Mikä on paras satama laivakuvauksen kannalta?

Aloittaja laivat, 30.04.2001, 23:29:30

« edellinen - seuraava »

laivat

Yritetään nyt saada tähänkin osastoon jonkinlaista elämää, joten ajattelin kehitellä uuden threadin. Eli, mikä on mielestänne paras satama laivakuvauksen kannalta, jos ajatellaan vain Suomen satamia? Omasta mielestäni Långnäs on paras satama, sillä sieltä saa kuvattua Turku-Tukholma -linjan laivojen ja Ålandstrafikenin saaristolauttojen lisäksi myös FinnLinkin laivat tuulisella säällä, jolloin ne ajavat läheltä Långnäsiä. Maarianhamina on toinen hyvä laivakuvaukseen sopiva satama, jossa on monia hyviä laivakuvauspaikkoja ja jossa käy päivässä monta eri laivaa. Noiden satamien ainoa haittapuoli on se, että laivat käyvät siellä vain kaksi kertaa päivässä (ÅT:n lauttoja lukuun oattamatta). Yksi Långnäsin haittapuolista on, että Turun iltalaivat saa kuvattua vain yöllä, mutta jos Viking ja Silja alkaisivat liikennöidä Långnäsin kautta kummastakin suunnasta sekin asia hoituisi.

Arttu Laaksonen

#1
Mä olen kyllä sitä mieltä että laivakuvaamisen kannalta Suomen parhaat satamat on Helsingissä, koska oikeastaan missään muualla ei käy kesäisin risteilijöitä (no okei, ehkä pari jossain Maarianhaminassa mutta kuitenkin...). Lisäksi täällä on Siljan ja Vikingin Hki-Sthml-linjan purkit ja Tallinkit. Eli matkustaja-autolauttoja löytyy unohtamatta Finnlinesin laivoja. Lisäksi myös kuvauspaikkoja löytyy, kuten esim. Kustaanmiekka josta voi kuvata oikeastaan kaikki Eteläsatamasta ja Sompasaaresta lähtevät laivat (nopeita Tallinnan purkkeja lukuunottamatta).
.: FAQ :.

laivat

Vaikka Helsingissä käykin paljon risteilijöitä ja jossa voi kuvata Ruotsin- ja Saksan-laivojen lisäksi Tallinnan laivoja niin silti Långnäs on minusta paras satama. Olisi varmaan pitänyt muotoilla tuo kysymys, että mikä on paras satama, mutta silloin se ei olisi käsitellyt laivoja :).

Heikki Helen

#3
Risteilyaluksien kannalta paras satama on Helsingin eteläsatama, mutta jos puhutaan rahtilaivoista, paras satama on Kantvikin satama, jossa on kuulemma lähes joka päivä eri laiva, vaikken itse käykään kuvaamassa siellä paljoakaan.
Nykyään yli 1100 alusta ja 1300 kuvaa ---> http://www.hhlweb.org

Antti Ruusu

#4
Mun mielestä paras satama on myös HELSINKI!! ja Arttuhan tuossa sanoi että kustaanmiekasta ei voi kuvata nopeita lauttaja niin voihan niitäkin vaikka ne eivät välttämättä mene itsekustaanmiekasta, mutta meneehän ne suomenlinnan vierestä.

laivat

#5
Niin, onhan Suomenlinnassa muitakin hyviä kuvauspaikkoja, kuin vain Kustaanmiekka. Omasta mielestäni paras paikka kuvata nopeita laivoja on Länsi-Mustassa, josta saa kuvattua kaikki Särkänsalmessa kulkevat laivat. Myös Kustaanmiekan lähellä olevat kalliot ovat hyviä nopeiden laivojen kuvauspaikkoja.

Kenny Leong

#6
Öööö...aika kinkkinen kysymys.
Mielestäni ei ole mitään parasta satamaa kuvauksen kannalta....riippuu hiukan mistä paikkaa kuvaa. Helsinki on tietenkin yksi hyvä ja Hankokin on kiva. Sieltä saa hienoja ulappakuvia.
Kustaanmiekka Helsingissä on perinteinen bongauspaikka ja Hernesaarikin on kiva, koska pääset aivan laivan(risteilijä) viereen--->laivankuvaus hernesaaren laiturissa olevasta laivasta onkin aivan eri asia ;D

Miran Hamidulla

Minusta on hieman hölmöä kysyä laivakuvauksen kannalta parasta satamaa, kun Suomesta löytyy mm. kalkki-, hiekka-, öljy-, kala-, matkustaja-autolautta-, risteilijä- ja lastilauttasatamia sekä monia muita... Joten paras satama riippuu siitä mitä laivoja haluaa kuvata. Ja sitä paitsi esim. määritteellä Helsingin satama ei voi mielestäni tarkoittaa kaikkia Helsingin satamia, vaikka ne kuuluvatkin saman satamalaitoksen alaisuuteen. Sillä ne sijaaitsevat eripuolilla kaupunkia. Näinollen olisi järkevämpää kysyä jonkun tietyn alustyypin kuvaamisen kannalta parasta satamaa. Tässä muutamia alustyypejä ja hyviä satamia niiden kuvaamiseen:
MATKUSTAJA-AUTOLAUTAT: Helsingin Eteläsatama, Helsingin Länsisatama ja Maarianhaminan Länsisatama
RISTEILIJÄT: Helsingin Eteläsatama ja Helsingin Länsisatama
LASTILAUTAT: Helsingin Pohjoissatama ja Rauma(silloin jos vartiat eivät huomaa sinua ;) )

Toi Långnäs ei musta oo mikään hyvä kuvauspaikka kun isommat laivat käyvät siellä Seawindiä lukuunottamatta vain öisin ja tulevat kaiken lisäksi laituriin perä edellä. Ja Ålandstrafikeneista saa parempia kuvia saariston satamista esim. Sottungasta ja Husöstä.
Laivakuviani + muita kuvia

19.10 Stena Europe, 24.10 Stena Adventurer, 24.10 Ulysses, 26.10 Stena Superfast VII, 26.10 European Causeway, 27.10 Stena Mersey, 28.10 Superstar

Jaakko Ahti

#8
Joo, kyllä mäkin yhdyn tohon että Helsinki on paras kuvaamisen kannalta. Ja toinen on musta kans Viikkarin Tukholman laivan kannelta n. tuntia ennen lähtöä, kun Birka Princess, Baltic Star ja Rosella saapuvat kaikki perätysten Maarianhaminasta. Ja myös se on kiva, että Tukholmanlaivat menevät TUkholmasta Maarianhaminaan niin, kesäillalla n. klo 22. Suomen aikaa näkee hyvin Kappellskäriin, josta esim. viime la. (jolloin tulin Mariellalla Tukholmasta Helsinkiin) Ålandfärjan ajoi koko matkan n. 150-200 metrin päässä Mariellasta ja näytti siellä Fiunnlinkkikin olevan. (ai niin; olin ekan kerran Mariellan risteylillä, ja totesin, ettei se olekkaan nin kamala laiva mitä olin luullut; itseasiassa se oli ihan kiva...  :D)
Jaakko Ahti