Aker Finnyardsille Viking Linen uuden Tallinnan laivan tilaus

Aloittaja Teijo Niemelä, 21.11.2005, 12:09:18

« edellinen - seuraava »

Miran Hamidulla

#675
http://www.mir.1g.fi/kuvat/laivakuvat/2008-4-28-Viking_XPRS/

Tuossa vielä lisää kuvia XPRSin ensimmäiseltä matkalta. Mitä mielipiteeseeni laivasta tulee, niin plussaa tulee mm raikkaan sinisistä sisustusmateriaaleista, viihtyisämmästä pubista verrattuna sisarpuoli Stariin, erinomaisista ulkokansista sekä valikoimaltaan hyvästä Blue Deli kahvilasta. Miinusta sensijaan antaisin buffetille, jonka valikoima ei ollut yhtä hyvä kuin Rosellan erinomaisessa buffetissa. Lisäksi buffan linjastot oli sijoitettu hankalasti sivuun pöydistä katsoen. Vaikutti myös, että aluksen yleisten tilojen istumapaikat tulevat olemaan riittämättömät lähdöillä, joissa kyydissä on ne täydet 2500 matkustajaa. Nyt paluumatkalla kyydissä oli noin 1400 matkustajaa, ja osa matkustajista joutui jo viettämään matkansa laivan auloissa tai käytävillä istuen. Tästäkin huolimatta annan alukselle kiitettävän arvosanan.
Laivakuviani + muita kuvia

19.10 Stena Europe, 24.10 Stena Adventurer, 24.10 Ulysses, 26.10 Stena Superfast VII, 26.10 European Causeway, 27.10 Stena Mersey, 28.10 Superstar

Karri Koho

#676
Tunnelmallisia kuvia Miran, kuvista tulee hyvin selville aluksen kodikas charmi. Laivassa näyttää olevan retroa, ahvenanmaalaista merenkävijä-tyyliä ja uudentyyppisiä mm. valoratkaisuja. Olisin odottanut Red Rosen olevan tummempi ja yökerhomaisempi, mutta on se ok. Kauppa-aula taas olisi voinut olla vaaleampi ja lattia oikeaa kaunista marmoria. Kiinnostus heräsi lähteä reissulle, se on kai yksi uusien laivojen rakentamisen tarkoitus.

KK

Mikko Pätäri

#677
Ihan mukavanoloinen laiva kyllä kaikenkaikkiaan, ja kyytikin varsin tasainen... (lukuunottamatta muutamia menomatkalla koneessa tehtyjä säätöjä, joiden aikana tärinän voimakkuus toi varsin elävästi mieleen erään näiltä vesiltä jo poistuneen kaasuturbiinialuksen... ;))

Matkustajatilat vaikuttivat varsin onnistuneilta - mutta Miranin jo mainitsemien pointtien lisäksi eräs juttu pisti hitusen silmään, nimittäin infon sijoitus. Se on nyt varsin syrjässä, paitsi business-osaston matkustajen vinkkelistä, ja sitä joutui suorastaan etsimään. Keulanpuoleisen sisääntuloaulan olisi luullut olevan loogisempi paikka. Ja eron 800 ja 1400 matkustajan välillä todellakin huomasi varsin selvästi.... tuohon kun vielä ympätään se 1100 paxia lisää niin tunnelma tulee varmasti olemaan melko tiivis. Kesällä peräkannen ravinteliterassi saattaa tietysti hiukan auttaa asiassa.

Vaikutti myös siltä, että aluksen hiljaisuutta ei ole mainostettu ihan turhaan. Satamassa ollessa apukoneiden ääntä ei juuri kuulunut, ja pääkoneidenkaan käynnistystä hädintuskin huomasi peräkannellakaan, paitsi hyvin kevyestä tärinän lisääntymisestä.

Tässä vielä videopätkä XPRS:n ja Rosellan kohtaamisesta Kruunuvuorenselällä. (15MB).

Pieni, mutta mielenkiintoinen tekninen detalji oli myös muuan vempain, jota ei ihan jokaisella matkustajalaivalla pääse näkemään näin läheltä...


Mikäli kyseisen laitteen funktio ei heti avaudu, niin meriteiden sääntöjen 35. säännön kohdat F ja G saattavat valaista asiaa...  ;)

Kalle Id

Lainaus käyttäjältä: Miran Hamidulla - 29.04.2008, 02:59:18 Lisäksi buffan linjastot oli sijoitettu hankalasti sivuun pöydistä katsoen.
Tähän kiinnitin itse huomiota jo aiemmin kansikarttoja katsellessa. Vikingin muissa aluksissa buffan linjastot on sijoitettu erittäin kätevästi keskelle ravintolaa ja tuntuu oudolta, että uuteen alukseen ollaan lähdetty muuttamaan ilmeisen hyväksi osoittautunutta järjestelyä. Tosin tähän on epäilemättä vaikuttanut myös ravintolatilan erilainen muoto Elloihin verrattuna.

Kristian Lampio

Oikein mahtava ja viihtyisän näköinen laiva! Onneksi olisi kesällä tarkoitus käydä testaamassa tuo :thumb: Sisäkuvien perusteella oikein mukavan oloinen laiva. Ehkä hivenen lisää pling plingiä niin olisi täydellinen. Minä kun tykkään oleskella paljon aurinkokannella niin kansitilat näyttävät oikein passeleilta minun tarpeisiini. Tämä alus varmasti syö paljon matkustajia Tallinkeita vaikka kovin montaa vuoroa ei olekkaan.


Kari Liimatainen

Katselin tuossa Xprs:n iltalähtöä webbikamerasta, niin sehän lähteekin perruuttamalla, eikä käänny satama-altaassa niinkuin muilla laivoilla on ollut tapana ?

http://www.helsinginsatama.fi/default.asp?docId=12876
Risteilty: M/s Vision of the Seas 22.-26.7.09 (Grand Suite), M/s Norwegian Jade 24.-29.10.15. (MiniSuite).M/s Norwegian Epic 23.-30.10.16 (Large Balcony), M/s Norwegian Epic 22.-29.10.17 (Family Balcony), M/s Carnival Horizon 5.-13.6.18 (Balcony), 28.10-5.11.19 M/s Celebrity Reflection (Concierge Class).

Kalle Id

Lainaus käyttäjältä: Kari Liimatainen - 29.04.2008, 21:56:37
Katselin tuossa Xprs:n iltalähtöä webbikamerasta, niin sehän lähteekin perruuttamalla, eikä käänny satama-altaassa niinkuin muilla laivoilla on ollut tapana ?
Rosellalla oli tapana tehdä samoin (ja tietenkin laituripaikan alkuperäisellä (matkustaja-alus)käyttäjällä Finnjetillä). Kääntyminen Kruunuvuorenselällä säästää aikaa, mikä on tietenkin pika-alukselle tärkeää.

Lassi Liikanen

Lainaus käyttäjältä: Kalle Id - 29.04.2008, 22:04:16
Rosellalla oli tapana tehdä samoin (ja tietenkin laituripaikan alkuperäisellä (matkustaja-alus)käyttäjällä Finnjetillä). Kääntyminen Kruunuvuorenselällä säästää aikaa, mikä on tietenkin pika-alukselle tärkeää.
Tosin maanantaina, ekalla matkalla käännyttiin Kauppatorin edustalla. Taisi kyllä olla ihan tarkoituksellista..  ;)
Kaikki tällä palstalla esittämäni mielipiteet ovat henkilökohtaisia, eivätkä edusta muita tahoja tai ole kytkösissä tämän palstan ulkopuolisiin tahoihin.

Verkkolehti Ulkomatala

Kimmo Kääriäinen

Nyt on laiva testattu ja aikalailla hyvä laiva onkin. Toki se että jos porukkaa on se 2500 niin ahdasta voi tehdä, nyt ei varmaankaan ollut sitä määrää. Toinen asia on ulkokansien lattia siellä kohdilla missä ei ollut muovimattoa, niin se oli hyvin kyhmyräinen, ei toki käytössä haittaa mitenkään, mutta silmään pisti jonnin verran. Onkohan sinne tulossa ne muovimatot jossain vaiheessa, kun se muuttaisi tilanteen täysin. Ja laittia kaivoihin oli jäänyt suojamuovit vielä päälle, jossain vaiheessa ne tulevat olemaan rumat kun alkavat repsottamaan enne irtoamista/irroittamista.

Vikingillä ei tiedottaminen toiminut terminaalissa ennen lähtöä. Opasteet ohjasivat kansimatkustajat ja hyttimatkustajat eri reiteistä, mutta nyt oli käytössä vain toinen reitti, mutta siitä ei tiedotettu missään ja osa matkustajista jäi norkoilemaan sen kyltuin alle missä luki kansimatkustajat. Tälläiset olisi hyvä tiedottaa jotenkin selvästi niin kaikki tietäisi varmasti että ei mennäkkään selvien ohjeiden mukaan.

Mutta eipä huono laiva ole. Värityksessä superstar vie voiton, muussa en tiedä kun en ole Superstaria kokeillut, mutta ainakin kovasti XPRS laittaa varmasti kampoihin.  :thumb:
Kuvia:
kuvia

Väyrysen Antti

#685
Täytyy todeta, että ihan hienoltahan tuo XPRS mielestäni näyttää, kun sitä pääsee tarkastelemaan livenä hieman eri vinkkelistä, eikä vaan telakan vierestä. Mustat vauhtiraidat antavat huomattavasti lennokkuutta ulkonäköön. Gabriellakin näyttäisi mielestäni huomattavasti paremmalta, jos nykyisen vauhtiraidan yläpuolella olisi toinenkin vauhtiraita - ainakin keulassa. Tosin kyllähän XPRS:n joitakin yksityiskohtia olisi voinut ehkä toteuttaa paremminkin, mutta sellaista laivaa ei olekaan, johon en tätä lausetta voisi käyttää.
-Vanhempi merenkulun harrastaja, Itämeren ferry-asiantuntija, merenkulun huippuosaaja, kuljetusalan ammattilainen ja VIP SILVER (Asiantuntemus ja ammattitaito kilpailukykyisiä myös kansainvälisellä tasolla)-.
FAKTAT: 1) Foorumilla meno on epävakaa ja sen tietää ja selviää vain tulevaisuus.

Kenny Leong

Monien foorumilaisten ottamien kuvien perusteella XPRS on hieno laiva. Se on varmaankin totta mitä täällä on mainittu siitä että aluksen ollessa täynnä matkustajia matkustusmukavuus saattaa laskea johtuen ihmistungoksesta ja istumapaikkojen puutteesta.

Ei auta muu kuin lähteä pikimmiten testaamaan tämä uusi punainen kostaja 8)

Petri Lindqvist

Lainaus käyttäjältä: Kenny Leong - 01.05.2008, 23:16:37
Monien foorumilaisten ottamien kuvien perusteella XPRS on hieno laiva. Se on varmaankin totta mitä täällä on mainittu siitä että aluksen ollessa täynnä matkustajia matkustusmukavuus saattaa laskea johtuen ihmistungoksesta ja istumapaikkojen puutteesta.

Tämä ongelma poistuisi näppärästi sillä, että hyttien hinnat olisivat edullisemmat ja osa matkustajista siirtyisi viettämään aikaansa hytteihin. Nyt ne ovat päiväristeilyllä melkoisen vähäisessä käytössä, joskin hyttikapasiteetti on aluksella rajallinen. Kesällä ulkokansi taasen syö hyvin väkeä viettämään aikaansa siellä.

Jani Nousiainen

Tuli miniristeily testattua. Asiallisen näköinen alus sisältä, hienoa 60 ja 70 luvun tyylistä sisustusta. Tosin ei missään vaiheessa tulltu mitään WAU elämystä.  Hyvä varmasti kuljettimena Tallinnaan ja takaisin, mutta Viking Line teki palveluksen Tallinkille (Galaxy) risteilymatkustajien suhteen, Red Rose sulkeutuu jo aikaisessa vaihessa iltaa ja ainoa  menomesta on perän todella tyylikäs pub, tosin tunnelman siellä pilaa se, että siellä joutui ainakin eilisellä lähdöllä kuuntelemaan hyvin epävireistä karaokea sulkemisaikaan saakka. Stariin ja Superstariin verrattuna kyllä menettelee, mutta jos aikoo laivalle hauskaa pitämään niin sitten kannattaa valita Galaxy.
Matkustajalaivat.com

Tulevaa: Viking XPRS 15-16.8 St. Ola 16.8 Ionis 16.8 Viking XPRS 18.8 Baltic Princess 19-20.8 VikingGrace 20-21.8

Repe

http://www.talouselama.fi/docview.do?f_id=1352721&s=r?s=k

Linkataan tuo vielä tännekkin ja todettakoon, että Viking XPRS kuluttaa matkalla Helsinki-Tallinna:
3,8 litraa matkustajaa kohdin, eli
9500 litraa vähärikkistä polttoainetta.

Ja jos XPRSissä on yhtä paljon matkustajia kuin Rosellassa täynnä(eli 1700), kuluttaa se matkustajaa kohden noin litran enemmän kuin Rosella Helsinki-Tallinna matkalla. Aika ihmeitä saisi siis tapahtua, että XPRS tekisi huonompaa tulosta kuin Rosella, kun otetaan huomioon lisääntyneet rahtitilat ja kuluttamiseen innostavat uudet kaupat ja ravintolat.

Kuvista päätellen ainakin XPRSin takakansi on kuin suunniteltu kesän piknik-risteilyille... Kunhan vaan tuoleja saisi. Muutoinkin tyylikkään oloinen laiva, eiköhän tuo ole testattava piakkoin.