Royal Caribbean osti Pullmanturin

Aloittaja Timo Kauppinen, 31.08.2006, 10:36:58

« edellinen - seuraava »

Timo Kauppinen

Royal Caribbean on ostanut espanjalaisen Pullmantur-yhtiön, johon kuuluu mm. varustamotoimintaa. Kauppahinta on 430 miljoonaa euroa ynnä noin 270 miljoonan euron nettovelka.
Royal Caribbean on jo pitkään katsonut ehdokkaita Euroopasta, P&O:n luisuminen Carnivalille oli karvas isku. Royal Caribbean yrtti jo aikaisemmin hankkia Pullmanturia itselleen, mutta tuloksetta.

Espanjalaiset kuluttajat eivät kaikki kuitenkaan ota asiaa hymysuin vastaan, heidän mielestään Royal Caribbean tulee pilaamaan amerikkalaisuudellaan tuotteen. Ilouutinen ei myöskään tule olemaan Kuuban risteilyiden loppuminen.
Espanjassa Pullmantur on tunnettu yrityksenä, jossa jos jotain menee pieleen, heidän kanssaan on aivan mahdoton hoitaa asioita. Huhujen mukaan Espanjan suurin matkatoimistoketju on ajatellut lopettaa yhteistyön Pullmanturin kanssa asiakkaiden valitustulvan vuoksi (peruutettuja risteilyitä, kun alus ei ole ollut valmis sekä peruutettuja risteilyitä, koska liian vähän matkustajia), saapa nähdä vaikuttaako Royal Caribbean väliintulo mitenkään asiaan.

Wirrankosken Rami

Ei millään pahalla, mutta itse en "uskaltaisi" varata/lähteä k.o. firman risteilyille - sillä Espanjassa sen verran käyneenä tiedän mitä heidän "mañana" tarkoittaa... ::)

Teijo Niemelä

Kauppa on nyt saanut Espanjan ja Portugalin viranomaisten hyvaksynnan. Pullmanturin Blue Dream -alus siirtyy ensi vuonna Celebritylle ja nimetaan Celebrity Journeyksi. Celebrityn Zenith puolestaan siirtyy Pullmanturille.

Uutinen on luettavissa osoitteesta www.cruisebusiness.com
Risteilyuutiset osoitteesta www.cruisebusiness.com
2/2015 Costa Serena; 3/2015 Wind Surf; 4/2015 Viking Star; 5/2015 Star Breeze; 10/2015 Norwegian Escape; 11/2015 Anthem of the Seas. Tulevaa: 1/2016 Veendam; 4/2016 Koningsdam.