Nicaragua suunnittelee kilpailijaa Panaman kanavalle

Aloittaja Raine Taponen, 03.10.2006, 12:34:41

« edellinen - seuraava »

Raine Taponen

Tiistai 3.10.2006 klo 8:37 Kauppalehti OnlineNicaragua haluaa rakentaa uuden kanavan Atlantilta Tyynellemerelle. Presidentti Enrique Bolanos arvioi maanantaina, että rakentamiseen kuluisi 12 vuotta ja kustannukset nousisivat yli 14 miljardiin euroon. Väylästä tulisi 280 kilometriä pitkä.


Panama suunnittelee samaan aikaan oman kanavansa leventämistä, jotta suuret rahtilaivat mahtuisivat kulkemaan sen läpi. Hallitus järjestää laajennuksesta kansanäänestyksen lokakuun 22. lokakuuta.


Ympäristöaktivistit ovat vastustaneet kanavan leventämistä. Kanavaviranomaiset ovat puolestaan varoittaneet, että töiden lykkääminen uhkaa ajaa Panaman talouden vaikeuksiin.Lähde: STT-DPA  (R.T)


INFO HELSINKI: VR-transpoint / TURKU: MKK-Pori:SPC Finland / RIIHIMÄKI: R.T

Kimmo Rantanen

Ulkomaisissa tiedotusvälineissä on ollut useita laajemminkin aihetta käsitteleviä artikkeleita.

Esim: http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/5405884.stm

Pekka Laakso

Hmm, kyllä Panaman laajentaminen olisi paljon kustannustehokkaampaa ja järkevämpää kuin iskeä kirveensä kiveen rakentamalla kokonaan uusi kanava melko lähelle. Jo arvioinnin perusteella kustannuksrt olisivat lähes kolminkertaiset, ja ellei mukaan saada suuria kansainvälisiä sponsoreita ja urakoitisijoita, hankkeen toteuttamiseen uppoaisi varmasti paljon kauemmin aikaa... No, tietenkin Panaman kansanäänestyksen tulos ja sen jälkeinen politiikka on ratkaisevana tekijänä asiassa. Mutta visioitahan on aina hyvä esittää... ::)
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Timo Lehtinen

Nicaraguan kanavahanke kiinnostaa venäläisiä
18.12.2008 23:55
A A STT–AFP

Moskova. Venäjä on presidentti Dmitri Medvedevin mukaan kiinnostunut suunnitelmista rakentaa Atlantin ja Tyynenmeren yhdistävä kanava Nicaraguaan. Medvedev kertoi asiasta Nicaraguan presidentin Daniel Ortegan Moskovan-vierailun yhteydessä torstaina.

Nicaragua yrittää houkutella kansainvälisiä kumppaneita ja rahoitusta hankkeelle, jonka kustannuksiksi on arvioitu noin 14 miljardia euroa.

Nicaraguan ja samalla Väli-Amerikan halkaisevaa, valtameret yhdistävää kanavaa suunniteltiin jo 1800-luvulla. Yhdysvallat päätyi kuitenkin rakentamaan kanavan Panamaan 1914. Panaman kanava on siitä lähtien ollut ruuhkainen.

Nicaragua on Venäjän lisäksi ainoa valtio, joka on tunnustanut Georgiasta irti pyrkivien Etelä-Ossetian ja Abhasian itsenäisyyden.
Kaikki paitsi merivalvonta on turhaa! -Jenkkimenttaliteettiviranomaisbyrokratian sisäistänyt henkilö-


http://s100.photobucket.com/albums/m26/timolehtinen/