"Suomalaisalus jo kuukauden jumissa Viipurissa" – mikä laiva on kyseessä?

Aloittaja Tauno Hermola, 19.07.2017, 13:09:05

« edellinen - seuraava »

Tauno Hermola

Iltasanomat kertoo "Suomalaisalus jo kuukauden jumissa Viipurissa – Venäjän tulli vaatii matkailuyrittäjältä 100 000 euron korvauksia". Mikä laiva mahtaa olla kyseessä? Onko lainkaan suomalaisalus, vaikka lehti niin kirjoittaa, vaiko kuitenkin venäläinen alus suomalaisomistuksessa?

Juha Hietikko

Ennen oli miehet rautaa ja laivat oli puuta, vaan kuinka on nyt...


Tauno Hermola

#3
Etelä-Saimaan uutisessa edelleen linkitetyn Ylen uutisen https://yle.fi/uutiset/3-9730515 kuvan mukaan näyttäisi olevan "Charlotte".

Minkähän maan rekisterissä "Charlotte" sitten on, kun sitä ei Trafin datasta löydy?  "Charlotta" lienee eri alus? Vai onko alusrekisteristä puuttumiselle joku muu selitys, voisiko tuollainen laiva olla vesikulkuneuvorekisterissä (jossa veneiden mahdollisia nimiä ei ainakaan avoimessa datassa näy)? Kertooko tuo kyljessä näkyvä A 9998 jotain?Kimmo Rantanen

Charlotte on Haminalaisen Jarmo "Japi" Ahosen tilausvene, joka normaalisti on pitänyt kotisatamanaan Virolahden Klamilaa. Suomalainen on ja tuttu alus Klamilassa jo vuosien ajan...

https://www.japi-matkat.fi/
https://www.satamanbaari.fi/5

Kimmo Rantanen

Vaikka kaikki luvat olisi kunnossa, niin yrittäminen Venäjällä vaatii runsasta voitelua ja sekään ei aina riitä. Tuomarikaan ei tiedä mistä Ahosta syytetään, mutta Venäjän tulli kiristää suomalaiselta yrittäjältä 2,6 miljoonan ruplaa riihikuivaa.

https://yle.fi/uutiset/3-9995113Seppo HonkanenToni Kolhonen

Passitarkastus Pällin sululla koska sitä ei ole Viipurissa...

Lasse Reunanen

Halko on laivan ainoa oikea voimanlähde, mutta hätätapauksessa korvaavatkin polttoaineet tulevat kysymykseen.