Uusi roro-linja Rauman ja Gävlen välille

Aloittaja Juhani Mehto, 08.04.2011, 16:04:11

« edellinen - seuraava »

Juhani Mehto

Ruotsalainen Österström aloittaa roro-linjan Gävlen ja Rauman välillä toukokuun alussa. Alussa linjalla on tarkoitus liikennöidä kolmasti viikossa per suunta, myöhemmin tiheyttä on tarkoitus nostaa kuuteen lähtöön viikossa per suunta. Linjalle tulee 1100 lm:n Festivo (ex. Baltic Press), mutta jo syksyksi linjalle tuodaan suurempi ja talviliikenteeseen paremmin sopiva alus.

Rauman sataman tiedote

Festivo
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

<- Chios Luckin kuva Marinetrafficissa
Lisää laivakuvia täällä.

Jan Savolainen

Saattaa Rauman merikoulu saada tästä harjoittelijoille uuden paikan! Vaadittanee hyvää kielipäätä.
~JanJan ;)

Pekka Laakso

Linjan aloitus tapahtuu näillä näkymin vasta ensi viikolla. Festivoa odotellaan Raumalle eri lähteiden mukaan joko 7. tai 9. kesäkuuta.

En tiedä, kuinka paljon liikenteen myöhästymiseen on vaikuttanut kilpailuviranomaisten päätös koskien Österströms-varustamon myyntiä Rederi AB TransAtlanticille, mikä on saatu hyväksyttyä vihdoin tällä viikolla. Epäilisin kyllä, että ainakin jonkin verran on vaikuttanut hankkeeseen...
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Pekka Laakso

Rederi Ab TransAtlantic aikoo aikataulujensa mukaan avata useamman kuukauden tauon jälkeen uudelleen Route 61 reittinsä ensi viikosta alkaen. Festivo löytyykin jo Raumalle odotettavien alusten listalta.

Josko nyt liikenne alkaisi sujua?
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Pekka Laakso

Eipä sujunut, vaikuttaa siltä, että linja olisi ajettu alas.

Liikenne loppui jo keskitalvella, kun Festivo lähti Tukholmaan telakoitavaksi. Nyt samainen paatti on Kattegatissa matkalla Espanjan Välimeren puoleisille vesille. Korvaavaa alusta ei myöskään ole Raumalla näkynyt, eikä aikatauluakaan ole Rabtin sivuilla päivitetty pitkään aikaan.
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.