Kunnianosoitus Venäjän entiselle keisarinnalle

Aloittaja 2709, 23.09.2006, 14:28:28

« edellinen - seuraava »

2709

22.09.2006 10:27 Merivoimien Esikunta

Miinalaiva Pohjanmaa tekee kunniaa Suomenlahdella maanantaina 25.9.2006, kun Venäjän entisen keisarinnan Maria Feodorovnan (prinsessa Dagmar) maalliset jäännökset kuljetetaan meritse Tanskasta Venäjälle uudelleenhautausta varten.
Keisarinnan maalliset jäännökset kuljetetaan tanskalaisella sota-aluksella HDMS Esbern Snarella. Miinalaiva Pohjanmaa kohtaa aluksen Jussarön eteläpuolella kansainvälisellä merialueella noin klo 12.00. Alusten sivuuttaessa toisensa näköetäisyydellä miinalaiva Pohjanmaalla tehdään surukunnianteko miehittämällä vasen parras ja aluksen kielekkeinen valtiolippu lasketaan suruliputukseen kohtaamisen ajaksi.


http://www.mil.fi/merivoimat/tiedotteet/2415.dsp

Mikko-Oskari Koski

Mitähän mahtaa keisarinna itse tästä kunnianosoituksesta tuumailla..?  ::)

Eipä silti, tämän keisarinnan elämäänhän sotalaivat liittyivät hyvinkin keskeisesti. Saapuessaan Venäjälle ottamaan puolisokseen prinssiä, josta sittemmin tuli Aleksanteri III, hän nousi maihin Kronstadtin sotasatamassa ja vallankumouksen aikoihin brittiläinen taistelulaiva Marlborough kävi noutamassa hänet Krimiltä turvaan.
Olisikohan tuon hakutoimituksen suorittanut laiva tällä sivulla höyryävä kippo? http://www.ww-ghosts.com/html-files/ships.htm
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Juha-Matti Harjumäki

Ei Aleksanteri III. Vaan Nikolai I oli ensin sen mies, kun Nikolai kuoli niin Dagmar otti puolisokseen Nikolai veljen Aleksanteri III joka on Nikolai II isä.
Katsokaa vaikka tämän paivän hesarista.
2010

Silja Europa 9.10-10.10.

2008 Isabella 26.1-27.1  XPRS 29.6-30.6.
2007         Gabriella 3-5.4.
Rosella 18-19.6.  Isabella 22-23.9

Mikko-Oskari Koski

http://fi.wikipedia.org/wiki/Maria_Fjodorovna
Dagmarin oli alunperin tarkoitus naida Aleksanteri II:n vanhin poika Nikolai, mutta tämä kuoli ennen häitä ja kruununperimysjärjestys siirtyi, kuten morsiankin...
Kaikki Euroopan kruunupäät olivat sukua keskenään ja siksi taipuvaisia degeneraatioon.
Lähteinä HS, Suomen kuvalehti ja yksittäiset tietolähteet... 8)
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Kimmo Rantanen

#4
Asiaan...
Onkohan Pohjanmaa saatu jo maalattua loppuun, vai edustaako Suomea vielä tämän näköisenä (vaikka käyhän tuokin sotalaivan värityksestä)?