Holland America Linen uudesta risteilijästä

Aloittaja laivat, 01.05.2001, 01:38:55

« edellinen - seuraava »

laivat

Tietääkö kukaan mitään Holland America Linen uudesta Costa Atlanticaa muistuttavasta risteilijästä, muuta kun, että siitä tulee 85,000 GRT:n kokoinen? Tässä vielä kuva risteilijästä:


Aleksi Lindström

Joo, pikkusen kyllä tiedän. Niitä tulee itse asiassa viisi kappaletta, sisaraluksia, ja kahden ensimmäisen nimet on julkistettu: Zuiderdam (joka valmistuu syyskuussa 2002), Oosterdam (heinäkuussa 2003), ja loput seuraavasti: tammikuu 2004, syyskuu 2004 ja viimeinen toukokuussa 2005. Sarja kulkee nimellä "Vista". Ne rakennetaan Fincantierilla Italiassa.

Erikoisuuksia ovat mm. laivan ulkopuolella kyljissä olevat panoraamahissit (jotka näkyykin tossa kuvassa keskellä laivaa), joista suunnitellaan vetonaulaa HAL:ille. 80% hyteistä on parvekkeet.

Laivat ovat 290-metrisiä ja ne ottavat 1800 matkustajaa. Niissä on sekä dieselit että kaasuturbiinit, sekä myös Azipodit.

P.S. Sami: sanoit että se muistuttaa Costa Atlanticaa, ja se onkin niin, että nämä laivat ovat ns. modifioituja versioita siitä CA-sarjasta.

Aleksi Lindström

#2
Nyt Carnival on siirtänyt neljännen Vista-luokan laivan valmistuvaksi Cunardille HAL:in sijaan, eli Cunard saa toisenkin uudisrakennuksen QM2:sen lisäksi.