Mistä kesän risteilijälista?

Aloittaja Matti Kauppinen, 05.02.2002, 04:55:39

« edellinen - seuraava »

Matti Kauppinen

Löytyisiköhän mistään sivua risteily-aluksista, jotka vierailevat kesällä 2002 Helsingissä, mielellään lista saisi olla sellainen josta käy ilmi laivan nimi ja päivämäärä jolloin alus saapuu Helsinkiin. Onko tietoa vierailevatko risteilijät missään muissa suomen kaupungeissa, esim. Turussa? Turkuhan havittelee risteilijä-kaupungiksi. Lisäksi voisiko joku kertoa, että mihin Helsinkiin saapuvista risteilijöistä ohjataan sellaiset laivat, jotka ovat koonsa puolesta liian suuria Katajanokalle? Eikös Katajanokalla/Eteläsatamassa ole jokin rajoitus aluskoolle?  

Heikki Helen

#1
Helsingin sataman sivuilta eli http://www.hel.fi/port löytyy lista kesän risteilijöistä. En nyt muista suoraa osoitetta risteilijälistalle, mutta se löytyy jostain matkustajaliikenne - kohdan alta.
Nykyään yli 1100 alusta ja 1300 kuvaa ---> http://www.hhlweb.org

laivat

#2
Tässä suora osoite risteilijäluetteloon: http://www.hel.fi/port/mapinfo/Risteily.htm

Lisäksi risteilijäluettelo julkaistaan Laiva-lehdessä talven aikana.

Matti Kauppinen

#3
Kiitän linkistä. Osaako kukaan sanoa, miten Turun hanke risteilijä-kaupungiksi etenee ja vieraileeko risteilijöitä Hesan lisäksi esim. Turussa tai Maarianhaminassa? Olen kuullut, että ainakin joskus jotkut alukset olisivat myös käyneet Turussa ja Maarianhaminassa. Entä minne Helsingissä ohjataan alukset jotka ovat liian suuria Katajanokalle/Eteläsatamaan? Eikös QE2 ollut juuri tällainen alus joka parkkeerasi muualle, olisiko ollut länsi-satamaan? QE2:n Hesan käynnistä oli juttua tv-uutisissakin silloin.  

Heikki Helen

#4
Suuremmat alukset menevät länsisatamaan, joko melkin laituriin tai hernesaareen. Siinä risteilijälistassa on myös laiturikoodit LHC = hernari ja LMA = melkin laituri.
Nykyään yli 1100 alusta ja 1300 kuvaa ---> http://www.hhlweb.org

Matti Kauppinen

#5

LainaaSuuremmat alukset menevät länsisatamaan, joko melkin laituriin tai hernesaareen. Siinä risteilijälistassa on myös laiturikoodit LHC = hernari ja LMA = melkin laituri.

Jos vielä viitsisit kertoa Pohjoisen miehelle ;), että missä päin Hesaa Hernesaari ja Melkki sijaitsevat.

wirrankoski

#6
Hernesaari ja Melkki: katsopa Matti osoitteesse:
http://www.hel.fi/port/matkustajaliikenne/satamat/lansisatama/index.html,
olevaa karttaa. Hernesaaren laituri on Länsiterminaalia vastapäätä, ja Melkin laituri siinä Länsiterminaalin eteläpuolella.

Rami