Carnival Spirit has left...

Aloittaja Kenny Leong, 12.04.2001, 14:32:22

« edellinen - seuraava »

Kenny Leong

Sisäpiiristä(Helsingin Lauttasaari) saatujen tietojen mukaan Carnival Spirit lähti Hernesaaren laiturista tänään 12.4.2001 aamulla kello 6.30 kahden luotsiveneen saattelemana soitettuaan kuudesti sumutorveaan.
Tämä tietolähde ON luotettava!!!!!! Eli eipäs väitetä vastaan :D

Yhyyy....sinne meni :'(

Aleksi Lindström

#1
Näin on!

Eerik Laine

#2
Hatunnoston paikka Nelosen uutisille kun se eilen (12.4.) näytti Carnival Spiritin köysien irrottamisen ja sen pois lipumisen   :D

heesu72

#3
yleensä laiva kun se jättää jonkun sataman lopullisesti taakseen sen kuuluu soittaa sumutorvee 3 pitkän soiton verran. Näin teki Sere kun se lähti viimisen kerran Turusta Tukholmaan, tiedän koska olin itte mukana sillon. Ja samalla reissullahan me "haettiin" Europa turun reitille.

En sitä misään nimes epäile etteikö CS olis soittanu sumu torvea 6 kertaa. mut yleens kuuluu vaan 3.

Aleksi Lindström

#4
Mä en tiedä mitään muuta kun että
kolme pitkää tarkottaa: "käytän koneitani taaksepäin",
yksi tarkoittaa: "käytän koneitani eteenpäin", viisi: "epätietoisuus".

heesu72

#5
jaa. no miks ihmees sere sit oli lähös turusta jos kerta kolme pitkää tööttäystä tuli? oltiin jo irrottautumas laiturista, kun töräykset tuli. Ja kaiken lisäks viikkari vastas noihin töräyksiin.

laivat

#6
Kesällä Silja Symphony & Silja Serenade soittavat Helsingistä lähdettäessä kolme kertaa sumutorvea ja nehän peruuttavat silloin eli käyttävät koneita taaksepäin, ja Vikingin laivat puolestaan soittavat sumutorvea Kustaanmiekassa kerran, joten ainakin Helsingissä toi Aleksin mainitsema lista pitää paikkaansa.

heesu72

#7
kyllä mä sen uskon, mut joka tapauksessa me oltiin menos eteen päin. Sere kun tuli turkuun aina ahteri edellä rantaan. ja siitä kun lähettiin ni mentiin eteenpäin.

okei, eiköhän tää asia nyt sit oo jo selvä. mut joka tapaukses toi minkä kirjotin on totta, ja uskon kyllä mitä aleksi kirjottaa.

Aleksi Lindström

#8
Sen verran vielä, että voihan se vaikka olla että Seren ja Viikkarin kaput oli kavereita ja ihan muuten vaan moikkas. Sellanen yleinen moikkailuhan on kanssa tosi yleistä, eikä niillä töräyksien määrällä sillon oo varmaankaan mitään merkitystä.

Kenny Leong

#9
...ja Carnival spirit saapui eilen Miamiin palmujen yläpuolelle ;) 26.4.2001
--->14 päivän matka rapakon taakse siis.
UL 100 tiedotti... :o

Mikko Pätäri

#10
Kaivetaanpas vanha threadi esiin, kun pitää hiukkasen oikoa...

Elikkäs, lainaan sanatarkasti meriteiden sääntöjä:

****
34. sääntö
Ohjailu-ja varoitusmerkit
.....

-Yksi lyhyt ääni tarkoittaa "Muutan suuntaani oikealle"
-Kaksi lyhyttä ääntä tarkoittaa "Muutan suuntaani vasemmalle"
-Kolme lyhyttä ääntä tarkoittaa "Käytän potkurivoimaani taaksepäin"

******

Tähän kohtaan myöhemmin (omat sääntöni vuodelta -72) tullut muutos on tietääkseni kolmen lyhyen tarkoittavan sanatarkasti "Käytän KONEvoimaani taaksepäin" Ilmeisesti tehty ainakin jettien yleistymisen takia.  
Vastaavat merkit voidaan myös antaa valomerkkeinä tarvittaessa.

En tässä ala muita ääni-ja valomerkkejä sen tarkemmin käymään läpi, netistä löytyy infoa kyllä, mikäli jotakuta kiinnostaa. Meriteiden sääntöjä ei taida kuitenkaan suomeksi löytyä vai kuinka?

Totean vielä, että näiden lisäksi sitte mm. jäänmurtajat käyttävät omia merkkejään avustettavien alusten opastamisessa, vaikka pääyhteydenpitoväline tietenkin on VHF-radio.

Ai niin...mitä kolme pitkää äänimerkkiä sitten tarkoittaa? Vanhan hyvän merimiestavan mukaan se on "Hyvästi, ja näkemiin" ja sitä kuuluisikin soittaa aina laivan lähtiessä satamasta.

Ainakin höyrylaivat noudattavat tätä tapaa, sikäli kun olen kuullut, mutta ainakin Helsingin autolautoilta sitä kuulee harvemmin, omien havaintojeni mukaan nykyisin vain Silja Symphony antaa tulla tuutin täydeltä irroittaessaan. Mikä lie sitten syynä tavan katoamiseen...yksi voisi tietenkin olla, että useimmilta matkustajilta tuntuvat aina menevän paskat housuun ja sydän kurkkuun, mikäli torvea käytetään....näin olen huomannut... 8)

Santeri

#11
Sen verran voi lisätä, että ainakin Crown of Scandinavia päästää muistaakseni pitkän merkin aina kun se lähtee jostain satamasta ja sen lisäksi ne pistää siellä soimaan jonkun hemmetin seremonia musiikin.