Merenkulku > Risteilijät

Ekspeditioristeilyalusten tilaus Helsinki Shipyardilta

<< < (2/5) > >>

Tuomas Romu:
https://navigatormagazine.fi/uutiset/helsingin-telakka-valmistautuu-kolinlaskuun/

Kalle Id:
Kölinlasku oli tänään, ja samalla laivan nimeksi paljastettiin SH Minerva: https://cruisebusiness.com/index.php/news-section/more-news-category/8916-helsinki-shipyard-lays-keel-of-first-swan-hellenic-ice-class-expedition-ship

(Siis nimenomaan SH Minerva, ilmeisesti SH lyhenteenä varustamon nimestä, ei pelkkä Minerva).

Tauno Hermola:
Minerva 2 lienee sitten myyty pois, kun Swan Hellenicin nykyinen laivasto näyttää sisältävän vain laivat Vega 1 ja Vega 2.

Vai mitä nämä Vegat ovat, kun MarineTraffic ei niitä tunne, uudisrakenteita?

Tuomas Romu:

--- Lainaus käyttäjältä: Tauno Hermola - 24.09.2020, 19:56:19 ---Vai mitä nämä Vegat ovat, kun MarineTraffic ei niitä tunne, uudisrakenteita?

--- Lainaus päättyy ---

"Vega 1" on juurikin tuo tänään kölinsä altaan pohjalle saanut SH Minerva. Projektin työnimi oli "Vega".

Kalle Id:
Minerva II:han lähti Swan Hellenicin laivastosta jo 2007, kun brändin silloinen omistaja Carnival Corporation & PLC päätti ajaa firman alas. Tuolloin All Leisure Group osti brändin ja rahtasi vanhan Minervan (siis ykkösen) takaisin laivastoon vuodesta 2008. All Leisure puolestaan meni konkkaan 2017, ja Swan Hellenic -brändi myytiin G Adventuresille. G ei kuitenkaan lopulta käyttänyt brändiä mihinkään, eli vuoden 2017 jälkeen Swan Hellenicillä ei ole ollut laivoja eikä risteilyitä. Tänä vuonna sitten uusi sijoittajaryhmä osti Swan Hellenicin brändin G Adventuresilta ja sopi näiden Helsingissä rakennettavien laivojen hankkimisesta laivastoon kun valmistuvat.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta