Merenkulku > Muut alukset

Moulinexien kesäkeikoista

(1/132) > >>

Mikko-Oskari Koski:
Moulinex Fennica on viime vuosina saanut varsin vaihtelevia kohdemaita "avustustoimintaansa", pari vuotta sitten se oli kovan jäätalven ajan rahdattuna Brasiliaan, viime kesänä samoille vesille vieraillen myös Venezuelassa ja nyt kaapelityöt ovat kutsuneet laivan Meksikonlahdelle.
Jos liputuskuviot tuhoavat suomalaisen kauppalaivaston, taitavat monitoimimurtajamme kohta olla ainoita siniristin alla valtameriä kulkevia aluksia?

Pekka Laakso:
Äsken oli ykkösen uutisissa juttua Botnican lähdöstä Stavangeriin. Itse jutussa ei ollut mitään erityistä, mutta pisti silmään aluksen kylkeen maalattu finstaship.fi -teksti. Mahtaakohan se levitä muihinkin murtajiin.  ???

Pekka Laakso:

--- Lainaus käyttäjältä: Pekka Laakso - 01.06.2004, 21:30:31 ---Äsken oli ykkösen uutisissa juttua Botnican lähdöstä Stavangeriin. Itse jutussa ei ollut mitään erityistä, mutta pisti silmään aluksen kylkeen maalattu finstaship.fi -teksti. Mahtaakohan se levitä muihinkin murtajiin.  ???

--- Lainaus päättyy ---
Ja Kymen Sanomat valottaa tilannetta myös muiden monitoimien osalta. Nordicalla on sopimus norjalaisten kanssa joulukuun 10. päivään saakka ja tällä hetkellä norjalaiset ovat katsoneet, että on järkevintä seisottaa Nordicaa. Fennica sen sijaan vaikuttaa olevan jo palautettu Finstashipille ja sille ollaan nyt etsimässä jostakin mahdollisia töitä. Myös päättäjien hölmö ajatus sen muuttamisesta on edelleen käynnissä.

Pekka Laakso:
Tuolla Finnjet-ketjussa tuli myös ilmi Fennicasta jotakin uutta, eli mitä h-v-ttiä Fennica tekee nyt sataman puolella ja kaikenlaista tavaraa on aluksen vierellä?  ???

Voisikohan syy olla ollut yksinkertainen väistyminen Finnjetin altaasta oton vuoksi...

Tero Reingoldt:
Juu näin on. Fennica siirtyi aamulla roro seiskaan jetin tieltä. No kun jetin piti päästä vielä sataman puolella laituriin oli tuo seiska paras vaihtoehto. Näinollen Fennica siftasi roro kolmoseen. Ja palannee huomenna takaisin telakan puolelle. Ne tavarat siinä vieressä olivat sekä vienti- että tuontitavaroita Rauman kautta. Uusia traktoreita ja vanhoja erinäköisiä työkoneita.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta