Isabellan keulaportti

Aloittaja Pertti Nuottimäki, 25.06.2008, 14:30:31

« edellinen - seuraava »

Pertti Nuottimäki

Tulimme eilen maanantaina päiväsaikaan Tukholmasta Turkuun. Lähtö viivästyi (noin) puoli tuntia kun liikenne autokannelle tapahtui peräportin kautta tavanomaisen keulan asemasta. Keulassa näkyi pari MacGregorin pakettiautoa mikä antoi vinkin ongelman luonteesta. Turkuun tultiin puoli tuntia myöhässä ja satama-aika kuulutettiin lyhennetyksi niin että kai Isabella oli aamulla Tukholmassa jo lähellä aikataulua.
Olin niin saamaton etten tiedustellut laivalla tarkemmin porttiongelmista. Ehkä henkilökunnan synkänpuoleiset ilmeet myös pelottivat. Olisi kiva tietää miten portti tilttasi.
S/s Mary, Å/f Runn

Turkka Huhtala

Oli kuulemma ihan rutiinihuolto, joka nyt sattui vaan maanantaille. Kyse ei siis ollut mistään viasta, mutta huollon ajaksi liikenne piti ohjata kiertotietä pitkin.

Mikko-Oskari Koski

Ihan mielenkiinnosta kysyn, kuinka paljon Bella oli myöhässä aikataulustaan ma-aamuna Tukholmaan saapuessaan? Turun liikenne kokonaisuudessaan nimittäin jähnäsi pitkin viime viikkoa aika lahjakkaasti oletusaikojensa takana ja ainakin torstaina Bella oli MHQ:sta lähtiessään perässä aikataulustaan noin puoli tuntia. Syy ei ollut yksinomaan viivästyneen kuormauksen, vaan myös Silja Europan, joka vapautti kaijan punakyljelle vasta tämän aikataulunmukaisen saapumisajan jälkeen.
Mahdollisuuksia ajaa viipeitä kiinni ei tiukasti aikataulutetulla Turunlinjalla juurikaan ole, kuten hyvin tiedääme ja tähän aikaan vuodesta autokansillekin tunkee tavanomaista melko lailla enemmän kuormaukseen tottumattomia kuskeja.
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Kimmo Rantanen

Nya Ålandin mukaan Isabellan viime tiistainen myöhästyminen keulaporttien ongelmien takia on ollut noin tunnin luokkaa:

I tisdags försenades Isabella på grund av problem med bogportarna. Förseningen var cirka en timme.

http://www.nyan.ax/nyheter/index.pbs?news_id=34481

Sami Forsman

28 vuotta merellä joista 3 vuotta äidinpyykkkivesillä (lue.. ruotsinlautat)  keulaportti huollot kuuluvat päiväjärjestykseen. kuin myös muut kunnossapito työt..siis ei huolta.