Jäänmurtaja Meteor karille...

Aloittaja Henri Karppinen, 14.04.2002, 14:20:54

« edellinen - seuraava »

Henri Karppinen

Että näin...

Jäänmurtaja Meteor kävi karilla Nuijamaanjärvellä perjantaina alkuillasta. Syynä karille ajoon on mitä ilmeisemmin kanavan aiheuttama reunaimu ja ruorimiehen virhe liike. (Käänsi ruoria väärään suuntaan). Laivan keula liukui kalliopohjan päälle ja alus jäi siihen.

Lauantaina Savonlinnasta paikalle tullut Arppe veti Meteorin pois karilta, ja Meteor hinattiin takaisin Lappeenrantaan.
Suuremmilta vaurioilta siis vältyttiin.

Lähde: Etelä-Saimaa
--------------------

Henkka
 

Juha Westerlund

#1
Joo kuulemma takas ajoo aikas pian tässä...Pari pienen pientä reikää ja DO tankkii vähän vettä...Ei tippaakaan öljyä mereen/järveen ja se on hyvä se... :) 8)

Henri Karppinen

#2
Juu siellä se on (oli) Mälkiän sulun yläpuolella laiturissa, ja ihan hyvin voivan oloisena. Merenkuluntarkastajan pitää ilmeisesti tarkistaa vielä aluksen kunto...jos oikein ymmärsin.

Henkka

Mikko-Oskari Koski

#3
Tuo Meteor on muuten viimeksi siitä kuullessani ollut Rauman merenkulkualan ammattikorkeakoulun harjoitusaluksena. Sehän oli aiemmin puolustusvoimien kuljetusalus Parainen (420) ja sitä ennen muistaakseni Hangon hinauksen merihinaaja ja -pelastusalus. Meteor on aluksen alkuperäinen nimi. Ammattikasvatushallitus osti laivan merivoimilta melko nimelliseen hintaan ja sai kylkiäisenä vielä tyv.Turunmaankin.

Onko alus edelleen kokoaikainen alan opiskelijoiden treenipaatti vai ajettiinko sitä Saimaalla ihan "ammattimiesten" voimin?
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Juha Westerlund

#4
Kyllähän ammatti miehiä...Siis eis se siellä suurilla vesillä pyöri ihan muuten vain...Ja meteorinhan omistaa Tuhkanen (SAMK) 8)