Kirjoittaja Aihe: Pallomeressä huimasti bakteereja  (Luettu 6009 kertaa)

2709

 • Vieras
Pallomeressä huimasti bakteereja
« : 10.03.2006, 17:47:49 »
Tässä uutisessa ei varmaan mitään uutta, mutta laitoin tänne kun huomasin MTV 3:n sivuilla


Tutkimus: Pallomeressä huimasti bakteereja
10.03.2006 15:03
Tuoreen tutkimuksen mukaan lasten suosikkileikkipaikka pallomeri on todellinen bakteerien pesä.

Tuoreessa norjalaistutkimuksessa tavaratalojen pallomeristä löytyi 40 kertaa enemmän bakteereja kuin kahvilan lattialta. Tanskalainen mikrobiologian professori Hans Jörgen Kosmos kertoi Tanskan radiossa, että pallomeri voi olla oikea virus- ja bakteeripommi.

Esimerkiksi tavallinen flunssa leviää tehokkaasti, sillä virus elää pitkään pallon muovipinnalla. Professori lähettäisi lapset käsienpesulle pallomerisukelluksen jälkeen. Vanhempia hän kehottaa selvittämään, kuinka pallojen puhtaudesta huolehditaan.

Hesburger-hampurilaisketjun sisäisen siivousyrityksen Burgercleanin toimitusjohtaja Anneli Kallinen kertoo, että Hesburgerin pallot pestään tarpeen mukaan pallonpesukoneessa Kaarinan keskusvarastolla.

Niissä Hesburger-ravintoloissa, missä pallomeri on kovassa käytössä, pallot joutuvat koneeseen joka toinen kuukausi. Muiden Hesburgerien pallot pestään keskimäärin pari kertaa vuodessa.

-Sellaistakin sattuu, että joku lapsi pissaa tai oksentaa pallomereen heti pesun jälkeisenä päivänä. Sitten pallot on vain pestävä uudelleen, naurahtaa Kallinen.

Viking Linesta kerrottiin, että laivojen pallot pestään muutaman kerran kuussa, tarvittaessa useamminkin. Pallot pestään Ruotsissa. Ikea puolestaan pesee pallomeripallot vähintään kerran kuussa omassa koneessaan.

(MTV3-STT)


x25

 • Vieras
Re: Pallomeressä huimasti bakteereja
« Vastaus #1 : 10.03.2006, 21:35:15 »
ohhoh enpäs tiennytkään tota, et siel on noin paljon pakteereita :o

Kimmo Rantanen

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 2321
  • Laivakuvia!
Re: Pallomeressä huimasti bakteereja
« Vastaus #2 : 11.03.2006, 00:52:20 »
Kesäaikaan paikallisessa Hesessä näyttävät panevan TETtiläiset pesemään palloja tyyliin pallot rullakossa pihalle ja eikun painepesuri laulamaan.
ohhoh enpäs tiennytkään tota, et siel on noin paljon pakteereita :o
Voihan tuon kuvitella miten monta kersaa noissa käy kylpemässä yhdenkin päivän aikana. Räkä poskella nuoleskellaan noita palloja, eikä moni varmaan edes kehtaa tai viitsi sanoa henkilökunnalle, jos käy jonkin sortin vahinko. Oma poikanikin losotti kerran kaksi- vuotiaana Romantikalla pallomeressä häslätessään housuunsa, jonka seurauksena pallomeri tietenkin suljettiin. Ei varmaan kiireissään muistanut, että vaippa-varustuksesta oli luovuttu jonkin aikaa ennen tuota tapausta, joka tapauksessa pikkasen hävetti.  :-[   

Väyrysen Antti

 • Försti
 • ****
 • Viestejä: 579
Re: Pallomeressä huimasti bakteereja
« Vastaus #3 : 11.03.2006, 01:00:41 »
Kas, enpäs ole tullutkaan ajatelleeksi moista, mutta varsin hyviä pointteja kyllä.

Tätä äijää ei enää tämän jälkeen taideta pallomerissä nähdä. :deal:


"Äiti äiti! Miks tää pallomeri on märkä ja mitä nää ruskeet kalat on?"
« Viimeksi muokattu: 11.03.2006, 09:40:15 kirjoittanut Väyrysen Antti »
-Vanhempi merenkulun harrastaja, Itämeren ferry-asiantuntija, merenkulun huippuosaaja, kuljetusalan ammattilainen ja VIP SILVER (Asiantuntemus ja ammattitaito kilpailukykyisiä myös kansainvälisellä tasolla)-.
FAKTAT: 1) Foorumilla meno on epävakaa ja sen tietää ja selviää vain tulevaisuus.

Jussi Jernström

 • Maakrapu
 • Viestejä: 0
Re: Pallomeressä huimasti bakteereja
« Vastaus #4 : 11.03.2006, 01:46:51 »
Markkinoilla on tarjolla erilaisia hygienia-hypen tuottamia tuotteita, kuten erilaiset anti-bacteria tuotteet. Jonkinlainen bakteereista erottaminen nayttaa olevan muodissa yhteiskunnassa. En ole asiassa millaan tasolla mukana, ja aion sataprosenttisesti antaa parivuotiaan tyttareni tulevaisuudessa leikkia pallomeressa. Kysymatta pesutilastoja.

x25

 • Vieras
Re: Pallomeressä huimasti bakteereja
« Vastaus #5 : 12.03.2006, 08:47:09 »
mä yleensä vaan kattelen ja ajattelen: voi kun sekin oli hauskaa... mutta jos oisin nyt nuorempi en varmaan menis sinne!