Aluksen siirto pois Saimaalta.

Aloittaja hannu sakselin, 03.05.2021, 18:09:19

« edellinen - seuraava »

hannu sakselin

Olen lukenut liikennöinti,ym ohjeeet Saimaan kanavalla,,mutta ei tuo tieto kerro kaikkia.
Onko tietoa, kun tilaan viipurinlahdella venäläisen luotsin, että mitä se maksaa, ja millä valuutalla/kortilla,käteisellä. tätä tietoa en löydä mistään.

Toinen kysymys noista tulli-ilmoitus papereista ei ymmärrä ketään meilläpäin,,,eli pitääkö tohon papereihin kirjata mukana olevat ruuat, tupakat,aluksessa oleva alkoholi, omat resepti lääkkeet, vene ja sen varusteet. kyseessä siis matka läpiajona. Ei mennä maihin.

hannu sakselin

moni onlukenut tän viestin, mut eikö kukaan osaa kertoa venäjän luotsi taksaa ja millain maksetaan.

Toni Kolhonen

#2
Tuollasta tekstiä löytyy luotsauksesta: "Viipurinlahdella huvialuksen, jonka rungon pituus on enintään 24 m, ei tarvitse käyttää luotsia, jos veneessä on VHF-radiopuhelin ja aluksen päällikkö tai joku miehistön jäsenistä on englannin- tai venäjänkielentaitoinen ja hänellä on VHF-radiopuhelimen käyttöön oikeuttava pätevyys."

Eihän tuossa Saimaan kanavan veneliikenneohjeissa mainita että kaikki mukana olevat tavarat pitäisi luetella, ainoastaan jos ne on tullattavaa tms.

hannu sakselin

Joo nuo ohjeet oon lukenu, mut aluksessa ei ole vhf ja mulla ei ole edes tutkintoa,,ni luotsi on pakollinen.

hannu sakselin

olisko joku käsi vhf ja tutkinnon ruorittanut ja englantia sen verrat, et yhteyden pito onnistuu venäjän alueella,, hommasta saa korvauksen. siirto lappeenrannasta, suntioon menee noin 15 tuntia.

Anders Isaksson

Todennäköisesti helpoin ja halvin keino on asentaa alukseen VHF vaikka tilapäisesti siirron ajaksi ja pyytää matkalle mukaan joku jolla löytyy tarvittavat sertit sen käyttöön. VHF ei nyt paljoakaan vaadi serttien muodoissa. Todennäköisesti matkalle on kuitenkin hyvä saada mukaan joku joka on aiemmin kulkenut kanavassa.

Jos päädyt siihen että käytät venäläistä luotsia niin joutunet käyttämään myös jonkun venäläisen laivanselvittäjän välikätenä (lähinnä kait Inflot Vyborg). Ja kuitenkin epäilen ettei luotsi suostu luotsaamaan ellei aluksessa ole VHF:ää jolla hän voi kommunikoida muiden viranomaisten ym kanssa.

Onko minkä kokoinen alus? Olisiko lavettikyyti mahdollinen jos siirto muuten tuottaa päänvaivaa? Toki erikoiskuljetuskin on aika hintava jos joudutaan käyttämään useita saattoautoja ym.


Tauno Hermola

Lainaus käyttäjältä: hannu sakselin - 06.05.2021, 21:19:11
olisko joku käsi vhf ja tutkinnon ruorittanut ja englantia sen verrat, et yhteyden pito onnistuu venäjän alueella,, hommasta saa korvauksen. siirto lappeenrannasta, suntioon menee noin 15 tuntia.

Kaipa sen "radio-operaattorin" voisi jättää esim. Kotkaan, niin ei tulisi niin pitkä päivä ;)

Sama varmaan mahdollisessa lavettikuljetuksessa; tuskin Kotkaa pidemmälle kannattaa viedä.