu merenkulku / Vs: Jäätalvi 2021-2022
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Laakso 03.12.2021, 19:35:40  »
Sjöfartsverket uutisoi:

"I Luleå ligger Sjöfartsverkets isbrytare Atle, Frej och Ymer, medan Ale för tillfället är i Norra Kvarken för att ta upp de stora bojarna i farleden innan isen kommer för säsongen. I Helsingborg finns Oden som snart ger sig upp till Bottenviken. Sedan är alla fem isbrytare på plats och redo att assistera fartyg för att säkerställa handelsjöfarten under kommande vinter.

Redan nu är Ymer och Ale i beredskap och kan med några timmars förvarning börja assistera handelssjöfarten."


https://www.sjofartsverket.se/sv/om-oss/nyheter-och-press/nyheter/ny-publikation-av-vintersjofart--och-isbrytarna-ligger-redo/

Eli Ale on toistaiseksi Merenkurkussa poijunnostotöissä, mutta samalla myös jäänmurtovalmiudessa. Saa nähdä milloin Oden tuodaan lopulta ylös.

"Isbrytarnas aktiviteter
Ale: 24 timmar stand by för isbrytning.
Atle: Förtöjd Luleå.
Frej: Förtöjd Luleå
Oden: Förtöjd Helsingborg.
Ymer: 48 timmar stand by för isbrytning.

Scandica: Farledsarbeten
Baltica: Farledsarbeten och sjömätning"
18
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking Line muuttaa kurssiaan
« Uusin viesti kirjoittanut Tauno Hermola 03.12.2021, 19:25:37  »
Viking Line järjestää osakeannin 7.-21.12.2021, joka toteutetaan merkintäoikeusantina (nykyisillä osakkeenomistajilla on merkintäetuoikeus).

https://www.vikingline.com/fi/sijoittajat/osakeanti/

19
Muu merenkulku / Vs: Luoteis-ja Koillisväylästä
« Uusin viesti kirjoittanut Tuomas Romu 02.12.2021, 17:57:51  »
Venäläinen uutistoimisto Interfax kirjoitti aamulla, että arktinen kondensaattitankkeri Boris Sokolov ajelehtii jäiden vankina Karansalmen lähistöllä. Onneksi ydinkäyttöinen jäänmurtaja Yamal on menossa auttamaan.

Sikäli kun AIS-seurantajärjestelmän mukaan Boris Sokolov lähestyy tällä hetkellä 130 merimailin päässä siintävää Karanporttia tasaisella kahdeksan solmun nopeudella ja sillä on lähes 200 merimailin etumatka, Yamalin täytynee vetää loputkin säätösauvat reaktoreistaan ja halkoa uraania urakalla jos se mielii saada tuon suomalaisten suunnitteleman itsenäisesti 1.8-metristä kiintojäätä murtavan erikoisaluksen kiinni ennen kuin se lipsahtaa karkuun Barentsinmeren puolelle.
20
Muu merenkulku / Vs: Jäätalvi 2021-2022
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Laakso 02.12.2021, 12:40:49  »
Otso aloittaa jäänmurtokauden merialueilla lähtemällä jo huomenna:

https://www.arctia.fi/uutiset/otso-suuntaa-peramerelle-kauden-ensimmaisena-jaanmurtajana-2.html
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10