Royal Caribbean tilaa jälleen maailman suurimman risteilyaluksen

Aloittaja Teijo Niemelä, 06.02.2006, 10:28:36

« edellinen - seuraava »

Kimmo Rantanen

Taloussanomien aikaisemmin julkaisema hinta on Turun Sanomien mukaan laskenut yhdeksästä sadasta tuhannesta miljoonasta yhdeksään sataan miljoonaan. Hyvät alennukset... ;)

Julkaistu 3.4.2007 2:33:07

900 miljoonan euron jättiristeilijä rakennetaan pääosin Turussa

Alihankkijat kovaan kilpaan uuden laivatilauksen urakoista


Maanantaina julkistettu toisen Genesis-luokan risteilijän tilaus herättää laiva-alalla ristiriitaisia tunteita. Tilauksesta toki iloitaan, mutta samalla varsinkin alihankkijoita mietityttävät kasvavat paineet ja pienentyneet katteet.

- Kustannukset ovat nousseet, mutta toimitukset kilpailutetaan ankarasti. Kokonaistoimittajan osa ei ole helppo, huokaa raisiolais-turkulaisen Orsap Oy:n toimitusjohtaja Kari Makkonen.

Varsinais-Suomessa meriklusteri työllistää noin viittäsataa yritystä. Peräti 900 miljoonan euron tilaus tuo töitä yhteensä 5 800 henkilötyövuotta. Genesis 2 rakennetaan sisarensa tavoin pääosin Turussa.

- Tämä on näkemys tällä hetkellä. Toki voimme teettää joitain osia muuallakin, jos se sopii paremmin aikatauluihin ja kustannusrakenteeseen, Aker Yardsin risteilijä- ja matkustajalaivojen myyntijohtaja Juha Heikinheimo arvioi.


Koko juttu: http://www.turunsanomat.fi/?ts=1,3:1000:0:0,4:1:0:1:2007-04-03,104:1:449739,1:0:0:0:0:0:

Wirrankosken Rami

Lainaus käyttäjältä: Timo Selkälä - 02.04.2007, 14:54:29
... Emme tule koskaan näkemään sitä päivää kun kaikki lehdistön edustajat tietävät mikä bruttorekisteritonni on. Toisaalta - onko sillä niin suurta väliäkään.

Tällä on aikamoinen väli. Bruttorekisteritonni ja bruttotonni. Yö  ja päivä. Ensimmäinen on tilavuusmitta kun taas toinen on suhdemitta. Aivan samalla tavalla ero kuin paljonko ämpäriin mahtuu vettä ja paljonko sen suhde on kahvipannuun... ;D

Kimmo Rantanen

Muuntajapalo aiheutti suurhälytyksen Turun telakalla
04.05.2007

Aker Yardsin Turun telakalla sattui perjantaina aamuyöllä uhkaava tulipalo.

Kaksi hitsausmuuntajaa syttyi tuleen rakenteilla olevan Genesis -luokan loistoristeilijän ykköskannella laivan keulassa.

Palokunta sai hälytyksen aamukolmen jälkeen, ja paikalle lähti kymmeniä paloautoja Turun seudulta.

Telakan oma palokunta sai kuitenkin palon ripeästi hallintaan. Liekit vaurioittivat jonkin verran risteilijän rakenteita.


http://lotta.yle.fi/rswebtku.nsf/sivut/yle_uutispalvelu

Timo Selkälä

Lainaus käyttäjältä: Wirrankosken Rami - 29.04.2007, 15:45:11
Tällä on aikamoinen väli. Bruttorekisteritonni ja bruttotonni. Yö  ja päivä. Ensimmäinen on tilavuusmitta kun taas toinen on suhdemitta. Aivan samalla tavalla ero kuin paljonko ämpäriin mahtuu vettä ja paljonko sen suhde on kahvipannuun... ;D
Ei - kun tarkoitin sitä että onko sillä niin suurta väliä että saavatko he nuo tiedot ihan kohdalleen. Se ei nimittäin yleensä juurikaan vaikuta juttujen varsinaiseen asiaan. Koska pääosa mahdollisista lukijoista ei sitä tule ymmärtämään niin en tiedä tarviiko lehdistöllä olla aivan kaikki faktat prikulleen oikein.
I am not a complete idiot. Some parts are missing.

06 / 2007 Liverpool Viking ja Ulysses.

Kimmo Rantanen

Sweco suunnittelemaan maailman suurinta loistoristeilijää

Lounais-Suomessa toimiva suunnitteluyhtiö Sweco Marine ryhtyy tekemään suunnittelua Aker Yardsin Turun telekalla valmistettavaan maailman suurimpaan loistoristeilijään. Yhtiö tekee laivan lujuus- ja värähtelyanalyyseja sekä suunnittelee polttoaineen separointiin, ilmastointiin ja vedenpuhdistukseen liittyvät koneistot.

Swecon Aker Yardsilta saaman tilauksen arvo on 1,5 miljoonaa euroa. Genesis-niminen loistoristeilijä rakennetaan Aker Yardsin telakalla Turussa. Loistoristeilijän suunnittelutyöhön osallistuu 40 Swecon työntekijää Suomessa ja ulkomailla.

Sweco Marine on 150 hengen suunnitteluyhtiö, jolla on toimipisteet Raumalla, Porissa ja Turussa. Yhtiön päätoimialaan kuuluu meritekninen suunnittelu telakka- ja offshore-teollisuudelle.

© |YLE| Turun Radio 07.05.2007 päivitetty klo 10:33:35

Kristian Lampio

Tässä Symphonyn ja Genesiksen vertauskuva  :D

On se iso! Kun Symppikin on iso laiva niin tuo on liikaa

Jussi Littunen

Jaha, kaikkea ne Amerikkalaiset keksiikin tilata ;D.
VALTAVA laiva

Heli Myllymäki

Joo-o onhan siinä hieman kokoeroa ja ei niin vähääkään.. Olishan se hieno näky jos ne mahtuis liikkuun täälläkin päin merillä.. Kyllä se symphony on sit pienen näkönen laiva..  ;)

Juhani Mehto

Genesiksen lohkotuotanto vaatii lisää tilaa telakka-alueelle. Turun Sanomat
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

<- Chios Luckin kuva Marinetrafficissa
Lisää laivakuvia täällä.

Henkka Koskela

Turhia nämä sinänäsä. Silja Symphony ja Serenade riittävät mulle. Tosin oishan se hieno päästä maailman isoimmalle tai vastaavalle superlaivalle.  :deal:

Markus Alander

Onneksi koko maailma ei pyöri suomen ympärillä. Tynnyristä on myös kiva kurkistella joskus ulos.

jonas

Lainaus käyttäjältä: Juhani Mehto - 21.08.2007, 13:26:57
Genesiksen lohkotuotanto vaatii lisää tilaa telakka-alueelle. Turun Sanomat

Viime viikolla vieraillessani telakalla lohkoja Genesiksen rungosta oli jo ympäri telakka-aluetta.

Markus Alander

Voiko joku ystävälllisesti ottaa kuvan genesiksen lohkoista? Eräs RCI:n kippareista kehtasi väittää amerikkalaisille vieraille ettei genesistä rakenneta Turussa. Lähetän kuvan hänelle...

Teijo Niemelä

Lainaus käyttäjältä: Markus Alander - 24.08.2007, 11:58:05
Voiko joku ystävälllisesti ottaa kuvan genesiksen lohkoista? Eräs RCI:n kippareista kehtasi väittää amerikkalaisille vieraille ettei genesistä rakenneta Turussa. Lähetän kuvan hänelle...

No eiko se olisi helpompaa menna www.rclinvestor.com -sivuille, ja tulostaa sielta yhtion tiedote?

Muuten, kuka sattui olemaan tama kippari...?
Risteilyuutiset osoitteesta www.cruisebusiness.com
2/2015 Costa Serena; 3/2015 Wind Surf; 4/2015 Viking Star; 5/2015 Star Breeze; 10/2015 Norwegian Escape; 11/2015 Anthem of the Seas. Tulevaa: 1/2016 Veendam; 4/2016 Koningsdam.

Kille

Täsää Turun Sanomien artikkeli aiheesta: http://www.turunsanomat.fi/talous/?ts=1,3:1004:0:0,4:4:0:1:2007-10-05,104:4:490177,1:0:0:0:0:0: Itse lehdessä oli myös verrattu Genesistä eduskuntataloon joita oli laitettu vierekkäin ja päällekkäin, mutta en tätä löytänyt netistä.