maritimeforum.fi

Merenkulku => Muu merenkulku => Aiheen aloitti: Juha-Matti Harjumäki - 13.03.2007, 15:27:32

Otsikko: Rauman ja Porin satamat yhteen?
Kirjoitti: Juha-Matti Harjumäki - 13.03.2007, 15:27:32
Porin ja Rauman kaupungit teettävät yhdessä analyysin, jossa selvitetään, voiko miten pitkälle satamien yhteistyön voisi viedä. Äärivaihtoehtona selvitetään yhteinen omistus ja hallinto.

Satamat ovat tällä hetkellä jokseenkin yhtä suuria ja kummallakin menee hyvin. Rauma on hieman suurempi liikevaihdoltaan ja liikennemäärältään. Yhdessä satamista syntyisi liki 30 miljoonan euron liikevaihdon yritys, jonka liikenne olisi yli 12 miljoonaa tonnia.

Apulaiskaupunginjohtajat Tomi Suvanto ja Kari Hannus kertoivat kaupunkien johdon käyneen asiasta keskustelua jo toista vuotta. Rauma ja Pori näkevät tarpeelliseksi muuttuvaan kilpailutilanteeseen vastaamisen.

Yhteistyöselvityksen käynnistämisestä päättävät molempien kaupunkien kaupunginhallitukset ensi maanantaina. Selvitystä varten kaupunginhallitukset asettavat yhteisen ohjausryhmän, johon kuuluvat molemmista kaupungeista kaupunginhallituksen puheenjohtajistot, kaupunginjohtajat ja teknisen alan apulaiskaupunginjohtajat sekä asiantuntijoina satamajohtajat.


Uusi Rauma (http://www.uusirauma.fi/artikkeli.phtml?id=20696) 8.3.