Kirjoittaja Aihe: Ylläpidon tiedote viimeaikaisista kirjautumis- ja rekisteröitymisongelmista  (Luettu 630 kertaa)

Tuomas Romu

  • Luotsi
  • *****
  • Viestejä: 2063
Maritimeforum.fi on monien muiden foorumien tapaan ollut jo vuosia roskapostittajien kohteena. Foorumille luodaan päivittäin automaattisesti kymmeniä, joskus jopa satoja uusia tunnuksia, joiden tarkoitusperiä voi kukin vain arvailla. Tavallisille käyttäjille tämä "näkymätön taistelu" ei juurikaan näy, koska ylläpidon täytyy aktivoida jokainen foorumille luotu käyttäjätunnus ennen kuin tämä voi osallistua keskusteluihin.

Pyrin käymään uudet tunnukset läpi lähes päivittäin. Koska toimin ylläpidossa vapaaehtoisena, olen työtaakkani helpottamiseksi estänyt ennalta uusien tunnusten luomisen joistain IP-osoitteista ja -osoiteavaruuksista sekä ilmaissähköpostipalvelimista ja maatunnuksista, joista on tullut huomattavia määriä ei-toivottuja rekisteröitymisyrityksiä. Valitettavasti viime aikoina on ilmennyt muutamia yksittäisiä tapauksia, joissa pääsy foorumille on epähuomioissa estetty myös ihan oikealta käyttäjältä. Tapaukset ovat tulleet ilmi joko selattuani foorumin lokitietoja tai kyseisen käyttäjän otettua minuun yhteyttä muuta kautta.

Foorumin asetuksia on nyt muutettu siten, että mistä tahansa osoitteesta pääsee näkemään foorumin sisällön, mutta rekisteröityminen on estetty.

Mikäli et pysty rekisteröitymään, kirjautumaan tai kirjoittamaan foorumille, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen (etunimi.sukunimi@kapsi.fi) ja asia selvitetään. Ole myös yhteydessä mikäli olen epähuomioissani poistanut luomasi uuden käyttäjätunnuksen.

Tähän lukitsemattomaan viestiketjuun voi halutessaan kommentoida asiaa julkisesti. Tulen kuitenkin aikanaan poistamaan tämän tiedotteen ja jätän vastaavan viestin varsinaiseen tiedoteketjuun.
« Viimeksi muokattu: 07.08.2022, 23:21:20 kirjoittanut Tuomas Romu »
All information and details given in good faith but not guaranteed!