AISlive-sivusto

Aloittaja Lauri Vuorinen, 31.03.2004, 19:25:03

« edellinen - seuraava »

Kim Helle

Hyvä hyvä, tätähän täytyy ruveta käyttämään taas yhtenä "työkaluna" :beer:
Päivitys

Tulossa:

Menneet: BP 3.5.2023

Petri Punkka

Todella hieno verrattuna esim. Tallinnan sataman vastaavaan. Vielä kun saisi nuo kamerat Länsisatamaan ja Sompasaareenkin.

juzzy

Lainaus käyttäjältä: Petri Punkka - 29.08.2007, 20:50:32
Todella hieno verrattuna esim. Tallinnan sataman vastaavaan. Vielä kun saisi nuo kamerat Länsisatamaan ja Sompasaareenkin.
Onhan Tallinnan sataman sivuilla myös kartat Muugaan (3kpl), Paljassaareen, Paldiskiin ja Saarenmaalle..  ::)

Kalle Inkinen

Tässä lisää yksi ilmainen AIS sivu:



http://www.goranpettersson.se

Jukka Koskimies

Lainaus käyttäjältä: Anssi Krooks - 19.08.2007, 12:45:37
Tässäpä vielä täysin ilmainen ja Google Maps -karttaan luottava (Helsingin sumpustakin saa jotain selvää) AIS Vuosaaresta:

Lienee paikallaan huomauttaa, että sivusto on vielä testivaiheessa, joten käyttökatkoksia ja muutoksia saattaa tulla. Myöskin kommentteja palvelun kehittämisestä kuunnellaan.

http://merikivi.fi/

Mitä mahtaa kuulua tälle tosi lupaavan tuntuiselle hankkeelle? Ei näytä paljon liikkuneen elokuun jälkeen.

Olli Tuominen

Tuo APRS vaikuttaa aika toimivalta systeemiltä, mutta itselläni tuo APRS jumittaa jossain vaiheessa selaimen  :finger:

Jukka Koskimies

Göran Petterssonin ylläpitämä Tukholman seudun AISLive http://www.goranpettersson.se, joka parhaimmillaan näytti liikennettä pitkälle meidänkin suuntaan, on valitettavasti lopettanut toimintansa - ainakin toistaiseksi.

Pekka Laakso

Lainaus käyttäjältä: Jukka Koskimies - 01.01.2008, 22:28:25 Göran Petterssonin ylläpitämä Tukholman seudun AISLive http://www.goranpettersson.se, joka parhaimmillaan näytti liikennettä pitkälle meidänkin suuntaan, on valitettavasti lopettanut toimintansa - ainakin toistaiseksi.
Tuon sivuston loppuminen ei näy periaatteessa missään, sillä sinne linkitettykin http://www.northernbaltic.se/ais/ kattaa täysin samat alueet.
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Jukka Koskimies

Puhut totta - kiitos korjauksesta!

als

http://www.sailwx.info/shiptrack/index.html

Tämänlainen sivusto löytyi Googlaamalla. Tuosta Ship tracker-alavalikosta löytyy vielä jotain featuresseja.

Jukka Koskimies

/Alkuaan jätetty 23.12.2007, vahingossa poistettu ja nyt palautettu - J.K./

Jokunen päivä sitten törmäsin netissä mielenkiintoiseen, tuoreeseen AIS-kehitelmään nimeltään Google Map APRS (http://aprs.fi).  En ole löytänyt foorumin sivuilta aikaisempaa viitettä tähän. APRS.FI tuo omanlaatuisensa lisän tarjolla ja kehitteillä olevien AIS-järjestelmien joukkoon ja ansaitsee mielestäni näin muita joululahjoja odoteltaessa tulla esitellyksi.

APRS.FI on suomenkielinen, ilmainen eikä vaadi  rekisteröitymistä. Ensimmäisellä käyttökerralla sinun tulee kuitenkin antaa jokin, mikä hyvänsä tunnus, jota käytetään järjestelmän kehittämistä palvelevien tilastotietojen keruuseen. Tästä lähtien järjestelmä muistaa tunnuksesi. Ensimmäinen käyttökertasi johtaa suoraan infoikkunaan, joka kertoo mistä tässä kaikessa on kysymys.

Radioamatöörien käyttämän APRS-verkon kautta kerätään seurantasignaaleja lukuisista erilaisista liikkuvista ja kiinteistä kohteista. Muut kuin laivoja koskevat signaalit voidaan APRS.FI:ssä sulkea pois, jolloin järjestelmä toimii käytännössä pelkkänä meri-AIS-järjestelmänä.

APRS.FI näyttää lähteneen käyntiin yksityisen harrastajan (HESSU OH7LZB) kehittämänä ja ylläpitämänä. Siihen on tähän mennessä liitetty jo toiminnassa olevia muitten harrastajien ylläpitämiä AIS-järjestelmiä, jotka kattavat Helsingin-Tallinnan merialueen Suomenlahdella, Turun ja Saaristomeren alueen käytännössä Ahvenanmaalle saakka sekä Pietarsaaren, Kokkolan ja Merenkurkun alueet. Ulkomailla sen piirissä ovat Bergenin, Aukran ja Harstadin alueet Norjassa, kaakkois-Englannin rannikkoalue sekä eräitä Australian ja Uuden Seelannin alueita.

Järjestelmä on yksinkertainen, itseohjeistava ja kehittäjän blogissaan jatkuvasti dokumentoima. Se on selvästikin kaiken aikaa kehittyvä, joten voi toivoa myös sen kattavuuden laajenevan. APRS.FI on jo sovitettu toimimaan kotikielensä lisäksi myös lukuisilla muilla kielillä.

En tunne tosiaikaisen AISLiven toimintaa, mutta otaksun että kattamallaan alueella ASPR.FI tekee normaalikäyttäjän kannalta kutakuinkin samat asiat. Halutun aluksen tuorein karttasijainti missä hyvänsä järjestelmän kattamalla alueella löytyy nimen, kutsutunnuksen tai IMO-numeron (ilman ensimmäistä merkkiä) perusteella.  Valitun aluksen tietokupla näyttää normaalit AIS-tiedot: nimen, kutsutunnuksen, ajankohdan sekunnin tarkkuudella, nopeuden km/h (!) ja suunnan, aluksen pituuden, leveyden ja syväyksen, MMSI-tunnusnumeron,  IMO-numeron, alustyypin sekä matkan kohteen ja ETA-ajan. Lisäksi ilmoitetaan minkä AIS-järjestelmän (esim. Helsingin seudun OH2KKU-15) kautta tieto on tullut. Tietenkin voidaan myös tavalliseen tapaan seurata tarkasteltavan alueen kaikkien alusten liikkeitä.

ASPR.FI toimii Google Mapin vakiokarttapohjalla, jossa tarkasteltavaa aluetta zoomataan ja liikutetaan Google Mapin helppokäyttöisillä menettelyillä. Zoomaus ulottuu maapallotasolta kohdesatamien laituri- ja katutasolle asti. Järjestelmän kattamalta seuranta-alueelta toiselle voi siirtyä paikannimellä.

Tosiajassa seurattavan aluksen "kulkujäljet" saa halutessaan näkyviin viimeisten 15 tai 30 minuutin, 1 tunnin (oletuksena) tai 3, 6, 12 tai 24 tunnin ajalta, joko yhtäjaksoisena tai reittipisteillä katkottuna värillisenä "häntänä". Reittipisteet ovat kohtia, joissa aluksen lähettämät AIS-tiedot ovat tallentuneet ja voidaan klikkaamalla näyttää.   

ASPR.FI tallettaa AIS-tiedot jokaisen järjestelmän kattamalla alueella liikkuneen aluksen jokaisesta käynnistä kuuden kuukauden ajaksi. Nämä tiedot voi myöhemmin helposti avata minkä päivämäärän kohdalta haluaa, jolloin järjestelmä palauttaa nähtäväksi aluksen silloiset liikkeet reittipisteittäin jaotettuna kuvaajana.

Huvikseni tarkastelin Jewel of the Seas'n jäljiltä tallentuneesta reittikuvaajasta aluksen vierailua Hernesaaren risteilysatamassa 23.8.2007. Sen matkalta oli tallentunut 93 reittipistettä alkaen klo 05:53, jolloin alus tuli läntistä ulkoväylää seuranta-alueelle 42 km/h nopeudella. Kohteena oli tällöin vielä vanhoilta jäljiltä HARWICH (ETA Aug17 01:30) mutta 06:15 reittipisteessä näkyi jo HELSINKI (ETA Aug23 04:30). Sopivasti zoomaten seurantajäljestä näkyi selvästi aluksen ympäri kääntyminen Jätkäsaaren edustalla ennen peruuttamista laituriin klo 08:35. Samalla tavalla saattoi nähdä, mihin aikaan alus illalla lähti satamasta, mihin aikaan ja millä nopeudella se sivuutti Pihlajasaaren jne. aina siihen asti kunnes se 21:24 ulkoväylää itään päin 36.0 km/h ajaessaan jätti seuranta-alueen kohteenaan ST. PETERSBURG (ETA Aug23 23:30).

Vesa

mistäs sivustolta näkyy toi Gibralttarin salmen eli välimeren alue ? kiitos jo etukäteen jos tänne linkin saatte  :beer:

Marko Stampehl

www.aislive.com

vapaassa palvelussa (vaati rekisteröinnin) voit valita valikosta oikealla ylhäällä (lukee Europe) kyseessä olevan alueen.
Vapaassa palvelussa signaalit ovat min. tunnin viivästetty

Ich fotografiere, also bin ich!

Jukka Huumarkangas

Mihin on kadonnut tuo "free" osuus tuolta AIS LIVE sivustolta ???
"Heavy on Heavya"

Pekka Laakso

Lainaus käyttäjältä: Jukka Huumarkangas - 29.07.2008, 14:52:39
Mihin on kadonnut tuo "free" osuus tuolta AIS LIVE sivustolta ???
Palvelu on poistettu yksinkertaisesti käytöstä. :( Ohessa lainaus pääsivulta:

"The free site is no longer available. If you are a maritime industry user and would like to trial the full version of AISLive, please click here."
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.