Jäänmurtajasta risteilylaiva

Aloittaja laivat, 21.05.2001, 22:20:14

« edellinen - seuraava »

laivat

Karlsen Shipping Co Ltd on ostanut entinen ruotsalainen jäänmurataja Njordin uudelleenrakennettavaksi risteilylaivaksi arktisille vesille. Laivan uudeksi nimeksi tulee Polar Star ja se tulee seilaamaan Barbadoksen lipun alla. Laiva korjataan Verhault Shipyardilla Montrealissa ja varustamon markkinointinimeksi tulee Polar Star Expedition. Karls Shipping harjoittaa varustamotoimintaa pääasiassa kalastusaluksilla.

Mikko-Oskari Koski

#1
Pari viikkoa sitten A-studiossa oli juttua Murmanskin satamasta ja sen ongelmista. Sivumennen näytettiin, miten japanilaisia elämysturisteja pohjoisnavalle kuskaavaan ydinsähkökäyttöiseen jäänmurtajaan lastattiin tonnikaupalla kaalia (no mitä muutakaan venäläisiltä voisi odottaa... ;) )

Mutta itse tuosta ELÄMYKSESTÄ: Onko siis tarkoitus, että matkalaiset saavat elää kuukauden arktisen luonnon armoilla alituisessa pelossa, että reaktori lennähtää taivaan tuuliin...? Itse en kyllä tuollaiselle risteilylle lähtisi (ja kyllä se laivan muonavarastonkin näkeminen hieman lähtöhalujani hillitsisi...)...
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Teppo Saarinen

Tämä on huhujen mukaan myynnissä, tai tulossa myyntiin. Alushan on aikoinaan Suomessa rakennettu.

http://www.polarstarexpeditions.com/ship/deckplan.htm

Ihan siltä varalta että viimeaikaisten kovien talvien valossa ketään sattuisi kiinnostamaan privaatti moulinex-bisness, jossa talvisin murretaan jäätä ja kesäisin risteillään...  ;D

Tuomas Romu

#3
Nostanpa mielenkiintoisella artikkelilla:

Potential buyer: Once-valued ship now good only for scrap

Laivahan makaa edelleen telakalla Kanariansaarilla, tosin nykyään jälleen vesille laskettuna:ShipSpotting.com

© CHARRAN
ShipSpotting.com

© Rico Voss
ShipSpotting.com

© Patalavaca


All information and details given in good faith but not guaranteed!

Tuomas Romu

Huhujen mukaan Polar Star olisi vihdoinkin hinattu romutettavaksi Turkkiin.
All information and details given in good faith but not guaranteed!