Kirjoittaja Aihe: Kruzenshtern Ouluun 17.6  (Luettu 4051 kertaa)

Juha Paulavuo

  • Försti
  • ****
  • Viestejä: 597
Kruzenshtern Ouluun 17.6
« : 17.06.2011, 11:07:09 »
Maailman toiseksi suurin purjelaiva Kruzenshtern saapuu Oulun Oritkarin satamaan aiemmasta tiedosta poiketen tänään perjantaina noin kello 18. Laiva lähti Puolasta maanantaina ja hankalat tuuliolosuhteet ovat hidastaneet sen merenkulkua. Oulun Merenkävijät ry vastaanottaa Kruzenshternin venesaatolla, joka lähtee rannasta noin kello 16. Kaikki veneilijät ovat tervetulleita.

Yleisö pääsee tutustumaan laivaan lauantaina ja sunnuntaina, jolloin alus on avoinna kello 9-19. Yleisöllä on pääsy laivan kannelle. Järjestelyitä on tehostettu viimevuotisen purjealus Sedovin vierailun yleisöryntäyksen opettamana.

"Saimme Raahen satamasta lainattua toisen kulkusillan alukseen. Kahden kulkusillan avulla laiva pystyy vetämään yleisöä nopeammin. Odotamme noin 10 000 kävijää viikonlopun aikana", BusinessOulun kongressikoordinaattori Helena Pikkarainen kertoo. Alukselle myydään lippuja Oulu10:ssä, ja viikonloppuna myös Äimäraution raviradan pysäköintialueella. Liput maksavat 7 euroa ja lastenlipun saa 4 eurolla.

kaleva