Tallink vaisuna, ainakin Suomessa!

Aloittaja Marko Mälkiä, 05.09.2001, 21:34:54

« edellinen - seuraava »

Marko Mälkiä

Miksi uutta laivaa ei markkinoida vielä täysillä? Aloittivatko muut laivayhtiöt uusien laivojen markkinoimisen aikaisemmin esim. (Silja) Europan?

Mikko-Oskari Koski

#1
Eipä noita uudisaluksia yleensä hirveästi aikaisemmin ole alettu esitellä. Pari-kolme kuukautta etukäteen riittää, koska ihmisten markkinointimusiti on niin kovin lyhyt. Sama pätee kaikkeen muuhunkin mainontaan, eihän mistään erinomaisesta kannata kertoa ennenkuin se erinomainen on kaikkien saavutettavissa.

Sama ilmiö pätee myös kääntäen, ihmiset jopa äänestävät sellaisia puolueita, joiden aiemman toiminnan takia ovat itse joutuneet vaikeuksiin (kuten kepun). Kun poliittisen muistin, eli ikävien asioiden mielessäpysymisen sanotaan olevan kolme kuukautta, niin myönteisten osalta tämäkin luku kannattaa puolittaa.

Eikä kukaan alan ammattilainen kuitenkaan ole vielä unohtanut, miten Silja tempaisi aikanaan Vikingin ennakkomainonnalla houkuttelemia asiakkaita Europalle...
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Miran Hamidulla

#2
Ei Vikinkään mielestäni mainostanut Europaa kovin paljon uutta Tallinkkia enempää mainostanut. Sillä silläkin oli vain pelkkä kuva laivasta pitkään sen esitteessä. Ja lisäksi yhtiö oli painattanut esitteen laivasta. Tallinkiltahan kuulemman löytyy joku esitteen tapainen uudisrakennuksestaan Viron kotisivuilla mutta se vaatii toimiakseen jonkun ohjelman.
Laivakuviani + muita kuvia

19.10 Stena Europe, 24.10 Stena Adventurer, 24.10 Ulysses, 26.10 Stena Superfast VII, 26.10 European Causeway, 27.10 Stena Mersey, 28.10 Superstar

Petri Lindqvist

#3
Löytyykö keltään vikingin europasta tekemää esitettä? Millanen se on?

wirrankoski

#4
Löytyyhän toki: semmoinen laajennettu sivulta aukeava A4:nen, 22 sivua + kannet, joista takakansi aukeaa vielä haitarina esitellen kansikartat. Kaikki (paitsi takakannen muutama hyttivalokuva) kuvatovat maalauksia, tai akvarelleja. Laivan tilat esitellään kuvien yhteydessä kohtalaisesti. Ihan upea esite!

Rami

Miran Hamidulla

#5
Kyseisestä esitteestähän muuten löytyy sellaisiakin sisätiloja jotka Silja hävitti sieltä heti alkuunsa. Mm. italialainen ravintola joka punasävyisenä ei oikeen sopinut Silja imagoon. ;)
Kyseinen ravintolahan muutettiin joksikin gourmet ravintolaksi tms.
Laivakuviani + muita kuvia

19.10 Stena Europe, 24.10 Stena Adventurer, 24.10 Ulysses, 26.10 Stena Superfast VII, 26.10 European Causeway, 27.10 Stena Mersey, 28.10 Superstar

Jaakko Ahti

#6
Viikonloppuna kun kävin kotosalla, niin Forssan Matka-Merilä -matkatoimiston ikkunassa oli aika iso, ehkä n. 80cm x 50cm kokoinen juliste, jossa oli Tallinkin uuden laivan kuva (mielestäni samanlainen kuva, mikä oli talvella matkamessuilla). Kuvan taustaväri oli sininen, ja siinä luki valkoisella Tallink Hansatee, eli periaatteessahan juliste käy minkä markkina-alueen (Suomi, Ruåtsi, Viro) matkamyymälöihin tahansa. Oli meinaan ensimmäinen "mainos" siitä uudesta laivasti minkä oon nähnyt matkamessujen ja esitteiden lisäksi.
Jaakko Ahti

Miran Hamidulla

#7
Tallink AutoExpress 2:n aulasta löytyy matkamessujen kuvasta tehty "taulu", joka esittää uutta Tallinkkia.
Laivakuviani + muita kuvia

19.10 Stena Europe, 24.10 Stena Adventurer, 24.10 Ulysses, 26.10 Stena Superfast VII, 26.10 European Causeway, 27.10 Stena Mersey, 28.10 Superstar

Eerik Laine

#8
Tänään uuden työviikon alkaessa huomasin matkalla kouluun että Tallink on aloittanut Romantikan markkinoinnin oikein kunnolla Porissa ;D Näitä tienvarsilla olevia jättijulisteita oli näet tungettu paikkaan sun toiseen!  :D

Jaakko Ahti

#9
Helsingissä (esim Ruoholahdessa Telian talon vieressä ) on ollu kanssa Romantikan mainoksia. Tekstissä lukee jotain tyyliin "uusi m/s Romantika - rakennettu Suomessa suomalaisille".
Jaakko Ahti

Kenny Leong

#10
Juu ja Haagassa on myös tuollainen iso mainostaulu ja myös Helsingin linja-autoasemalla...että kyllä sitä aletaan pikkuhiljaa mainostamaan.

Santeri

#11
Noita mainoksia tuntuu olevan joka paikassa, mutta kyllä niitä oli jo viime perjantaina muutamissa paikoissa.

Marko Mälkiä

#12
Romantika mainoksia tuntuu olevan nyt kyllä joka paikassa: Turun satamassa, Lahden keskustassa, valtateiden varsilla ym.

Jaakko Ahti

#13
Tallink on kanssa mennyt linjalle "silja Serenade", "Viking Mariella" jne, jota varsinkin uutiset rakastaa. TV-mainos kertoi viikonloppuna, että uusi "tallink romantika" tulee  :D
Jaakko Ahti

Eerik Laine

#14
Mikäs kanava on muuten saanut kunnian esittää Romantika mainosta?  8)